. .. .. .. .. .. .
. .

"Mrežovník" pani G.Oňovej - RECEPT 27160

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 80145 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


"Mrežovník" pani G.Oňovej


[ recept č. 27160 zo dňa  ]


"Mrežovník" pani G.Oňovej


POTREBNÉ PRÍSADY

Tento víken sme nemali chuť na žiadne čoko a plnky, tak som upiekla tento starodávny výborný koláčik. Niektoré ste ho videli v TV "Tajomstvo mojej kuchyne"++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Cesto:500 g polohrubej múky, 1 margarín, 150 g pr.cukru, 1 vanilka 100g kyslej smotany, 1 kypriaci, 2 vajcia Na plnku: 150g orechov, 1 akýkoľvek kompót / višne, slivky, marhule.../750 ml, 150 g džemu-takého aký je kompót, 1 Zlatý klas ***** ja som si plnku trochu upravila: slivky z 1 kompótu, šťavu z 2 fliaš, orechy som mala mleté a nie sekané a cesto som robila zo 600g múky a k tomu upravila aj ost.suroviny Nebol vôbec presladený, skôr príjemne kyselkavý.+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Foto síce nie je ostré, ale na chuti koláča to vôbec neubralo..........

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín si pripravíme úplne klasické cesto. Odoberieme 1/4 a ja som do nej zapracovala orechy, Gizka ich nasekané dala na vrch koláča. Túto časť s orechami som dobre schladila. Plech vystelieme papierom a zbytok cesta naň roztlačíme prstami namočenými vo vode - robila som to tak po prvýkrát, inak
vaľkám takéto cesto. Cesto som natrela domácim tentoraz dobre rozotierateľným slivkovým džemom
a naň uložila rozpolené slivky, ktoré som zaliala pripraveným pudingom zo šťavy, zl.klasu, a trošky sirupu
nie lekváru ako pani Gizka, môže sa žmýknuť citrón, ak sa vám zdá zmes sladká-podľa použitého džemu.
Odložené cesto nastrúhame na puding a dáme to celé piecť na 180 - 200°C takých 40 min / v pôvodnom recepte udávala 180 a 25 min - mne to bolo po 25 min ešte surové. Posypeme cukrom alebo ani nemusíme a po vychladnutí pokrájame. Teplý je podľa mňa ťažký a nezdravý aj keď chutný. My sme konzumovali studený a bol vynikajúci, príjemne lahodný. ++++++++++++++ Namiesto postrúhania cesta na vrch môžeme urobiť bežné mriežky. Takýmto spôsobom môžete spotrebovať aj mrazené ovocie do koláča. DOBRÚ CHUŤ.
<< Odpaľovaný rez | "Mrežovník" pani G.Oňovej | Na birmovku >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lucia P. (Leaoki) ID 168687 (16.10.2010, 13:51)
(Y)dakujeme kraaaaaaaasne za sprostredkovanie fantastickeho receptiku,tak veru davno som nejedla taku dobrotu (clamp) , myslim ze padne raz dva (jidlo). Akurat sa mi zle trelo na vrch to zvysne cesto, tak sme s dcerkou vyvalkali mriezky, ale na chuti a dizajne to samoska neubralo. Hned preposielam ako typ dalsim maminaaam. Pozdravujem. Lucia
(hello)
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (18.5.2010, 12:50)
Želka, my sme boli cez víkend rovnako naladedé ,-) ,-), aj ja som ho robila ale čerešnový a včera som ho sem vložila :-D. Ale s tvojími slivkami to tiež môže byť pecka (Y) (Y). Je to naozaj super koláčik |:o), úžasné cestíčko
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (19.5.2010, 15:38)
(L) veru Heni, výborný koláčik, úžasné cetíčko ako píšeš, no hneď idem nakuknúť na ten tvoj čerešňový (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu