Michaela B. (Leela) ID 25897 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)
Hovädzie s cesnakovo-korenistou omáčkou
[ recept č. 37018 zo dňa 6.2.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
cca 600g hovädzieho mäsa (ja som použila plece), 2 väčšie cibule, 1 celá hlávka cesnaku, čierne mleté korenie (nebudeme ním šetriť), soľ, veľká kyslá smotana, múka na zahustenie
POSTUP PRÍPRAVY
Recept pochádza ešte od môjho deda. :) Cesnaku sa nebojte, tým že sa krája a nepretláča, robí len jemnú chuť. Ani z ďaleka to nie je silné ako cesnačka. Dokonca niektorí hostia u nás doma ani neverili, že tam ide toľko cesnaku...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Mäso si nakrájame na menšie plátky. |
|
Očistíme si všetky strúčky cesnaku, z celej hlávky. Pokrájame na drobno. Je dôležité, aby sa cesnak krájal, nie je vhodné nahradiť to pretlačeným cesnakom. |
|
Cibule si nakrájame na drobno. Malo by jej byť toľko, aby spoľahlivo zakryla celé dno hrnca. |
|
Cibuľu polejeme olejom, posypeme časťou cesnaku, pokoreníme čiernym korením (nešetríme ním), posolíme a na vrch ukladáme pokrájané mäsko. |
|
Mäso opäť pokoreníme, posolíme a posypeme cesnakom. Ak nám ešte ostali plátky, spravíme ďalšiu vrstvu uplne rovnakým spôsobom. Ja štandardne zo 600-700g mäsa spravím dve vrstvy. Vrchné mäso je vždy okorenené, osolené a posypané cesnakom. Kúsok pokrájaného cesnaku si ešte necháme. |
|
Prikryjeme a dáme variť. Nepodlievame, nemiešame, necháme tak... |
|
Za takých 10 minút mäso pustí šťavu (asi tak ako na obrázku). Vtedy premiešame. Podľa potreby dolievame horúcu vodu. Pri prvom dolievaní vody do hrnca dosypeme aj zvyšok pokrájaného cesnaku. A varíme a varííííme a varííííííííme.... |
|
Keď je mäsko mäkké, vlejeme kyslú smotanu zmiešanú s kúskom vody a múkou, a necháme prevrieť. Podľa potreby dosolíme. |
|
A je to :) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Lubomira E. (kelua) ID 98921 (2.5.2012, 18:42) |
no takze ochutnavanie bolo nic oproti jedeniu parada, isto si to zopakujeme |
ODPOVEDAŤ |
| Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (2.5.2012, 15:39) |
...zaujímavý postup... a aj to dobre vyzerá, určite vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
Lubomira E. (kelua) ID 98921 (2.5.2012, 14:38) |
Miska, prave som ho dovarila cesnak "vonia" celym bytom a som zvedava ci to bude chlapom chutit, ale mne to ochutnavanie celkom islo (lubkaeck) |
ODPOVEDAŤ |
Alena H. (triminka) ID 36622 (9.11.2011, 14:31) |
vdaka za receptik, fajne masko len som mala reklamaciu,ze vela korenia a to som pritom davala podla receptu (nesetrime) tak som zvedava ci to bude dieta papat..... ale inak dobreeeeee, len u nas bez korenia |
ODPOVEDAŤ |
Maria M. (misqs17) ID 166394 (18.10.2011, 21:17) |
a co ak dam namiesto kyslej smotany sladku? |
ODPOVEDAŤ |
| | Michaela B. (Leela) ID 25897 (19.10.2011, 14:37) |
ja som so sladkou neskusala netusim |
ODPOVEDAŤ |
| | Darina B. (danda3) ID 104195 (18.10.2011, 21:19) |
Kľudne môžeš dať, nič sa nestane. |
ODPOVEDAŤ |
Deniska H. (denikah) ID 129389 (12.10.2011, 12:10) |
uz sa na to tesim |
ODPOVEDAŤ |
Marcela P. (marca) ID 20095 (5.5.2011, 11:59) |
Super papaníčko, nabudúce tam dám ešte viac cesnaku |
ODPOVEDAŤ |
| | Michaela B. (Leela) ID 25897 (5.5.2011, 21:55) |
ano, cesnaku treba vela velaaaaa |
ODPOVEDAŤ |
| Janka F. (Twiggy) ID 996, mimibazar.sk/twiggy (5.3.2011, 12:33) |
Toto je nas rodinny recept? ))) tak potom parada ... Congratulation - len - kto su ti konzumenti co neverili, ze je tam tolko cesnaku??? My sme neboli pozvani! |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia G. (pandulka) ID 145732 (12.2.2011, 12:42) |
uz sa variiiiiiiii ..... som zvedava co z toho bude. |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia G. (pandulka) ID 145732 (12.2.2011, 14:03) |
dovarene, spapaneeee a vyyyyborneee cela rodinka sa zalizovala a to tu mame velmi fajnove jazycky. |
ODPOVEDAŤ |
| | | Michaela B. (Leela) ID 25897 (12.2.2011, 17:16) |
jeeej tak to ma tešííííí |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia G. (pandulka) ID 145732 (7.2.2011, 11:52) |
toto sa robi najblizsie |
ODPOVEDAŤ |
| | Michaela B. (Leela) ID 25897 (7.2.2011, 11:53) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | | Lucia G. (pandulka) ID 145732 (7.2.2011, 11:57) |
|
ODPOVEDAŤ |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (7.2.2011, 8:03) |
mňaam |
ODPOVEDAŤ |
| | Michaela B. (Leela) ID 25897 (7.2.2011, 9:50) |
veru...ja to mäsko milujeeeem... |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (6.2.2011, 19:54) |
veru by som nepohrdla |
ODPOVEDAŤ |
| | Michaela B. (Leela) ID 25897 (7.2.2011, 9:49) |
pozývam na ochutnávku |
ODPOVEDAŤ |
| Eva A. (Eviana) ID 114156 (6.2.2011, 19:33) |
Miška... veľmi zaujímavý receptík, netradičná príprava mäsa, ale iste veľmi chutná Pekné od Teba, že si sa podelila s Vašim rodinným receptom |
ODPOVEDAŤ |
| | Michaela B. (Leela) ID 25897 (7.2.2011, 9:48) |
cesnak možno mnohých odradí, ale nie je ho tam nejak moc cítiť |
ODPOVEDAŤ |
| | | Eva A. (Eviana) ID 114156 (26.2.2011, 13:46) |
No ja isto nepatrím medzi tých, ktorých cesnak odradí, naopak milujem cesnak, jeho chuť aj vôňu... určite niekedy vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |