Parížske rožky

emko ~ 1. december 2023 - 10:44

Podobné laskonkám a možno ešte lepšie. Z krehkého orechového cesta, s čokoládovou plnkou a poliate čokoládovou polevou. Vhodné na každú slávnostnú príležitosť. Odolá len málokto :)

Z dávky v tomto recepte pripravíme dva plechy parížskych rožkov. Tak hor sa do pečenia!

Suroviny
Cesto:
 
 
Plnka:
 
 
1
ks
200
g
Poleva:
 
 
100
g

Najprv vyšľaháme v miske tuhý sneh, potom pridáme cukor. Misku dáme nad paru a šľaháme celkom do zhustnutia, aby bol sneh teplý. Primiešame pomleté vlašské orechy zmiešané s lyžicou hrubej múky. Hmotu dáme do cukrárenského vrecúška a na papier na plechu nastriekame rožky. Vložíme do predohriatej rúry na 120 stupňov a pečieme pomaly asi 25 minút. Rožky sú krehké, ale nelámu sa. Je to cesto podobné laskonkovému.

Nad parou v miske vyšľaháme žĺtky s jedným celým vajcom, vanilkovým cukrom, kakaom a cukrom do hustej hmoty. Necháme vychladnúť, znovu prešľaháme a prišľaháme maslo. Týmto krémom pomocou vrecúška nastriekame na rožky vlnky. Použijeme o niečo menšiu špičku, ako na spodné cesto. Takto pripravené parížske rožky dáme stuhnúť do chladničky a potom namáčame v redšej čokoládovej poleve. Necháme stuhnúť a uskladníme do chladničky.

Komentáre

Katarína Horvátová ~ 27. september 2023 - 11:48

Myslíe,žeby som toto cesto mohla použiť aj na laskonky?cesto na laskonky od vás mi príde veľmi sladké s kombináciou aj tej plnky čo máte v recepte 

0

BugiBugi ~ 20. október 2021 - 18:56

Viete mi prosim poradiť, kde robím chybu, keď mi praskajú po celej šírke ? Ďakujem 

0

Janaja ~ 18. december 2018 - 9:18

Odskúšané spolu s laskonkami, oboje super ... ďakujem, prajem príjemné sviatkya Šťastný Nový rok

1

Janaja ~ 18. december 2018 - 9:18

Odskúšané spolu s laskonkami, oboje super ... ďakujem, prajem príjemné sviatkya Šťastný Nový rok

0

sabishi ~ 13. december 2018 - 7:04

TOP recept! Peciem ich uz 3.rok na Vianoce a vzdy maju neskutocny uspech.Idem akurat zarobit jednu varku, tesim sa, ze prevonaju cely dom :-)

0

remperitka ~ 19. marec 2017 - 9:51

tak nasla som aj priebeh pecenia gazdinky nebojte sa je to jednoduche

0

remperitka ~ 19. marec 2017 - 9:48

a aby som nezabudla robila som len rovne tvary nie podkovicky a vyslo mi ich 49ks ( ak by mi syn neujedal tak aj 50 by bolo :) )

foto mam len taku skaredu z vecera tesne po namoceni v coko dnes uz som ich odfotit nestihla :)

0

emko ~ 20. marec 2017 - 7:58

In reply to by remperitka

Nádhera, vďaka za fotku aj milé slová :)
A ťa obdivujem, že sa teraz na také receptíky dávaš, ja skôr skúšam diétnejšie, nech sa zmestím do plaviek :)

0

remperitka ~ 19. marec 2017 - 9:42

dokonale dokonalé !!!! fantasticke a naj naj naj ! a hned traja ludia recept pytali zjedli sa rychlostou svetla , masla som dala do plnky 250g lebo som sa pomylila ale na chuti to vobec neubralo takze kludne cele maslo do plnky, cesto uzasne krehke ( na druhy den este lepsie ked nasaje vlhkost z plnky ) a moje odporucanie pre plnky robene nad parou - ja si vzdy dam vajicka vyslahat v robote do peny cca 10 min , ze nemusim pri tom stat a potom ked su naslahane dam nad paru a uz rucnym slahacom pridam dalsie suroviny a slaham do stuhnutia kremu takze nestravim slahanim nad parou tolko casu a mam pocit, ze su plnky nadychanejsie ked vajicka najprv slaham mimo tepla ;)

este raz vdaka za recept a kto vaha ci ich skusat , nevahajte !!!!

DELUXE

0

Julia ~ 10. december 2016 - 7:52

Prosím koľko kúskov vyjde z dávky čo je tu rozpísané a je potrebné na pečenie teplovzdušný rúru, ďakujem :-) vyzerajú super :-)

0

emko ~ 11. december 2016 - 6:38

In reply to by Julia

Ahoj, z tejto dávky mi vyšlo koláčikov akurát na jeden plech. Počet už nepamätám, záleží ako veľké robíš. Teplovzdušnú rúru ak nemáš, tak nevadí. Ale pre istotu obracaj plech, aby sa nepiekli viac z jednej strany. čas pečenia potom uspôsob, podľa tvojej rúry. Držím palce :)

0

Bobo ~ 23. december 2015 - 12:49

Moze mi niekto rychlo poradit? Robim uz druhu varku a preco mi ten zaklad nechce ztuhnut prvu som pokaslal Vdaka

0

Bobo ~ 23. december 2015 - 3:47

In reply to by Tana

Myslim tu spodnu cast ked slaham bielka az im im uplne tuhe ,akonahle tam primiesam muku a orechy koniec,je z toho jedna riedka hmota riedka az hroza ,druha varka v cudu urobil som z toho aspon chrumkave kejsy pre maleho,idem skusit znrzlinky

0

svetlany40 ~ 21. december 2015 - 5:49

Skusobna davka uz sa chladi . Na vizualnej stranke urcite popracujem 😀
Chutovo su neuveritelne lahodne .
Pri miesani plnky som mala obavy - nie a nie ju nad tou parou vyslahat do tuha , no ked mi vychladla , tak zhustla a drzi vyborne .

0

Zuzanka88 ~ 31. október 2015 - 12:23

Kolko sa z tej davky spravi asi kusov ked ste robili take mensie?

0

Jana ~ 21. december 2014 - 10:37

Tak takéto nádherné parížske rožteky som už dávno nevidela. Ja mám výborný recept od svokry, musím ich porovnať, lebo každý rok pri nich "maturujem", chuťovo sú síce výborné, ale vzhľadovo sú tie moje nepublikovateľné :)
Pekné a pokojné Vianoce a šťastný Nový rok prajem všetkým Bonvivánom. Jana H.

0

elysa ~ 3. december 2014 - 6:34

Obľúbené zákusky môjho syna... Skúsim aj tento recept:)...

0

Dedika ~ 1. december 2014 - 10:22

Vyzerajú úžasne určite aj chutia no neviem či si trúfam na takúto dobrotu.Každopádne ďakujem za receptík :-)

0

womAnka ~ 1. december 2014 - 10:01

tent recept mi tu prišiel ako na zavolanie :) tohtoročné Vianoce budeme mať všetci hyperglykémie po takých dobrotách, čo plánujem napiecť :D

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj