končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
DOMÁCE PEKÁRNE |
kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) *♥*Bosniaky (s celozrnnou múkou, pšenicou a orieškami)*♥*[ recept č. 26068 zo dňa 19.4.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY 400 g hladkej múky, 50 g grahamovej múky, 50 g celozrnnej pšeničnej múky, 300 g zemiakového pyré (roztlačené varené zemiaky), 1 PL kakaového prášku, 150 ml mlieka, 100 ml vlažnej vody, 2 kopcovité PL kyslej smotany, 2 PL oleja, 1,5 čL soli, 1 čL solčanky (nemusí byť), 1/2 kvasníc (čerstvých), 1 čL kryšt. cukru Doplnok (po vykysnutí) - 100 g kešu orieškov (hrubo mleté), 60 -80 g uvarenej celej pšenice (nemusí byť) POSTUP PRÍPRAVY Buď cesto pripravíme v DP ako obvykle - v mojej idú napred všetky tekuté prísady a potom sypké. Dáme program CESTO a čakáme s vyloženými nohami, môžeme lúštiť krížovku a popíjať kávu :-) Kto nemá, pripraví cesto bez DP, aj tak sa to dá, s použitím hnetača elektrického alebo ľudského faktora :-D OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Erika Š. (ika755) ID 27136 (17.5.2010, 23:53) |
super recept vyšlo mi 12 bosniakov, nabudúce robím dvojitú davku |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (19.5.2010, 21:56) | ||
ďakujem, ika Teším sa, že si spokojná, iste ti pekne vyšli |
||
ODPOVEDAŤ |
Anna M. (iluzionistka) ID 122790 (25.4.2010, 18:41) |
Tak jsem dneska dělala a musím mooooc pochválit . S těstem se skvěle pracovalo, musela jsem sice dosypávat nějakou mouku, ale s tím se musí u bramborových těst počítat Jinak jsou žemličky nádherně nadýchané, měkké a křupavé Moc děkuju za výborný recept, určitě jsem nedělala naposledy |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (26.4.2010, 9:51) | ||
To je super Teším sa, že sa vám páčili aj že sa vydarili | ||
ODPOVEDAŤ |
Anna I. (anna1) ID 15757 (19.4.2010, 19:29) | |
Kristínka no super ja mám doma celozrnnú aj grahamovú múku, lebo sme sa pokúšali o chlebík z domácej pekárne,ale už nám ide hore krkom a tak aspoň viem ako oživiť náš jedálniček . To budú raňajky | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (19.4.2010, 20:15) | ||
dík, ja som na tom asi rovnako. Už ma omrzela DP, hlavne to pečenie v nej mi príde mizerné. Preto som začala skúšať pečenie v rúre... aj chlebíky aj pečivo. Tak všeliako experimentujem, kombinujem a potom tŕpnem, ako to dopadne No ale tieto vyšli ok Ak vyskúšaš, daj vedieť pá | ||
ODPOVEDAŤ |
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (19.4.2010, 19:26) | |
Ahoj Kikus, xixi su mi nejake povedome Uvidis ako dlho vydrzia nestvrdnute veeeelmi dlho Podarili sa ti krasne | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (19.4.2010, 19:56) | ||
Ahojky, Michale Na tie tvoje sa chystám hneď ako tieto pojeme, lebo ich vyšlo celkom dosť. Tieto bosniaky sú alternatívou môjho zemiakového chleba, ale inšpiráciu so smotanou, čo si propagoval ako poznatok od babky, som si zobrala. Mám skúsenosť, že babky vedia, čo hovoria Ale pampúchy mi pri spomienke vháňajú slinky na jazyk už sa na ne teším. |
||
ODPOVEDAŤ |
Iveta S. (yvett) ID 11052 (19.4.2010, 19:22) | |
Kristínka bosniačiky vyzerajú výborne a určite tak aj chutia | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (19.4.2010, 19:52) | ||
Ivetka, ďakujem | ||
ODPOVEDAŤ |
melania l. (lararuby) ID 130989 (19.4.2010, 19:17) | |
Kristínka,ty si taká chlebovo-rožková maniačka!Normálne ma pokúšaš,ked vidím tvoje výtvory. | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (19.4.2010, 19:51) | ||
Mel, ty si ma rozosmiala dík. Skúšam všeličo, dolaďujem a tak... podobné ako ten zemiakový chlebík...no pár odlišností tu je. Veď aj ty si štrajchnutá pekárčením, však? Tieto sa vydarili veru Ďakujem | ||
ODPOVEDAŤ |
melania l. (lararuby) ID 130989 (19.4.2010, 19:59) | |||
Ano a riadne a ked vidím susedy z chalupy-pekárka a kuchárka-ako kupujú knedle z obchodu,tak žasnem.Je to pohodlnosť alebo lenivosť? | |||
ODPOVEDAŤ |
Anna M. (iluzionistka) ID 122790 (19.4.2010, 16:32) |
To je nádhera Musí být skvělé. Myslíte, že by se místo čerstvé bramborové kaše dala použít ta v prášku? |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (19.4.2010, 19:10) | ||
Ďakujem, myslím, že instantná by sa v pohode dala tiež. Ale stačia aj obyčajné roztlačené zemiaky... teda asi jeden väčší. | ||
ODPOVEDAŤ |
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.4.2010, 16:17) | |
vyzeraju super. zabudla som vas uz skor korunovat, spolu s Klaudiou, za nase kralovne-pekarky. tak nech sa paci milostiva, klaniam sa pred tvojim pekarskym umenim | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (19.4.2010, 19:04) | ||
Chachachááá to vravíš preto, že nevieš, ako dopadli moje kysnuté venčeky Najprv som zabudla do nich dať vajcia, doplnila som ich a znova premiesila cesto. Keď som vstala, že už to dám kysnúť, zbadala som na váhe soľ, ktorú som tam mala dať ibaže som tú soľ zle odvážila... dala som až desaťnásobok... a aj keď sa mi to vizuálne zdalo veľa, pomyslela som si, že musím veriť tom aparátu - váhe, lebo celý deň som mala taký divný crazy A tak som do cesta všetku tú soľ švihla a znova som to premiesila a myslela som si, že cesto bude kysnúť jak šľak, toľkokrát miesenéééé A vieš, kde skončili? Drobili sme ich labutiam na jazere Tak Janík, taká som ja kráľovná pekárka | ||
ODPOVEDAŤ |
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.4.2010, 19:10) | |||
aj to patri k peceniu. moja mamka vzdy hovori, len ten nic nepokazi,kto nic nerobi. a myslim,ze ta prihoda bola skor vynimka, proste den blec, takze mas dost dobru bilanciu | |||
ODPOVEDAŤ |
alije k. (alka36) ID 79302 (19.4.2010, 15:48) | |
Vyzeraju ako z pekarne Kristinka mas ich nadherne a urcite aj chutne aj v priereze su perfektne | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (19.4.2010, 18:33) | ||
Ďakujem Ali, áno, fakt sú dobré. Ale trocha som sa bála, ako to dopadne, lebo kysne to dosť pomaly vďaka tým celozrnným múkam | ||
ODPOVEDAŤ |
Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.4.2010, 15:11) | |
- no mňááám Kristínka provokatérka - ako vždy supeer pečivko či bosniačiky - a musia byť makučké predpokladám dlho, lebo tamidú tie zemiaky, však ? - i takéto vyskúšam | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (19.4.2010, 15:25) | ||
Martinka, budem rada, keď ich vyskúšaš... ale varujem pred tou pšenicou, musí byť fakt úplne mäkká, keď ju budeš dávať. (alebo vynechaj). Sú dnes stále ako čerstvé, len nie sú chrumkavé. Ale to fuknem do gourmetu na 3 min. a chrumkajú jedna radosť | ||
ODPOVEDAŤ |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (19.4.2010, 14:13) |
čakatelia na krémovú cesnačku vyzerajú |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (19.4.2010, 15:05) | ||
chichichi Irenka, veď cesnačku som už postla minule ale veru k týmto bosniakom by to bola balada. Dnes máme však fazuľovú | ||
ODPOVEDAŤ |