. .. .. .. .. .. .
. .

Domáce niťovky a rajbanička do polievky - RECEPT 37007

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYŽA A CESTOVINY

ID 80421 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Domáce niťovky a rajbanička do polievky


[ recept č. 37007 zo dňa  ]


Domáce niťovky a rajbanička do polievky


POTREBNÉ PRÍSADY

300 g polohrubej múky, 1 vajce, voda podľa potreby

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si suroviny, ktoré potrebujeme a náradie, ktoré použijeme...Na tablicu dáme polohrubú múku, spravíme rukou jamku, do nej dáme vajíčko a najskôr si pomôžeme nožíkom a miešame vajíčko s múkou, keď máme príliš hustú hmotu, pridávame pomaličky vodu a spracúvame rukami na cesto nie príliš tuhé, lebo potom beda pri vaľkaní, ak nie je doma silnejšia polovička...Vypracované cesto si môžeme rozdeliť na 2 časti (ale nemusíme). Z 1 časti robíme niťovky a z druhej rajbaničku. Na rajbaničku cesto musíme postrúhať na strúhadle a rajbeme( odtiaľ ten názov) a máme hotovo. Dáme si do hrnca vodu, do vriacej dáme rajbaničku a varíme do mäkka. Po uvarení odcedíme, 2 x prelejeme studenou vodou a môžeme podávať do polievky.Z druhej časti cesta si vyvaľkáme tenučký plát cesta, cesto si pomúčime, nakrájame na rovnaké pásy .Pásy ukladáme asi 2-3 na seba, pozor aby sa nezlepili a krájame rezance šírky, akej chceme- niťovky, široké...Keď dokrájame, buď hneď varíme v osolenej vode alebo necháme pri izbovej teplote pekne rozložené usušiť na ďalšiu potrebu. Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Pripravíme si suroviny, ktoré potrebujeme a náradie, ktoré použijeme...
Na tablicu dáme polohrubú múku, spravíme rukou jamku, do nej dáme vajíčko
a najskôr si pomôžeme nožíkom a miešame vajíčko s múkou, keď máme príliš hustú hmotu, pridávame pomaličky vodu a spracúvame rukami na cesto nie príliš tuhé, lebo potom beda pri vaľkaní, ak nie je doma silnejšia polovička...
Vypracované cesto si môžeme rozdeliť na 2 časti (ale nemusíme). Z 1 časti robíme niťovky a z druhej rajbaničku. Na rajbaničku cesto musíme postrúhať na strúhadle
a rajbeme( odtiaľ ten názov) a máme hotovo. Dáme si do hrnca vodu, do vriacej dáme rajbaničku a varíme do mäkka.
Po uvarení odcedíme, 2 x prelejeme studenou vodou a môžeme podávať do polievky.
Z druhej časti cesta si vyvaľkáme tenučký plát cesta
cesto si pomúčime, nakrájame na rovnaké pásy
Pásy ukladáme asi 2-3 na seba, pozor aby sa nezlepili a krájame rezance šírky, akej chceme- niťovky, široké...
Keď dokrájame, buď hneď varíme v osolenej vode alebo necháme pri izbovej teplote pekne rozložené usušiť na ďalšiu potrebu. Dobrú chuť!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Rýchlovka zo zemiakov a kyslej kapusty | Domáce niťovky a rajbanička do polievky | Francúzska drožďová nátierka z TOFU >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu