. .. .. .. .. .. .
. .

Spenatove gnocchi - RECEPT 31502

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 34442 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 51 návštěvníkov)


Spenatove gnocchi


[ recept č. 31502 zo dňa  ]


Spenatove gnocchi


POTREBNÉ PRÍSADY

500 g uvarenych zemiakov v supke, 150 g polohrubej muky, 1vajce, 200 g spenatu, 200 g tvarohu ( hrudkoviteho), maslo ( ja som dala trochu menej ako polovicku) 2 strucily prelisovaneho cesnaku, sol, trochu syra na posyp, smotana ( v povodnom recepte nie je, ale ja som dala ako prilohu)

POSTUP PRÍPRAVY

Moje prve gnocchi. Takto to aj vyzera. Ako nejake konske kopyta. No, co uz. Toto jedlo je take uzasne, ze musela som ho nahodit, aj ked nevyzera nejako ukazkovo:) Ak by ste sa rozhodli vyskusat, tak robte co najmensie mozne kusky a bude to nielen chutit , ale aj vyzerat na jednicku.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

spenat uvarime. Staci od bodu varu 2-3 minutky. Scedime, nechame dobre odkvapkat. Po vychladnuti ho porezeme na drobnejsie
uvarene zemiaky osupeme a prelisujeme (postruhame). Najlepsie je uvarit si zemiaky v supke den vopred
pridame vychladeny spenat, muku, tvaroh a vajicko. Mierne osolime a spracujeme cesto
spracovane cesto rozvalkame na dobre pomucenej doske ( dost sa lepi cesto) asi na hrubku 1 cm. Narezeme na cca 1-1,5 cm pasiky. Potom som si to vidlickou nakrajala na mesnie kusky
na nakrajane kusky urobime vidlickou vzor gnocchi. Nezabudnite si namocit vidlicku do muky, aby sa vam nelepila
pripravene na varenie
varime v dostatocnom mnozstve vody. Davame ich do vriacej osolenej vody. Ja som pridala do vody asi 1 PL oleja. Ked takto vyplavu na povrch , su uvarene. Scedime a premyjeme v malo mnozstve studenej vody. a opat hned scedime, aby neboli studene. Scedene prelozime do misky.Ochutname, ake je potrebne dochutime solou a mozeme preliat cesnakovym maslom.
do mierne preprazeneho masla pridame dva struciky prelisovaneho cesnaku. Tymto cesnakovym maslom polejem bud cele scedene gnocchi alebo iba na tanieri . Ja som polievala iba na tanieri
pred podavanim posypeme struhanym syrom a ja som este pridala kopcek kyslej smotany. Bolo to vynikajuce!!!!! Manzel si pytal duplu a to uz neziada ziadny dalsi komentar:)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Tapioka - puding*** | Spenatove gnocchi | Karamelovy zakusok na oplatke >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (20.4.2012, 14:02)
(clamp) (clamp) (clamp) zaujal ma názov , tak som nakukla čo to asi môže byť ,-) ,-) ,-) a ešte zaujímavejšie je to papaníčko... (Y) (Y) (Y)...určite vyskúšam (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (upravené 31.10.2014, 14:06)
su naozaj vyborne, robila som zo spaldovej muky (L) (L) (L) http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=910141
ODPOVEDAŤ
Jana T. (jane108) ID 187692 (17.4.2012, 9:05)
vcera som receptik vyskusala a je to vyyyyyborne:o) urcite zaradim pravidelne do jedalnicka:o)
ODPOVEDAŤ
Júlia K. (silver) ID 15132, mimibazar.sk/silver (10.6.2011, 11:09)
..gnocchi sú nachystané, už sa na ne veeeľmi teším...mňam :-p :-p :-p
ODPOVEDAŤ
Denisa M. (geena) ID 144758 (11.12.2010, 13:10)
akurat sme dojedli toto super jedlo. veeeelmi dobre :)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (12.12.2010, 11:20)
Deniska, tesi ma, ze ste si pochutnali. Vdaka za pridany komentarik (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
emília k. (enny66) ID 136205 (3.10.2010, 17:51)
Tak toto vyskusam. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (10.10.2010, 16:01)
Ak vyskusas, budem velmi rada, ak pridas svoj nazor (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.9.2010, 11:22)
jaaaaaaaaaaaaaaaj to by som zjedla za kotol (H) (H) (H) vyzerá to jednoduché na prípravu , tak sa na to asi dám (Y) (Y) (Y) len kedy :-@ ale isto urobím (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (15.9.2010, 22:26)
Netreba k tomu VS, len trochu casu a chuti. verim, ze nabudce budu krajsie (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína M. (topinka21) ID 65932 (12.9.2010, 21:23)
Mozem otazku, do receptu sa da pouzit aj mrazeny spenat?? Lebo u nas sa jedla so spenatom nerobia, tak asi by som mohla nejake vyskusat, toto by mi mohlo chutit, trochu mi to pripomina halusky, aj ked velmi vzdialene
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (13.9.2010, 22:38)
Myslim, ze ano, len ho treba dobre nechat rozmrazit a zliat prebytocny vodu, aby neboli gnochhi velmi makke - take "blatove". (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (12.9.2010, 15:19)
(Y) (Y) (Y) (pl) (pl) (pl) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (13.9.2010, 22:37)
dakujem (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (12.9.2010, 13:33)
Adrika,ved vyzaraju kraaasne a ked tak aj chutia,niet o com (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (12.9.2010, 15:18)
Joj Lubka, kraaasne nie, ale zato vyborne :) A mas pravdu netreba riesit vzhlad, ked chutia skvele ,-) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (12.9.2010, 12:53)
No tak toto je fajnotka... Aďuška, veľmi chválim... aj technologický postup aj konečný výsledok a samozrejme v neposlednej rade aj chute... (Y) (Y) (Y)
Ja som zvykla robievať špenátové špecle (halušky) - to je jednoduchšie na prípravu. Tu si sa riadne vyhrala a výsledok je božský (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (12.9.2010, 15:17)
Evka, veru je fajnotka. Manzelik si velmi pochvaloval. Ja robievam tiez halusky, ale toto je ine, tak snad niekedy sa ti podari vyskusat. Papa Ada (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) a D A K U J E M (K) (F) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (12.9.2010, 12:49)
:-o naaaahodou,vyzeraju super (Y) klasicke zemiakove gnocchi som uz robila niekolkokrat a velmi nam chutili. tak taketo budu urcite tiez. (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (12.9.2010, 15:13)
Jeeeej ahoj Janik uz mas po statniciach? Snad niekedy sa ti podari ich vyskusat a potom pridaj svoj nazor, budem sa tesit (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (12.9.2010, 21:29)
jej,dakujem za opytanie. ano,uz mam po,uz zarezavam v praci,takze pohoda ,-) urcite ich niekedy vyskusam, cez vikend,ked bude viac casu, uz teraz sa na ne tesim :-)
ODPOVEDAŤ
Denisa M. (geena) ID 144758 (12.9.2010, 10:54)
aj ja vyskusam cez nejaky volnejsi vikend. vyzera to vyborne
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (12.9.2010, 15:11)
Deniska, ocakavam tvoj nazor , pri. fotecku (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (12.9.2010, 9:39)
Wau, super, určite vyskúšam, všetko, čo tam ide, máme veľmi radi!!! A náhodou sú pekné, som zvedavá, ako sa mne podaria. (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (12.9.2010, 15:10)
Darinka si velmi mila, ale od pekneho maju straaaasne daleko. Ale ako som pisala Matke, je to naozaj supris receptus. Teda aspon nam to velmi chutilo. Som zvedava na vase nazory, ak sa rozhodnete ho vyskusat. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (12.9.2010, 7:38)
výborný receptík Adrika (clamp) (clamp) vďaka zaň, rada vyskúšam (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (12.9.2010, 15:09)
Matka budem rada, ked vyskusas. Vies si domysliet, ze je super, ked som uverejnila moje nie prave najvydarenejsie prve gnocchi, ktore vyzeraju skor ako konske kopyta ,-) No ale co, ved neidu do ziadnej sutaze :-) Ak vyskusas, verim, ze pridas svoj nazor, som nan zvedava. A kludne aj kriticky :) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (12.9.2010, 20:22)
vieš Adrika, že ja som vždy zástancom toho, že doležitá je chuť a vizuálny efekt na fotke je druhoradý ... ale i tak, mne sa práve tie Tvoje gnocchi veľmi páčia - takže s týmto receptíkom nebudem dlho otáľať (L) (L) (L) a potom podám samozrejme správu (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu