Viac ako  4 000  receptov

Jahodový zákusok s makom

Jahodový zákusok s makom
nahoru
Jahodový zákusok s makom
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Rezy s ovocím, bublaniny
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): plech 30x40

Suroviny:

Cesto: 100g Hery, 120g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 1 škoricový cukor, 4 vajcia, 100g mletého maku, 70g hladkej múky
Krém: 300g čerstvých jahôd, 250 ml smotany na šlahanie, 4 lyžice práškového cukru, 1 vanilínový cukor 500ml kyslej smotany, 20g mletej želatiny, 1 lyžica citrónovej šťavy
Na ozdobenie: 200 g čerstvých jahôd, 1 balíček červeného tortového želé

Postup

Mäkkú Heru vymiešame s 30g práškového cukru, vanilínovým a so škoricovým cukrom do penista.
Postupne pridáme žĺtky.
Bielky vyšľaháme s 90 g práškového cukru dotuha.
Sneh po častiach zľahka vmiešame do žĺtkovej peny.
Nakoniec do masy zapracujeme zmes pomletého maku a múky.
Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme.

Citrónovú šťavu zmiešame s 50 ml vody a vsypeme do nej želatínu. Necháme ju asi 1 minútu napučať a potom ju rozpustíme vo vodnom kúpeli.
Kyslú smotanu ochutíme vanilínovým a práškovým cukrom, pridáme vyšľahanú smotanu, pokrájané jahody a primiešame rozpustenú želatínu.

Jahodový krém natrieme na vychladnutý plát cesta a zákusok dáme na 2 až 3 hodiny do chladničky.
Na stuhnutý krém rozložíme plátky jahôd a zalejeme ich vlažným tortovým želé pripraveným podľa návodu na obale (prášok rozpustíme vo vode, povaríme a necháme vychladnúť).
Zákusok krájame, až keď želatína stuhne

Poznámka

Recept je z knihy Recepty zo života

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
5 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Jahodový zákusok s makom"

autor: konikSANDY (neregistrovaný/á)
vložené: 23. 02. 2013 11:21:36  nahlásiť  reagovať
 

do bielkov nie zltkov

autor: konikSANDY (neregistrovaný/á)
vložené: 23. 02. 2013 11:19:42  nahlásiť  reagovať
 

Nema byt gramaz praskoveho cukru naopak? teda 30 do zltkov a 90 s cukrom a herou?

autor: Mirule
vložené: 12. 03. 2011 15:13:03  nahlásiť  reagovať
 

+smajliksmajlik

autor: Yanah
vložené: 12. 03. 2011 07:29:43  nahlásiť  reagovať
 

+smajlik aký krásny receptík ....

autor: Silvia K.
vložené: 11. 03. 2011 20:44:00  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik

autor: eva hubova
vložené: 11. 03. 2011 15:46:16  nahlásiť  reagovať
 

Takové zákusky milujismajliksmajliksmajlik+1

vložené: 11. 03. 2011 14:00:12  nahlásiť  reagovať
 

našla som fotografiu v mobile tak som to sem šupla, želatíny by som dala viac, na krajoch mi už nedochádzala


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz