. .. .. .. .. .. .
. .

Bleskovka - ryžové "nudle" s omáčkou z bazalkového pesta - RECEPT 37323

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYŽA A CESTOVINY

ID 6034 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Bleskovka - ryžové "nudle" s omáčkou z bazalkového pesta


[ recept č. 37323 zo dňa  ]


Bleskovka - ryžové "nudle" s omáčkou z bazalkového pesta


POTREBNÉ PRÍSADY

široké ryžové rezance, 4-5 strúčikov cesnaku, 1 PL olivového oleja, 2-3 kopcovité PL bazalkového pesta, pasírované paradajky, morská soľ, parmezán na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je fakt obed/večera za pár minút a chuťovo ....kto má rád bazalkové pesto, nie je čo riešiť :). Množstvá - tak od oka - toto bolo na balenie 200g ryžových rezancov, ktoré sú u nás veľmi obľúbené. Ryžových rezancov je viac druhov - ak naozaj chcete 5-7 minútovú prípravu, tak vyberte tie, ktoré sa pred varením nemusia namáčať. V prípade namáčania cca 10 minút sa príprava tiež veľmi nepredĺži, využije sa doba zovretia vody.
Postup nemám nafotený, to sa pri tomto jedle ani nedá :-)

1. Dáme si variť vodu na rezance (ja si dám variť do rýchlovarnej konvice a je to šup šup) - podľa návodu na obale.
2. Ošúpeme si cesnak a nakrájame na tenké plátky. S olejom ozaj opatrne - je to dosť olivovo-olejové vďaka pestu.
3. V panvici s 1 PL olivového oleja si cesnak osmahneme - nie úplne do hneda, len kým prvé plátky nezačnú chytať farbu. Cesnak teplom horkne.
4. Do osmahnutého cesnaku pridáme bazalkové pesto a premiešame len toľko, aby pesto "zomáčkovatelo".
5. Pridáme pasírované paradajky - množstvo asi tak, aby omáčky nebolo zase na toto množstvo extra veľa - len ako "obal" na rezance s výraznou chuťou.
6. Nakoniec komu je málo (pesto je dosť slané, ale..) prisoliť a šup do taniera a posypať parmezanom (na obrazku je prave eidam, ako na potvoru nemam ani zrnko parmezanu :-)))

Nemá to chybu ani vtedy, keď zliate a prepláchnuté rezance šupneme na panvicu s omáčkou a párkrát spolu premiešame.
Dobrú chuť.
<< valentínska slaná kytička | Bleskovka - ryžové "nudle" s omáčkou z bazalkového pesta | Pat a Mat >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (16.2.2011, 14:15)
Dagmarka,mam doma nove balenie ryzovych rezancov,pouzila som len trochu do cinskej polievky,prvy krat som ich kupila,a rozmyslala,co teraz zo zvyskom,a hla naskytol sa tu fantasticky receptik,aj pesto je v chladnicke.zajtra len dokupim pasirovane paradajky,a uvarim na veceru.potom dam vediet,ako to chutilo.
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (15.2.2011, 19:34)
(Y) (Y) (Y)DAšulka , a vieš že prave na zajtra hladam nejaku omačku na penne,? ,-) ,-) ,-) ,-) idem čitat čo všetko tam maš? ^o) ^o) ^o) ,-)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (15.2.2011, 19:32)
(Y) aka rychlovecka...presne pre mna, pesto milujem, cestoviny tiez, no neni o com :-) Daska, pouzila si to klasicke zelene pesto alebo to cervene? lebo aj jedno aj druhe je bazalkove,len to cervene je s paradajkami a zelene len s orieskami a bazalkou :-$
ODPOVEDAŤ
Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (15.2.2011, 19:37)
Janik - to zelene Genovese s orieskami, ale nabuduce vyskusam aj s paradajkami, len to som nemala doma :-$. strasne dakujem (F) [A] :-$, tusim tieto rychlovky pri nestihani su fakt najchutnejsie ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) |
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (15.2.2011, 19:45)
super, presne to mam doma :-p mne chutia oboje, aj zelene aj cervene. zistila som,ze je to na nezaplatenie mat ho stale v chladnicke,lebo ked uz fakt nic nie je, tak predsa nieco je ,-) a ja na rychlovky nedam dopustit, vsak vid moje recepty ,-) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu