Viac ako  4 000  receptov

Letný guláš so smotanou - Halapáč jihlavskej babičky

Letný guláš so smotanou  - Halapáč jihlavskej babičky
nahoru
Letný guláš so smotanou  - Halapáč jihlavskej babičky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Bezmäsité jedlá

Suroviny:

150 g zelená fazuľka
2 veľké zeleninové papriky
2 zrelé letné paradajky, ak nie sú letné, tak ich radšej nahaďte 100 ml pasirovanými
hlboký tanier čerstvých húb, alebo vanička šampiňónov
1 veľká cibuľa
1 stipľavá paprika (podľa chuti)
3 PL olej
200 ml sladká smotana
1 CL múka
soľ, čerstvé mleté korenie
1PL sójová omáčka kikkoman
čerstvé bylinky

Postup

Vsetku zeleninu ocistime od supiek, zrniecok, stoniek a neviem coho este vsetkeho, tak aby bola skratka cista. Nakrajame na vhodne velke kusky. Kto vari z paradajok tak ich radsej osupte.

Do kastrola dame rozohriat olej a poprazime na nom cibulu so stiplavou paprickou. Tento zaklad osolime, okorenime a vlozime nan zelenu fazulku. Premiesame a dolozime papriku a paradajky…resp. pasirovane paradajky. Vsetko este posolime, okorenime a podlejeme horucou vodou.
Dusime pod pokrievkou cca 20 minut, resp, kym nie je zelenina, obzvlast fazulka makka.
Pridame nakrajane huby.
Podlejeme uz len naozaj trosku a dusime nejakych 10 minut.

Na zaver do zmotany rozslahame 1 kopcovitu lyzicku hladkej muky a vlejeme k zelenine. Nechame prevriet, dochutime sojovou omackou kikkoman, solou, cerstvymi bylinkami.

Ak ste masozravci, tak si mozete opiect makku udeninu a zamiesat k pokrmu, alebo polozit len vrch. Jeme s chlebom, alebo knedlou,

Poznámka

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=1827

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
8 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Letný guláš so smotanou - Halapáč jihlavskej babičky"

autor: vybusna
vložené: 20. 05. 2011 11:38:01  nahlásiť  reagovať
 

vanda...precitaj si prvy odsek v recepte

autor: vanda (neregistrovaný/á)
vložené: 20. 05. 2011 11:34:06  nahlásiť  reagovať
 

preco je to v kategorii bezmasitych jedal ?
udenina nie je maso ???!!smajlik

vložené: 19. 03. 2011 23:51:07  nahlásiť  reagovať
 

To vypadá suprově, ta omáčka nemá chybusmajliksmajlik

autor: alenka111
vložené: 27. 01. 2011 12:41:58  nahlásiť  reagovať
 

Vcera som spravila len zo sampionov a z mrazenych fazulovych strukov (teda bez udeniny) a je to uuuuzasne jedlo. Chutilo vyborne a dnes mam zbytok v robote a nejako je to este lepsie. +1

vložené: 20. 06. 2010 17:51:13  nahlásiť  reagovať
 

tak toto je opravdu moc pěkné,to ukládám a vyzkoušímsmajlik+1smajlik

autor: Ivana79
vložené: 19. 06. 2010 11:28:39  nahlásiť  reagovať
 

Mňamsmajlik,naozaj vyzerá dobresmajlikNiečo podobné robievam,ale z kapusty alebo patizónu.Je to výbornésmajlik

autor: Pajaja
vložené: 19. 06. 2010 11:05:59  nahlásiť  reagovať
 

Už jsem vyzkoušela, je to výborné! Dělám fazolové lusky na kyselo, máme je rádi, je to podobné. . . smajliksmajliksmajlik +4

autor: cathleen
vložené: 16. 05. 2010 09:57:20  nahlásiť  reagovať
 

smajlikJujda!smajlik+

autor: eva hubova
vložené: 15. 05. 2010 21:55:40  nahlásiť  reagovať
 

halapáč mi unikl,vypadá dobřesmajliksmajlik+2


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz