. .. .. .. .. .. .
. .

Tučniaci z úlikov - RECEPT 37378

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CUKROVINKY

ID 137026 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)


Tučniaci z úlikov


[ recept č. 37378 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


Tučniaci z úlikov


POTREBNÉ PRÍSADY

Na 1 dávku - cca 22 ks: 1 veľké balenie piškót, 1 malé balenie piškót, 375g masla (nie margarín), 100 g práškového cukru (+/- podľa chuti), rumová aróma, 300 ml plnotučného mlieka, 1 čokoládový puding v prášku, 1 tyčinka ledové kaštany, 2 lyžice kryštálového cukru, 2 svetlé a 2 tmavé čokoládové polevy, WI na čiapočky.

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky nastrúhame na jemnom strúhadle veľký sáčok piškót. Pridáme 250g masla, 100 g práškového cukru, rumovú arómu a dobre premiešame. Na začiatku je zmes veľmi sypká a zdá sa, že sa snáď ani nespojí, ale spojí sa :-) Zmes musí byť pevná, inak by sa lepila na formičku. Formičku na včelie úle poriadne vysypeme práškovým cukrom. Z hmoty si urobíme 22 guličiek, po jednej vtláčame do formičky a tvarujeme úliky. Za každým si formičku nanovo vysypeme cukrom.
V mlieku rozmiešame cukor, puding, nalámeme kaštany a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Po vychladnutí vymiešame s 125g masla a cukrom. Môžeme pridať aj rumovú arómu. Hotový krém naplníme do zdobiaceho vrecka a rovnomerne rozdelíme do hotových úlikov. Každý úlik zospodu uzatvoríme piškótou. Z polovice namáčame do bielej a z druhej polovice do tmavej čokoládovej polevy. Dozdobíme čiapkami, očkami a zobáčikmi.
Inšpiráciu som našla niekde na internete - je možné, že aj tu, takže ďakujem pôvodnej autorke receptu, aj keď som si ho trošku poupravila podľa chutí mojej famílie :)
<< Ještě jedna aspiková slza | Tučniaci z úlikov | Adamkov autobus >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Kr B. (tina2222) ID 137026 (21.2.2011, 8:05)
Velmi sa tesim vasim priaznivym komentarom (dance) dakujeeeeem
ODPOVEDAŤ
Ildiko B. (Didulka) ID 54799 (20.2.2011, 22:41)
(Y) (Y) (Y) tích by bolo škoda zjesť... sú krásni... (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (20.2.2011, 20:57)
veľmi sa ti vydarili (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lenka K. (chrumka0203) ID 49768 (20.2.2011, 20:39)
(Y) (Y) (Y) tí sú nadherníííííí (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evik evik) ID 62536 (20.2.2011, 20:26)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
monika bernátková (plewel) ID 92786 (19.2.2011, 12:46)
dobry den,chcem sa spytat,z coho su klobuciky a nosiiiiiky...nemozeme na to prist :(..dakujem
ODPOVEDAŤ
Kr B. (tina2222) ID 137026 (21.2.2011, 8:03)
monika, klobuciky su z hmoty White Icing. Zobaciky a ocka su robene tubickami od Dr. Oetkera na zdobenie medovnickov.
ODPOVEDAŤ
Katarina B. (kaca868) ID 38364 (18.2.2011, 16:03)
fešáci (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (17.2.2011, 21:14)
(Y) :-) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (17.2.2011, 15:13)
(Y) (Y)nadherné-milené (Y)
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (17.2.2011, 14:48)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (17.2.2011, 11:31)
(clamp) (clamp) (clamp). super sú na (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu