Halušky s kyslou kapustou - krok za krokom, FOTORECEPT
5
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
6
ks
zemiak
200
g
polohrubá múka
1
ks
vajce
100
g
slanina
1
liter
kyslá kapusta
1
ks
cibuľa
1
hrsť
sušené hríby
mleté čierne korene
soľ
2
ks
bobkový list
1
PL
masť
postup
Vynikajúca slovenská klasika, ktorá kombinuje kyslú kapustu s jemnými hlauškami a chrumkavou slaninkou.
1.
Kapustu podusíme na cibuľke a troche masti. Pridáme bobkový list a čierne mleté korenie.
2.
Hríby namočíme a dáme variť na 5 minút. Scedíme a pridáme do kapusty.
3.
3 zemiaky nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody.
4.
Pripravíme si cesto na halušky. 3 zemiaky nastrúhame na jemno, pridáme vajce, soľ a múku, podľa potreby, aby bolo cesto polotuhé.
5.
Halušky uvaríme vo vriacej osolenej vode.
6.
Medzitým osmažíme na kocky nakrájanú slaninku.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
helkahelenka
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.