Viac ako  4 000  receptov

Zemiakové pagáče

Zemiakové pagáče
nahoru
Zemiakové pagáče
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Slané pečivo

Suroviny:

250 g hladka muka, 230g zemiaky, 10 g cerstve drozdie, 150ml mlieko, 50 ml olej, 60g maslo, 1 vajce, stipka cukru, stipka soli.
Na posypanie morska hrubozrnna sol, cela rasca..

Postup

Zemiaky v supke uvarime v presolenej vode, nechame vychladnut a osupeme. V troche letneho mlieka a lyzicke cukru rozpustime drozdie. V muke urobime jamku a drozdovu zmes vlejeme. Odlozime na teple miesto a nechame drozdie narast. Do muky vlejeme olej, rozsprudlujeme vajicko a polovicku z neho vlejeme k muke. Pridame stipku soli , prilejeme trochu mlieka, zacneme spracovavat , postupne pridavame mlieko a vypracujeme hladke pruzne cesto.
Na doske rozvalkame plat. Pokryjeme ho polovicou postruhaneho masla a zemiakov. Prelozime cesto podla fotky. Balicek nechame na teplom mieste cca 30 min. Cesto znovu rozvalkame na plat a pokryjeme ho druhou polovicou masla a zemiakov. Znovu poskladame do balicka a nechame podkysnut 15 min.
Rozvalkame na plat hruby cca 2cm. Povrch prejdeme rovnomerne vidlickou.
Kolieskom vykrajujeme pagaciky.
Na plech dame peciaci papier a poukladame pagaciky. Potrieme druhou polovicou vajicka. Posypeme solou a rascou.
Pecieme vo vyhriatej rure na strednom stupni, dokial nie su pagaciky zlatozlte.

Poznámka

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2915

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
7 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Zemiakové pagáče"

autor: vybusna
vložené: 02. 01. 2011 13:23:41  nahlásiť  reagovať
 

korona...a preco nevlozis ako samostatny recept...ved to musi byt velka a netradicna fajnotka

autor: Korona
vložené: 02. 01. 2011 13:09:56  nahlásiť  reagovať
 

...robím niečo podobné, len cesto neprekladám zemiakmi, ale urobím takú pikantnú zemiakovú kašu - uvarené zemiaky roztlačím na kašu, omastím rozsmaženou cibulkou na masti, okorením ml.čiernym korením. Z cesta odoberám menšie kúsky, naplním zemiakovou kašou, zabalím, aby zemiaky nevypadávali, rozplácam na taký malý "posúch"asi 1,5cm hrubý, položím na vymastený plech, kde sa zmestia asi 4 kusy. Nechám podkysnúť, popichám vidličkou, pomastím a dám piecť. Tieto posúchy robievam k vianočnej a novoročnej kapustnici. Je to výborná pochúťka a my ich jeme aj miesto chleba.

autor: Merylas
vložené: 25. 10. 2010 10:23:43  nahlásiť  reagovať
 

Prozatím jsem vždy dělala jen bez brambor, tak můžu vyzkoušetsmajlik Když do nějakého těsta přidám brambory, tak je pečivo lepší, takové vláčnější a déle vydrží jako čerstvé.smajlik

autor: tanika (neregistrovaný/á)
vložené: 25. 10. 2010 07:39:24  nahlásiť  reagovať
 

nie studené... nie zas úplne teplé.... čosi medzi tým

autor: allis
vložené: 25. 10. 2010 01:06:43  nahlásiť  reagovať
 

Mohu se zeptat, co je "letné" mlieko?

autor: eva hubova
vložené: 24. 10. 2010 22:28:26  nahlásiť  reagovať
 

No ty jsou nádhernésmajliksmajlik+6

autor: vybusna
vložené: 24. 10. 2010 10:30:07  nahlásiť  reagovať
 

klaris mozno by som aj dala polohrubu, ale tu ju nedostanem a co som si priniesla zo slovenska sa mi uz minula.... aj z hladkou su v pohode

autor: Klaris
vložené: 24. 10. 2010 10:25:15  nahlásiť  reagovať
 

sú pekné a isto aj dobré, ja ich robím často, keď je nejaká oslava k vínu, ale sú dobré aj cez týždeň ku kyselej zemiakovej alebo fazulove, šošovicovej polievke. Niekedy ešte dávam kyslú smotanu do cesta, ja používam polohrubú múku, ale aj tak ti ide bodíksmajlik+

autor: vybusna
vložené: 23. 10. 2010 22:01:48  nahlásiť  reagovať
 

tanika asi sme sa inspirovali obidve...

autor: tanika
vložené: 23. 10. 2010 21:52:24  nahlásiť  reagovať
 

tiež som o takých dnes rozmýšľala (videla som na inom portáli o varení a bola som nadšená - nakoniec však zvíťazilo niečo menej prácne....) krásne pagáčiky a určite výborné smajlik ... vyskúšam aj ja... čoskoro smajlik

autor: cathleen
vložené: 23. 10. 2010 20:49:30  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlikmně by teď bohatě stačil i jeden....nějaký zapomenutý...zatoulanýsmajlik
Krása!smajliksmajliksmajlik+


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz