. .. .. .. .. .. .
. .

Keksíkový nepečený koláč - RECEPT 285

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 633 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov)


Keksíkový nepečený koláč


[ recept č. 285 zo dňa  ]


Keksíkový nepečený koláč


POTREBNÉ PRÍSADY

KRÉM : 1/2 l mlieka * 1 PL hladkej múky * 1 vanilkový cukor * 2 PL kryštálového cukru * 1 vanilkový puding * 1 maslo * 3-4 PL práškového cukru * 1 PL kakaa * troška rumu * NA MUROVANIE: 4 balíčky BB keksov - dve obyčajné a dva čokobalenia * toť vsjo

POSTUP PRÍPRAVY

Ahojte mamulienky, pridávam podrobný pokec k najjednoduchšiemu nepečenému koláču na svete pre tristo ľudí :-))) Robila som ho minulý víkend pre 8 ľudí a ešte aj troška skončilo v mrazničke. Nie že by nechutil.... len sa nehambím priznať, že keď išli všetci spať, tak som z neho uchmatla a schovala na horšie časy :-)) V mrazáku vydrží 40 dní.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Do 1/2 litra mlieka pridajte jeden vanilkáč (označenie pre vanilkový puding),
2. pridajte 1 kopcovitú veľkú polievkovú lyžicu hladkej múky,
3. pridajte 2 PL kryštálového cukru,
4. a jeden vanilkáč - to je znova označenie pre vanilkový cukor.
5. Uvarte hustý puding, nechajte vychladnúť, ale počas toho neoddychujte. Puding miešajte do vychladnutia, teda nie vkuse, ale miestami, nenechajte na ňom urobiť "kožu", pretože potom by v kréme vynikli hrudky a krém by nebol hladučký. Keď necháte vedomky alebo nevedomky urobiť kožu, tak ju potom odstráňte, síce sa Vám zmenší objem krému, ale čo už s Vami, keď ste si nedali povedať :-))) Upozornenie pre jednovaječnú sestričku Alenku: Tá jedna cigaretka za to nestojí!!! A keď k cigaretke pridáš aj zo dve-tri kávy a dlhší pokec s božským na balkóne, puding môžeš rovno zjesť a vykašli sa na akékoľvek pečenie nepečeného koláčika.
6. V inej mise vyšľaháme maslo s práškovým cukrom. Koľko práškového cukru, to záleží od Vás, v akom "objeme" máte radi sladké krémy. Ja dávam také 3-4 PL práškového cukru, aby to nebolo moc sladké. Vyšľahajte do peny penúcej.
7. Do vytvorenej peny penúcej pridajte 1 PL kakaa.
8. Do masla pridajte trocha rumu. Ja som rum nenašla, asi ho manžel vypil :-)), tak som dala koňak. V podstate mi bolo jedno, akú frndžalicu pridám do krému, aj tak pridávame iba troška pre vôňu a arómu - detičky sa z toho neopijú a krém bude "šmakovatejší". Nakoľko som zažila za totality zbieranie miniatúrnych flaštičiek alkoholu, plechoviek a známok, toto je jediná zbierka z "izmu", ktorá mi vydržala a doteraz odkladám v príborníku asi 100 kusov alkoholu a niektoré sa sem-tam a tam-sem vyparia do večných lovíšť. Frndžalicu primiešavajte opatrne, a nech Vás ani nenapadne dať jej veľa. Krém sa zrazí a oddelí sa z masla voda od tuku. Chutí to v podstate tak isto, ale zbytočne by ste sa rozladili a poplakali :-)) Pridajte ozaj iba troška a hlavne, primiešavajte tú trošku veľmi opatrne na vysokých otáčkach.
9. Krémy spojíme. Nezabudnite: VŽDY, za akýchkoľvek podmienok, pridávame netuk do tuku - t.j. puding do masla a to po lyžičkách za stáleho miešania, aby sa krém spojil. Samozrejme, puding je už úplne studený, aj keď do neho strčíte prst, puding je všade rovnakoteplý.
10. A ide sa murovať. Spájame keksíky krémom. Keksíky dávajte rovnakým smerom a rovnomerne do seba stláčajte. Nechcem robiť BB keksom zadarmo reklamu, ale hoci sú najdrahšie spomedzi všetkých maslových keksov, sú kvalitou najlepšie a výborne vsajú vlhkosť z masla a pritom držia tvar. Už som skúšala rôzne lacnejšie možnosti, ale BB keksy vyhrali.
11. Aj Laurinka zliepa koláčik. Bola strašne podarená, nanášala krém - tričko aj nohavice som dala vyvárať na dvojnásobnom programe, ja som to prežila s ľahšou ujmou na zdraví, ale jej šťastný piskot stál za to.
12. ....... zliepame a zliepame... pokým máme keksy. Potom fertig Mariška a zbytkom krému natrieme vrch zákuskov.
13. Ozdobíme jednoduchým ťahom oblého noža - urobíme "kmeň stromu" a výsledkom sú dve dlhé štangle zákuska, ktoré dáme na pár hodín do chladničky a krájame priečne - teda šikmo na také 1/2 cm hrubé rezy.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< CESNAKOVÁ NÁTIERKA | Keksíkový nepečený koláč | Jabĺčka v negližé >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana S. (jansam) ID 243759 (28.8.2015, 12:52)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Milica K. (margoa) ID 23592 (16.12.2009, 22:32)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Gabi H. (gaha1) ID 4525 (14.8.2006, 8:27)
Ahoj Alenka, pisala si, ze budes miesat puding do vychladnutia. Neviem, ci to funguje, ale vraj ked posypes uvareny teply pudung praskovym cukrom, tak sa koza neurobi. Este som to neskusala, ak to niekto skusite, dajte vediet, ci je to tak. Mozno predsa len budes moct klebetit s "Bozskym"
G. ;-)
ODPOVEDAŤ
Daniela H. (hamso) ID 52788 (21.7.2008, 12:31)
ahojte deticky, ja som stara pekarka a kucharka a mozem vam potvrdit, ze ked miesas puding, teda aspon obcas, tak sa koza neurobi. Chce to iba si spomenut, ze musim. Tak isto to funguje aj s praskovym cukrom, len je potom sladsi. Skusajte a skusajte, kazda si najdete svoj grif...a detom bude chutit. To vam radi stara mama
ODPOVEDAŤ
Katarina K. (kkatka) ID 4863, mimibazar.sk/katika (19.8.2006, 21:36)
Ahoj Gabi, dnes som si pri varení pudingu práve spomenula, že tu niekde padla táto otázka. Tak je to pravda, mám to overené a aj to praktizujem, naozaj ak hneď uvarený , teplý puding posypeš práškovým cukrom (pekne rovnomerne, najlepšie cez sitko), koža sa neurobí a nemusíš na puding myslieť až do jeho vychladnutia. Pa pa ;-)
ODPOVEDAŤ
Alena N. (alena38) ID 2451, mimibazar.sk/alena38 (14.8.2006, 14:35)
Gabi ďaaakujem, určite dám vedieť, vyskúšam to. dik za vtipný komentár o tom "božskom"...
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (15.8.2006, 15:16)
Aluška, Ty radšej oželieš každý puding kvôli pokecom s božským ;-), ta ne??? :-D
ODPOVEDAŤ
Eleonóra K. (deniseee) ID 1443, mimibazar.sk/deniseee (12.8.2006, 23:49)
Macka, opat jeden mnam kolacik, dnes som s nim zozala uspech :-D, a ked som rodine povedala, ze je nepeceny, skoro im oci vypadli :-P. Nabuduce, podla moznosti ho skusim pre stryka spravit v DIA prevedeni, potom napisem, aky bol :-) Oslava sa teda vydarila. Urobila som aj tvoje Tiramisu, a to tiez pekne mizlo, a teraz si dole v kuchyni na zvysku pochutnava svokra, a manzel mi prisiel povedat, ze ho chvali ;-) :-D, takze sa muselo naozaj vydarit :-P (^). Dik
ODPOVEDAŤ
Katarina K. (kkatka) ID 4863, mimibazar.sk/katika (13.8.2006, 14:35)
Ahoj Neli, skúšala si už Jankinu " Strechu z BE BE" ? Podobné a navyše s banánom! Tiež jednoduché a olyzovať sa budú všetci zaručene!!! (Y)
ODPOVEDAŤ
Eleonóra K. (deniseee) ID 1443, mimibazar.sk/deniseee (13.8.2006, 22:33)
Ahoj, "Strechu z BE BE" som este neskusala, ale svokra ju robieva uz velmi dlho, takze tento recept poznam od nej, ale vzhladom na to, ze mi nikdy neprezradila recept, a teraz ho uz viem... :-P :-P :-P, urcite ho nabuduce urobim, ale baby, aby som pravdu povedala, kilecka mi pekne naskakuju pri tychto vasich mnamkach, mala by sa tu zaviest aj rubrika "nizkokaloricke a pritom velmi mnam recepty", lebo inak budem do vianoc ako sud :^)
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (13.8.2006, 11:56)
Ahoj Neli, gratulujem, že sa Ti všetko podarilo a zvlášť pred svokrovcami ;-) ;-) ;-), posielam (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Eleonóra K. (deniseee) ID 1443, mimibazar.sk/deniseee (13.8.2006, 22:35)
Dakujem, ono tvoje recepty sa v mojej kuchyni vyskytuju vcelku casto, inak, aj ja mam par super receptikov, s ktorymi by sa oplatilo pochvalit :-P ;-), len cakam na vhodnu prilezitost, ked ich budem piect, a potom snad aj pofotim a nahodim :-). Ved uvidime, ale mam pocit, ze najvacsie perlicky budu az niekedy na vianoce *-)
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (13.8.2006, 22:57)
Ahoj Neli, ako si to uhádla???? :-P Vianoce sú naozaj sviatky, kedy nič iné od začiatku decembra nerobím, iba pečiem, priam to milujem :-P :-P :-P Ale mám na december super spomienky, v polovici decembra som rodila a ja som 4 dni v pôrodnici plakala, že nestihnem napiecť, nech ma už prepustia s Laurinkou domov, lebo nestihnem upiecť medovníčky :-D :-D :-D a nezmäknú mi do Vianoc. Pozerali na mňa ako na šibnutú ;-) ;-) ;-) a ja som stihla napiecť asi 20 druhov koláčikov :-D :-D :-D
ODPOVEDAŤ
Eleonóra K. (deniseee) ID 1443, mimibazar.sk/deniseee (14.8.2006, 10:16)
Konecne moj clovek, ja totiz mam urobeny kazdy rok nejaky ten zoznam kolacikov, ktore chcem upiect, a vacsinou dosahuje zoznam okolo 35 druhov zakuskov, pri malom som rada, ked stihnem zo 10-15, aj tie robim po nociach, ale ta vona, ktora prejde celym bytom napr. pri vanilkovych roztekoch, babovke, medovnickoch... to je nezamenitelne. Uz teraz sa na to moooooc tesim :-) Ale na jednu vec sa tesim este viac, teraz je uz Filipko vacsi a rad mi pomaha, takze aj jemu dam vykrajovat, a nebudem piect len v noci |-), a mozno ich teda aj viac stihnem :-D (Y)
ODPOVEDAŤ
Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (10.8.2006, 20:59)
helia je na kremy :-)
uz sa kolacik chladi :-) bola som dnes nakupit nan a samozrejme som zabudla pras. cukor :-S
ale maly aj velky vylizovali misky |:o)
uvidime zajtra ake bude :-)
ODPOVEDAŤ
Erika B. (BrDo) ID 3728 (10.8.2006, 17:50)
No zase mi nedá opýtať sa ak môžem....Marcelka, čo myslíš pod slovom "MASLO" je to klasické, normálne, obyčajné maslo aké si dávame na chlebík? alebo čo je to? palmarin, hera,.....margarín??? :-S :^) :^)
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (10.8.2006, 17:53)
Ahoj Erika, pod pojmom maslo myslím klasické veľké tvrdé maslo balené v alobale... zdá sa mi na pečenie ale dosť drahé, tak niekedy dám heru alebo palmarin. Papa
ODPOVEDAŤ
Erika B. (BrDo) ID 3728 (10.8.2006, 18:11)
ďakujem (K)
ODPOVEDAŤ
Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (10.8.2006, 17:25)
toto robievam, ale podobne. Zajtra vyskusam tvoju verziu :-))
ja len uvarim puding a nasvacam to na bebe kesiky :-))) a je to dobreeeee (K)
ODPOVEDAŤ
Alena N. (alena38) ID 2451, mimibazar.sk/alena38 (10.8.2006, 12:52)
ajoooj ďaaakujem za nový receptik ako upiecť nepečený koláč, čiže to zvládnem aj ja. Neboj sa, nesklamem, budem miešať do úplného vychladnutia, aby sa mi neurobila koža, žiadna cigaretka ani vysedávanie a klebetenie s pánom Božským. Sľubujem!! Potom prinesiem okoštovať, aby si už nabudúce nemusela písať špeciálne upozornenia ;-) :-D (K) alebo to napíš tak, že "upozornenie pre jednu nemenovanú začínajúcu kuchárku" :-D :-D
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu