Pečené bravčové rebierka

emko ~ 30. marec 2020 - 9:24

Pečené rebierka je najlepšie grilovať vonku, ale môžeme ich kľudne pripraviť aj doma v rúre. Naložené ich môžeme mať v chladničke pár dní, kým príde správny čas. Marináda dodá rebierkam bohatú chuť, pomalé pečenie šťavnatosť a chrumkavosť. Mäsíčko sa len tak rozpadá od kosti :)

Pečené rebrá sa hodia so šalátom coleslaw, alebo hanáckym a k tomu dobrý chlieb. Alebo sa k rebierkam hodí čerstvo nastrúhaný jabĺčkový chren, horčica, čalamáda no a hlavne dobrá nálada v dobrej spoločnosti. Namiesto marinády v tomto recepte môžeme použiť aj domácu BBQ marinádu.

Suroviny
Moridlo:
 
 
2000
ml
100
ml
50
g
1
ks
5
strúčik
Marináda:
 
 
1
KL
1
PL
1
PL
4
strúčiky
Sezóna

Pekne prerastené bravčové rebierka nakrájame na porcie a dáme do hrnca pomaly variť do moridla s uvedenými prísadami. Obvaríme ich len do polomäkka, aby sa rýchlejšie upiekli, boli šťavnaté a zvonka chrumkavé.

Rebierka vyberieme z vody na plech a poriadne do nich (do horúcich) povtierame marinádu, ktorú sme pripravili zmiešaním uvedených surovín. Dáme do chladničky aspoň na tri hodiny. Môžeme ich tam mať aj dva - tri dni.

Rebierka grilujeme vonku na drevenom uhlí, počas grilovania ich ešte môžeme poprskávať pivom :) Ale dajú sa upiecť aj doma v rúre na plechu. Vtedy ich len uložíme na plech, nepodlievame ani nezakrývame, len upečieme dochrumkava, na 170 stupňov asi 2 hodiny.

Komentáre

serpico ~ 9. apríl 2014 - 12:22

...tie rebrá ani rebrami neboli...mäsiska kopec...a táto papa sa okamžite do prvej 10-ky v mojej hlave v šmakovaní dostala, či azda až do prvej 5-ky, je to niečo fantastické !!!!! a so šmykľavým sme to (a dávam 5, slovom päť výkrikov..či azda aj 6 ? )

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj