. .. .. .. .. .. .
. .

Zapekané špenátové cestoviny - RECEPT 38037

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYŽA A CESTOVINY

ID 74954 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)


Zapekané špenátové cestoviny


[ recept č. 38037 zo dňa  ]


Zapekané špenátové cestoviny


POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny, slaninka, 2 balíčky mrazeného špenátového pretlaku, 2x Bambino, soľ, čierne korenie, cesnak, kyslá smotana, strúhaný syr

POSTUP PRÍPRAVY

Jednoduchý a nenáročný, zato však veľmi vďačný recept pre prípad poloprázdnej chladničky ... tak ako dnes u nás :-)
Pravdepodobne tu už nejaký podobný recept je - ak áno, ospravedlňujem sa za duplicitu.

Uvaríme a zlejeme cestoviny. Najviac sa mi osvedčili vrtuľky - do nich sa omáčka najlepšie dostane, ale samozrejme ak nemám, robievam aj z penne, motýlikov či mušličiek.
Opražíme si slaninku nakrájanú na drobné kúsky.
Misu z jenského skla vymažeme a vysypeme do nej cestoviny. Pridáme opraženú slaninku aj s vypečenou masťou (príp. namiesto nej trochou olivového oleja) a premiešame. Predhrejeme si rúru.
V hrnci si uvaríme rozmrazený špenát, pridáme 2 Bambina, rozmiešame, podľa chuti pridáme soľ a čierne korenie. Pretlačíme si cesnak (aspoň 3-4 strúčiky, ale ja dávam niekedy aj dvojnásobné množstvo).
Ešte trochu povaríme a potom zmes vylejeme do misy na cestoviny. Premiešame, aby sa špenát dostal všade. Vrch potrieme kyslou smotanou a na ňu nastrúhame syr (ementál, gouda, eidam ... čo nájdete v chladničke).
Zakryjeme a dáme zapiecť do rúry na cca 40 minút, potom odkryjeme a môžme ešte trochu nechať zapiecť, aby syr stmavol...
Je to výborné také teplé, ale pochutíte si ešte aj na druhý deň.

DOBRÚ CHUŤ!

PS: V prípade, že sa Vám nechce variť vopred cestoviny, stačí ak špenát zriedite smotanou na varenie príp. na šľahanie, bude tekutejší a cestovinky sa Vám v ňom prakticky uvaria, tým pádom ich dávate zapekať ešte tvrdé, neuvarené. Musia byť ale celé ponorené v špenáte. Zvyšok postupu zostáva nezmenený, doba zapekania sa nemení.
<< Zelená s tulipánmi... | Zapekané špenátové cestoviny | svadobná - Lentilkáči :))) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Monika S. (monikiri) ID 228052 (13.2.2012, 0:25)
(pl) jednoduche a chutne, same dobre veci su tam, takze vysledok nemohol byt iny nez (Y) velmi vdacny recept, ja som do toho este dala nivu lebo mi zostala a bolo to vyborne. Dakujem za fajn recept. (hello)
ODPOVEDAŤ
Lucia Žilinková (Zofrinka) ID 87602 (23.3.2011, 16:20)
zajtra skúsim!!!!!!! (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina B. (M.A.R.T.I.N.A) ID 52081 (23.3.2011, 14:14)
.
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (22.3.2011, 17:44)
(pl) (pl) (pl) (pl)vyzerajú veľmi dobre (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (13.3.2011, 18:44)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (8.3.2011, 17:24)
ďakujem za pripomenutie, že takéto jedlá varím cez týždeň najradšej, už to chladne ^o) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Nika S. (niky80) ID 74954, mimibazar.sk/niky80 (9.3.2011, 14:05)
tak ako - podarilo sa??? (pl)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (9.3.2011, 14:07)
jasné, chutné suroviny, výborný výsledok (zajic) (zajic) (zajic) (Y)
ODPOVEDAŤ
Nika S. (niky80) ID 74954, mimibazar.sk/niky80 (9.3.2011, 15:44)
tak to mám radosť (Y)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (8.3.2011, 14:51)
(jidlo) (jidlo) (jidlo)Mňáám...cestovinky milujem |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (6.3.2011, 14:31)
mňam (Y) hneď by som si dala
ODPOVEDAŤ
anna t. (amanda1) ID 57482 (6.3.2011, 14:35)
toto robím aj ja,ale nedavam to vôbec zapiect....dam si rovno na tanier uvarene cestovinky na to spraveny špenatik a na to pochutkovu smotanu...je to velmi dobré,aspon pre nas :-)))
ODPOVEDAŤ
Nika S. (niky80) ID 74954, mimibazar.sk/niky80 (6.3.2011, 14:49)
keď spravím veľa cestovín a zostane mi aj z omáčky, veru tiež si rovno naložím na tanier a polejem cesnakovým špenátikom :-) mňam mňam (pl)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu