Viac ako  4 000  receptov

Bravcovy prirodny steak so zemiakmi, dusenou zeleninou a volskym okom

Bravcovy prirodny steak so zemiakmi, dusenou zeleninou a volskym okom
tanier pre dvoch, vedela som za manzel nedoje a dokoncim to ja
nahoru
Bravcovy prirodny steak so zemiakmi, dusenou zeleninou a volskym okom Bravcovy prirodny steak so zemiakmi, dusenou zeleninou a volskym okom Bravcovy prirodny steak so zemiakmi, dusenou zeleninou a volskym okom
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Pre zaciatocnikov
Čas prípravy Čas prípravy: 40 min + priprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 1 porcia

Suroviny:

150 az 200g rezen bez kosti z kare( samozrejme mozu byt aj dva 100g :o)), 150 g zemiaky co je cca 2 vacsie kusy, vajce, 4 polievkove lyzice oleja, oriesok masla, sol, korenie, mrazena zelenina povedzme 150 g (moze byt samozrejme aj cerstva , ale zaciatocnik pravdepodobne radsej siahne na hotovku)

Postup

Zemiaky ocistime a nakrajame pozdlzne. Dame varit do studenej vody a ked voda zacne vriet pridame pol kavovej lyzicky sol. Ked budu zemiaky makke vodu scedime a zemiaky nechame pod pokrievkou. Ked varim zemiaky pre 4 ludi, tak pridavam do vody cajovu lyzicku soli.
Maso vlozime medzi potravinovu foliu, alebo do igelitoveho sacku a naklepeme ho z oboch stran. Ta folia nema nejaky zasadny vplyv na kvalitu jedla, akurat vam nefrka maso na vsetky strany, doska kde vyklepavate a tlcik na maso ostanu ciste. Posolime a pokorenime mletym ciernym korenim z obidvoch stran. Papriku nedoporucujem. Skor by som k soli a koreniu pridala nejake bylinkove korenie.
Maso pripravujeme na strednej velkosti horaka.
Na panvicu dam 4 lyzice oleja a necham ho rozohriat. Maso z jednej strany opeciem na prudkom plameni cca 2 minuty, obratim rezne na druhu stranu, stisim plamen na skoro minimum a peciem, neprikryte cca 20 az 35 min. Taketo maso sa neuchovava do druheho dna, je to na priamu konzumaciu. Rezne odlozime na teply tanier a druhym ich prikryjeme. Do vypeku po opekani, pridame oriesok masla, vysypeme nerozmrazenu zeleninu a nechame ju trochu prehriat, pridame lyzicu horucej vody, zeleninu pokvapkame sojovou omackou, alebo bude stacit ked ju len posolime. Prikryjeme pokrievkou a dusime na slabom plameni, kym nie je makka. Zabudla som stopovat, mozno nejaka dobra dusa povie, kolko asi minut. v kazdom pripade, po cca 10 minutach ochutnajte , podla Vas, najtvrdsi kusok, ktory v zmeske je (byva to obycajne mrkva) a ten kusok je uz na zhryz makky...tak zeleninu z panvici prelozte k reznom. Zelenina by nemala byt uplne makka na blato, mala by byt makka a zaroven chrumkava.
Ocistime panvicu od vsetkych zbytkov a mozete pridat este par kvapiek oleja a rozbit na panvicu vajicko tak, aby ostalo zltko neporusene. Vajicko upecieme ako volske oko.

Poznámka

rozpis som urobila na jednu porciu, suroviny su v surovom stave.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Bravcovy prirodny steak so zemiakmi, dusenou zeleninou a volskym okom"

autor: kukajúci (neregistrovaný/á)
vložené: 06. 04. 2014 08:27:31  nahlásiť  reagovať
 

steak? Ani náhodou.

autor: Okolosediaci (neregistrovaný/á)
vložené: 13. 09. 2012 17:13:32  nahlásiť  reagovať
 

TAK TOTO NIE JE STEAK ANI NAHODOU smajlik

iba rezen

autor: Silvia K.
vložené: 15. 04. 2011 16:20:06  nahlásiť  reagovať
 

mňaaam a ešte k tomu raz dva hotové smajliksmajlik+smajlik

autor: mia2404
vložené: 13. 04. 2011 16:23:14  nahlásiť  reagovať
 

nádherna smajlik+1smajlik ,pridám ti aj fotečku smajlik, hádam možem

autor: eva hubova
vložené: 12. 04. 2011 23:47:43  nahlásiť  reagovať
 

smajlikten bych si dala i teďsmajliksmajlik+1


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz