končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zuzana P. (fialetta) ID 142286 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Lahodný broskyňový zákusok[ recept č. 38824 zo dňa 2.4.2011 ] PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 6 vajec, 300 g práškového cukru, 150 ml oleja, 150 ml mlieka, 300 g polohrubej múky, 1,5 balíčka kypriaceho prášku KRÉM: 2 balíčky práškovej šľahačky, 2 balíčky vanilínového cukru, 3 kyslé smotany Rajo, 6 lyžíc práškového cukru, 1 broskyňový kompót POLEVA: 500 ml vody, 1 práškový džús Tang s broskyňovou príchuťou, 1 balíček Zlatého klasu POSTUP PRÍPRAVY Vajcia vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme olej, mlieko a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme do zlatohneda. Vychladnuté cesto vyklopíme na čistú utierku, papier opatrne odstránime a cesto vrátime opačnou stranou na plech. Šľahačku vyšľaháme s vanilínovým cukrom dotuha. Pridáme kyslú smotanu a práškový cukor. Smotanovú masu dobre vymiešame a natrieme na cesto. Broskyne nakrájame na malé kúsky a poukladáme na krémovú vrstvu. Necháme stuhnúť. Želatínová poleva: V 300 mlvody rozpustíme práškový džúsa dáme variť. Do horúcej zmesi vlejeme 200 ml vody s rozmiešaným Zlatým klasom. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Teplú polevu rozotrieme po povrchu múčnika. Zákusok dáme do chladu a necháme asi 12 hodín odležať. Potom krájame na rovnaké kocky. |
Katka L. (katka62) ID 42579 (7.4.2011, 12:26) |
ODPOVEDAŤ |
Jarmila M. (Jarmila50) ID 61703 (2.4.2011, 14:53) | |
Zuzka, neverím vlastným očiam. Na tanieriku mám práve niečo podobné . Len som dala pravú šľahačku a ešte nejaké maličké rozdiely sú v recepte. Podaril sa Ti |
|
ODPOVEDAŤ |
Zuzana P. (fialetta) ID 142286 (17.4.2011, 16:38) | ||
Ďakujem veľmi pekne | ||
ODPOVEDAŤ |