. .. .. .. .. .. .
. .

Báječná bábovka s vaječným likérom - RECEPT 32239

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 45774 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)


Báječná bábovka s vaječným likérom


[ recept č. 32239 zo dňa  ]


Báječná bábovka s vaječným likérom


POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajíčka, 200 g prášk. cukru, 2 ks vanilkového cukru, 200 ml oleja, 200 ml vaječného likéra, 100 g PH múky, 100 g zemiakového škrobu Solamyl Dr. Oetker, 1 kypriaci prášok

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava: 20 minút, pečenie 50 minút.
rýchla príprava, z klasického piškotového, nie treného cesta. úžasne jemná a zároveň hutná konzistencia. báječná príchuť likéru... Bábovka by vraj mala zostať čerstvá viac dní, ale to vám potvrdiť už neviem ,-)

POSTUP VO FOTOPOSTUPE


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Celé vajíčka najrpv asi pol minúty vymiešame v mixéri so štipkou soli, potom pridáme prášk. cukor a vanilkový cukor a mixujeme na najvyššom stupni rýchlosti do peny. Potom znížime na najnižší stupeň a tenkým prúdom vlejeme olej a potom likér. Nemixujeme dlho, pena by spadla, hned po pár sekundách, ako vidíte, že je olej zapracovaný, mixér vypnite.
Zmiešame muku, solamyl a prášok do pečiva.
Zmiešanú múku, solamyl a prášok do pečiva postupne metličkou zľahka zapracovávame do vaječnej masy. Bábovkovú formu (moja má priemer 26 cm) dobre vymastíme, vysypeme hrubou múkou (najlepšie, ak si to pripravíte ešte predtým).
Hned do nej vlejeme piskotu a dáme piect do predhriatej rúry 180 C. Bábovka sa má piecť 50 minút. Ked začalo vrch chytať, prikryla som ju papierom na pečenie v dvoch vrstvách.
-
Po upečení necháme aspoň do vlažna vychladnúť a vyklopíme.
xx


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< ***Paradajkova polievka s kuracim vyvarom *** | Báječná bábovka s vaječným likérom | K meninám >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (18.10.2014, 13:43)
(C)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (17.10.2014, 15:20)
idem na ňu... (pl)
ODPOVEDAŤ
Radovan C. (RADOONE) ID 192178, mimibazar.sk/radoone (18.12.2011, 19:15)
jemná skvelá.....vôbec nie je suchá (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (pl) (pl) (pl) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Ingrid J. (pinga) ID 113845 (30.10.2011, 11:59)
vyborna babovka (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (3.10.2010, 18:07)
môže byť výborná (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (3.10.2010, 18:52)
Ivetka, je naozaj výborná a budúci týždeň kupujem likérik na ďalšie pečenie ,-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu