. .. .. .. .. .. .
. .

Smažené kalmáre a plody mora podľa Nigelly - RECEPT 28231

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYBY A DARY MORA

ID 2154 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Smažené kalmáre a plody mora podľa Nigelly


[ recept č. 28231 zo dňa  ]


Smažené kalmáre a plody mora podľa Nigelly


POTREBNÉ PRÍSADY

mrazené kalmáre a zmes morských plodov, olej, hrubá múka alebo krupica, kukuričný škrob (polovičné množstvo ako múky), soľ, mletá paprika (príp. iné korenie, podľa chuti)

POSTUP PRÍPRAVY

Pre milovníkov morských plodov - skvelá chuťovka, so zeleninovým šalátom, s majonézou, dresingom, ako kto chce.
Ak morské plody nemusíte, obrázkový postup si radšej ani nepozerajte :-). Keďže som mala celé kalmáre, tedy "se vším všudy", nafotila som aj postup ich spracovania.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Takto vyzerá rozmrazený celý kalmár, čakajúci na spracovanie.
Ako prvé vytiahneme z kalmára jeho "útroby". Chytíme na oboch koncoch a ťaháme.
Výsledok predchádzajúceho snaženia - v jednej ruke hlava s chápadlami, v druhej telo.
Najprv hlava - nožom odrežeme škaredšiu časť aj s očami (snažíme sa do nich nezarezať :-).
Toto je prvá časť, ktorú ďalej použijeme, chápadlá.
Chápadlá stisneme a vytlačíme tuhšiu guličku - tiež poputuje do odpadu.
Po "guličke" ostala dierka a chápadlá sú pripravené na obaľovanie.
Na rade je telo. Prstami nahmatáme priesvitnú "chrupavku" a vytiahneme ju. Vyzerá ako z priehľadného plastu.
Takto tá "chrupavka" vyzerá. Je to vlastne pozostatok schránky.
Telo ošúpeme, ide to ľahko, a nakrájame na cca 2cm krúžky (alebo aj tenšie, ak chcete).
Vo vyššej mise zmiešame hrubú múku alebo krupicu s polovičným množstvom kukuričného škrobu, ochutíme soľou a ml. červenou paprikou (alebo ľubovoľným iným korením). Nigella obaľuje v sáčku, mne sa lepšie pracovalo s misou. Kalmáre a plody mora po častiach poobaľujeme a vysmážame niekoľko minút do chrumkava a dozlatista vo vyššej vrstve oleja.
A tu je výsledok. Jedávame to pokvapkané citrónom, so zeleninovým šalátom. V Nigellinom recepte bola prílohou cesnaková majonéza. Dobrú chuť!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Vanilková zmrzlina | Smažené kalmáre a plody mora podľa Nigelly | Katke >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zuzana D. (zuzana1403) ID 47223, mimibazar.sk/zuzana1403 (13.3.2012, 11:49)
ja ich zbožňujem, môžem sa spýtať, kde kupujete takéto celé kalamáre? Ď. (flower)
ODPOVEDAŤ
Ivana P. (Ika) ID 2154, mimibazar.sk/ika (14.3.2012, 16:01)
Kupovala som ich tuším v Carrefoure *-), mrazené (flower)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (18.6.2010, 22:00)
musia byť skvelé (pl) (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Aneta S. (ssassanka) ID 40362 (15.6.2010, 8:52)
kalamare su snad moje najoblubenejsie jedlo. aaaach mnaaaaaaaaaam |:o)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (15.6.2010, 0:43)
*-) *-)hm...vyzerá to výborne (Y)Určite niekedy vyskúšame.Nigelu so pár krát videla variť ,-),je perfektná (Y)Máš knihu,či? *-)
ODPOVEDAŤ
Ivana P. (Ika) ID 2154, mimibazar.sk/ika (15.6.2010, 19:20)
Áno, mám knihu Nigella express (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu