Citrónová tvarohová torta
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
12,5
dkg
kryštálový cukor
2
ks
vajce
1/2
dl
olej
1/2
dl
teplá voda
12
dkg
hladká múka
2
PL
kakao
1/2
balíček
prášok do pečiva
Krém:
25
dkg
tvaroh
2,5
dl
smotana na šľahanie
10
dkg
práškový cukor
1
dl
mlieko
1
dkg
želatínový prášok
5
ks
strúhaná kôra z 5 citrónov
podľa chuti
piškótové omrvinky alebo mandľové lupienky
postup
1.
Tvaroh prelisujeme a pridáme k nemu práškový cukor a citrónovú kôru. Potom ho s maslom vymiešame do peny. Ušľaháme smotanu. Mlieko zohrejeme a pridáme želatínu a zahrievame, kým sa nerozpustí. Vychladenú ju zamiešame do tvarohu a nakoniec zamiešame šľahačku.
2.
Zo surovín na cesto upečieme korpus, ktorý rozkrojíme na polovice. Jeden rozmrvíme do krému a druhý potrieme krémom. Necháme to v tortovej forme a necháme v chladničke. Pred podávaním posypeme omrvinkami alebo lupienkami.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.