. .. .. .. .. .. .
. .

Jablkový koláč - RECEPT 37250

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 23860 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)


Jablkový koláč


[ recept č. 37250 zo dňa  ]


Jablkový koláč


POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: 200 g polohrubej múky, 1 dl oleja, 1 dl vody, 200 g kryštálového cukru, 4 vajcia, 1 kypriaci prášok do pečiva. Na plnku: 1000 g jabĺk, 80 g Zlatého klasu (2 balíčky), 100 g kryštálového cukru, 3 dl vody. Šľahačka: 3 smotany na šľahanie - 3x250 ml, 2 stužovače šľahačky

POSTUP PRÍPRAVY

1. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom. Potom do masy pridáme olej, vodu a múku premiešanú s kypriacim práškom. Zľahka spolu premiešame. Pripravené cesto vylejeme na vymastený plech (ak dáte papier na pečenie, netreba vymastiť a vysypať, ja dávam papier na pečenie). Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť.
2. Očistené jablká nastrúhame na hrubom strúhadle. Dáme ich do hrnca s vodou, cukrom a so Zlatým klasom. Uvaríme hustú masu (tak od bodu varu, keď už bobtná masa, tak 2 minúty), ktorú necháme vychladnúť.
3. Po vychladnutí masu rovnomerne rozotrieme na upečené cesto a necháme stuhnúť.
4. Sladké smotany do tuha vyšľaháme so stužovačmi a natrieme na plnku. Necháme ešte zachladiť.
V pôvodnom recepte bolo uvedené 300 g smotany, ale ja som vyskúšala a je to málo, treba aspoň 3x250 ml smotany a 2 stužovače. Ja som tento koláč piekla na väčšom plechu, tak 40x40, takže aj cesto je tenšie, ak budete robiť na menšom plechu, bude korpus - cesto vyššie. Mne vyšiel takto, ale chuťovo je veľmi dobrý, taký svieži. Dobrú chuť :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Upečený korpus.
Jablková plnka - postrúhané jablká zmiešať s vodou, kryštálovým cukrom a so Zlatým klasom, nechať prevrieť, variť cca 2 minútky a nechať vychladnúť.
Korpus potretý jablkovou plnkou, nechať zachladiť.
Potrieť vyšľahanou šľahačkou, rovnomerne povrchu, nechať zachladiť. Na veľký plech, cca 40x40 potrebujete minimálne 3 šľahačkové smotany, aby bol ten správny "mlsný efekt" :-)))
Finito . . . . dobrú chuť :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Venčeky ♥ | Jablkový koláč | Srdiečka na Valentína >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
migu m. (migu) ID 36636 (24.11.2012, 17:18)
Kolacik je jednoduchy, rychly a pritom fantasticky (Y). Jablkovu plnku som dala na piskotove cesto este horucu, lebo som sa bala, aby nestuhla, ale vobec to nevadilo :-)
ODPOVEDAŤ
Denisa K. (zurka) ID 23860, mimibazar.sk/zurka (14.2.2011, 15:46)
A je naozaj veľmi rýchlo hotový, žiadne špeci šľahanie napr. snehu, plnky a tak, chuťovo je tiež veľmi dobrý. (hello)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (14.2.2011, 10:49)
takéto koláčiky mám veľmi rada (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu