končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
RYŽA A CESTOVINY |
Dagmar H. (dasula) ID 6034 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Bleskovka - ryžové "nudle" s omáčkou z bazalkového pesta[ recept č. 37323 zo dňa 15.2.2011 ] POTREBNÉ PRÍSADY široké ryžové rezance, 4-5 strúčikov cesnaku, 1 PL olivového oleja, 2-3 kopcovité PL bazalkového pesta, pasírované paradajky, morská soľ, parmezán na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Toto je fakt obed/večera za pár minút a chuťovo ....kto má rád bazalkové pesto, nie je čo riešiť :). Množstvá - tak od oka - toto bolo na balenie 200g ryžových rezancov, ktoré sú u nás veľmi obľúbené. Ryžových rezancov je viac druhov - ak naozaj chcete 5-7 minútovú prípravu, tak vyberte tie, ktoré sa pred varením nemusia namáčať. V prípade namáčania cca 10 minút sa príprava tiež veľmi nepredĺži, využije sa doba zovretia vody. Postup nemám nafotený, to sa pri tomto jedle ani nedá :-) 1. Dáme si variť vodu na rezance (ja si dám variť do rýchlovarnej konvice a je to šup šup) - podľa návodu na obale. 2. Ošúpeme si cesnak a nakrájame na tenké plátky. S olejom ozaj opatrne - je to dosť olivovo-olejové vďaka pestu. 3. V panvici s 1 PL olivového oleja si cesnak osmahneme - nie úplne do hneda, len kým prvé plátky nezačnú chytať farbu. Cesnak teplom horkne. 4. Do osmahnutého cesnaku pridáme bazalkové pesto a premiešame len toľko, aby pesto "zomáčkovatelo". 5. Pridáme pasírované paradajky - množstvo asi tak, aby omáčky nebolo zase na toto množstvo extra veľa - len ako "obal" na rezance s výraznou chuťou. 6. Nakoniec komu je málo (pesto je dosť slané, ale..) prisoliť a šup do taniera a posypať parmezanom (na obrazku je prave eidam, ako na potvoru nemam ani zrnko parmezanu :-))) Nemá to chybu ani vtedy, keď zliate a prepláchnuté rezance šupneme na panvicu s omáčkou a párkrát spolu premiešame. Dobrú chuť. |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (16.2.2011, 14:15) |
Dagmarka,mam doma nove balenie ryzovych rezancov,pouzila som len trochu do cinskej polievky,prvy krat som ich kupila,a rozmyslala,co teraz zo zvyskom,a hla naskytol sa tu fantasticky receptik,aj pesto je v chladnicke.zajtra len dokupim pasirovane paradajky,a uvarim na veceru.potom dam vediet,ako to chutilo. |
ODPOVEDAŤ |
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (15.2.2011, 19:34) | |
DAšulka , a vieš že prave na zajtra hladam nejaku omačku na penne,? idem čitat čo všetko tam maš? | |
ODPOVEDAŤ |
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (15.2.2011, 19:32) | |
aka rychlovecka...presne pre mna, pesto milujem, cestoviny tiez, no neni o com Daska, pouzila si to klasicke zelene pesto alebo to cervene? lebo aj jedno aj druhe je bazalkove,len to cervene je s paradajkami a zelene len s orieskami a bazalkou | |
ODPOVEDAŤ |
Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (15.2.2011, 19:37) | ||
Janik - to zelene Genovese s orieskami, ale nabuduce vyskusam aj s paradajkami, len to som nemala doma . strasne dakujem , tusim tieto rychlovky pri nestihani su fakt najchutnejsie | | ||
ODPOVEDAŤ |
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (15.2.2011, 19:45) | |||
super, presne to mam doma mne chutia oboje, aj zelene aj cervene. zistila som,ze je to na nezaplatenie mat ho stale v chladnicke,lebo ked uz fakt nic nie je, tak predsa nieco je a ja na rychlovky nedam dopustit, vsak vid moje recepty | |||
ODPOVEDAŤ |