Pridať recept

Jemná orechová torta

ingrediencie

10 ks
vajce
10 PL
cukor
10 PL
mleté orechy
2 PL
hladká múka
1 balíček
prášok do pečiva

Krém:

25 dkg
margarín
20 dkg
práškový cukor
5 PL
hladká múka
1 balíček
vanilkový cukor
3 dl
mlieko

postup

1.
Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, pridáme mleté orechy, múku s práškom do pečiva. Vymiešame dohladka, pridáme tuhý sneh. Cesto vylejeme do formy a na miernom ohni upečieme. Upečené cesto rozkrojíme na 3 časti.
 
2.
Plnka: Najprv uvaríme bešamel z múky, vanilkového cukru a mlieka. Vymiešame dohladka a uvaríme hustú kašu. Necháme zmes vychladnúť. Vymiešame margarín s práškovým cukrom, pridáme chladný bešamel a poriadne zamiešame. Potrieme krémom pláty a spojíme. Vrch torty potrieme krémom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať