. .. .. .. .. .. .
. .

Prekladané bryndzové pagáče - RECEPT 39089

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 11052 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)


Prekladané bryndzové pagáče


[ recept č. 39089 zo dňa  ]


Prekladané bryndzové pagáče


POTREBNÉ PRÍSADY

750 g hladkej múky, 2 žĺtky, 150 g masla, 125 ml kyslej smotany, 250 ml vlažného mlieka, 1 ČL soli, 80 g droždia, štipka cukru. Plnka: 250 g bryndze, 100 g masla, 125 ml kyslej smotany, 2 ČL horčice, 1 ČL mletej papriky, 1 PL pažítky, rasca podľa chuti. Okrem toho bielky na potieranie.

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, pridáme štipku cukru, rozdrobené droždie a vlažné mlieko. Necháme vzísť kvások. Potom pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryté necháme kysnúť cca 1 hodinu. Medzitým z bryndze, masla, smotany, horčice, papriky, rasce a pažitky vymiešame plnku. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a do strednej tretiny natrieme tretinu z celkového množstva plnky. Cesto poprekladáme a zľahka rozvaľkáme. Postup s plnkou, prekladaním a vaľkaním dvakrát zopakujeme. Z cesta vykrajujeme pagáče, ktoré potrieme rozšľahanými bielkami (pridala som aj jedno vajíčko) a pečieme vo vyhriatej rúre na 200 C cca 20 minút.

Zdroj: Nový čas pre ženy


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Príprava kvásku
Keď vykysne kvások, pridáme ostatné suroviny.
Vypracujeme cesto, ktoré necháme cca 1 hodinu kysnúť.
Medzitým čo kysne cesto si pripravíme plnku a to zmiešaním všetkých surovín
Takto nám cesto narastie zhruba po jednej hodine
Vyvaľkáme ho na pomúčenej doske
A do strednej tretiny natrieme tretinu plnky
Cesto poprekladáme
xx
xx
xx
A znovu vyvaľkáme. Postup s plnkou, prekladaním a vaľkaním dvakrát zopakujeme
Z cesta vykrajujeme pagáče, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným bielkom a môžeme sypať hrubozrnnou soľou a sezamom
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 C. Z tejto dávky mi vyšlo dva a pol plecha pagáčov


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Nekysnutý Syrovo - jablkový chlebík | Prekladané bryndzové pagáče | moja prvá aspiková >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana S. (jansam) ID 243759 (30.12.2015, 10:51)
(kocka)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (19.1.2016, 10:14)
(L) (L)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (17.8.2014, 10:40)
|:o)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.10.2014, 21:20)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea Š. (adik64) ID 13933 (11.8.2014, 7:38)
Zaujímavý recept, bryndzu máme radi, tak vyskúšam. Akurát mám otázku - medzi tým prekladaním treba nechať cesto nejaký čas odpočívať, alebo to mám robiť hneď po sebe?
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (14.8.2014, 20:19)
Andrejka medzi prekladaním je dobré nechať cesto odpočívať cca pol hodinky (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana A. (dina02) ID 52407, mimibazar.sk/dina02 (10.8.2014, 17:33)
Ja som dnes vyskúšala :-S náplň som asi dala moc ku kraju a keď som to poskladala pri ďalšom rozvalkaní sa mi to celé lepilo o valček a potom sa to lepilo a rozpadalo celé :-( *-) ale chuťovo celkom dobré
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (14.8.2014, 20:19)
dôležité je, že chutili (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lubica B. (chikitka15) ID 88450 (4.7.2011, 20:37)
super recept (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (6.7.2011, 9:38)
Ľubka ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia D. (meganka85) ID 151180 (16.5.2011, 11:54)
Prosim Vás kde sa da zohnat hrubozrnna sol? Dakujem
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (16.5.2011, 20:32)
Lucka ja som ju kúpila myslím v Tescu (L)
ODPOVEDAŤ
Ingrid B. (ikrekmegdenis) ID 124154, mimibazar.sk/ikrekmegdenis (16.5.2011, 7:43)
vyzerajú fantasticky |:o) |:o) |:o) určite ich vyskúšam, ďakujem za receptík (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (16.5.2011, 8:39)
Ingridka verím, že nesklamú, nám chutili (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (14.4.2011, 21:27)
8o| 8o| 8o| Ivetka,slinky mi tečú ,-)Pagáčiky vyzerajú úžasne (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (18.4.2011, 20:33)
Siska ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lubica S. (Friduška) ID 146033 (11.4.2011, 8:38)
No tak tie sú mňamkové (Y) (Y)určite skúsim (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (11.4.2011, 14:40)
Ľubka ďakujem (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Viera F. (Fafav) ID 30923 (10.4.2011, 20:56)
Vyzerajú super, tieto určite v najbližšej dobe upečiem, i keď viem, že také krásne určite nebudú. Dám vedieť. (Y) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (11.4.2011, 14:40)
Vierka ďakujem (L) (L) (L) (L), bola som v Čadci na služobke a kúpila som na salaši takú "origoš" bryndzu, takže v sobotu boli bryndzové strapačky a v nedeľu som piekla pagáče a ak vyskúšaš, tak sa určite vydaria, o tom nepochybujem (L)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (10.4.2011, 20:49)
Ivetka, prosím ťa pošli jeden
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (11.4.2011, 14:39)
Ivka keby si nebola tak ďaleko, tak by som ti hodila aj viacej ako jeden (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu