. .. .. .. .. .. .
. .

Domace udene - RECEPT 24939

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BRAVČOVÉ MÄSO

ID 49716 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Domace udene


[ recept č. 24939 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


Domace udene


POTREBNÉ PRÍSADY

kupili sme pol svinky cca 85kg, maso rozobrali-rozrezali na kusy.Pripravime si asi 2kg cesnaku ocisteneho,nasekaneho,sol (asi 4kg) velke krystale,. Maso,umyjeme, po rozdeleni namazeme s cenakom a solou UKladame jedno na druhe do plastovej nadoby,vacsie dame na spodok mensie kusy na vrh. Tak vrstvime a dame do chladneho priestoru,prikryte niecim,aby nepadala spina na 4dni,potom maso poobracame na druhu stranu-voda ktora je v plastovej nadobe,tu vylejeme. Po 8 az 10 dnoch maso povesame do susiarne-udiarnicky.Maso vesame na haky alebo snuru,nie celkom jedno na druhe,aby bol priestor,aby mohol oklo ist dym a vzduch. Ked maso navesame nechame do druheheo dna odkvapkat. Nalozime ohen z kvalitnejsie dreva-buk,dub a nechame odymit,potom nechame vo vnutri a na druhy den opat zapalime ohen-to nam robi kamarat No pod tym nasim mnozstvom masa zapalil 6x ohen,odymil a potom bolo maso este v udiarni dalsich 7 dni. My sme ho este zavesili v garazi,aby ˇˇoschlo stvrdloˇˇ asi dalsich 7-10dni. Mensie tensie kusky sme vzali,zabalili do papieroveho vrecka,zabalili do sackov do mrazaku a hodili do mrazaka,vacsie sme po tych dnoch,aby uschli,lebo su makksie kusy,tie velke.. Udime aj kosti z krkovicky,vynikajuce su potom na varenie, tiez koze,davam do hrnca na spodok pod holubky:)

POSTUP PRÍPRAVY

recept je pre inspiraciu:) My komplet celu polovicu tak urobime, nerobime ani skvarky ani ine zabijackove speciality,ten proces susenia este uparvim-opytam sa este raz:)Dobru chut:)
<< Žemlovka z vianočky | Domace udene | Ľahučké slaninové lievance >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
eva t. (mimi1968) ID 114154 (26.3.2019, 15:57)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (22.3.2010, 19:45)
Marianka, u vás by som chcela bývať, len v tom prípade by som vám všetko údené do slova a do písmena "zožrala", aj keď je nezdravé, ja ho mám veľmi rada a to z obchodu sa k takémuto domácemu nedá ani prirovnať |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (22.3.2010, 19:51)
ty sa ako moj muz,on ked zacne padat lsitie,len masti rukmi a caka kedy bude chladno,aby mohol nalozit maso do pacu ,-) potom mame smrad v dome ako v ciganskej dedine od cesnaku :) no a ked ho da udit tak masti ruky kedy pon pojde. Ja pojem ale nie bars, ja s detmi zjem asi 15percent zo vsetkeho :) tak prid date si spolu :) :) :) a este ked ti uvari Bosanski pasulj-fazula na husto z udenim,trocha pikantna poolyzujes sa. A to kupce je na elektriku robene a to je EKO -BIO :) :) :) :) :) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (23.3.2010, 20:40)
Musíte bývať tak ďaleko od Senice? Veru by som sa nenechala dlho núkať, V Humennom som bola len raz v živote - máme tam pobočku (hello)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (upravené 24.3.2010, 16:25)
No este ta potesim,ze som z Humenneho, ale byvam v Slovinsku na Talianskej hranici :)mas to blizsie :) :) :)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (24.3.2010, 8:27)
Marianka tak to som tomu dala :-D :-D :-D
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (22.3.2010, 15:50)
:-p :-p :-p takúto mňamku robia Taliani...zo stehna to je to prosciutto crudo |:o) je to fantastické, keď sa to tak nakrája na úplne tenučké priesvitné plátky...oni to majú stále zavesené v takej vetranej komore a postupne to stále schne. Škoda, že nemáme udiareň alebo nepoznáme niekoho, kto má +o( No ale si mi narobila chute ,-)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (22.3.2010, 19:39)
prosciutto ma trocha inu chut,to tak vonia po domacom masku udenom hmmm a pršut mi velmi nejde. A my mame kare,krkovicku rezeme na tenucko,hmmm a slaninka s vajcom mnamota :) :) :) :) :)Prid dam okostovat :)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (22.3.2010, 15:47)
:-p provokaterka :-$ cez vikend sme boli u nasich a akurat udia domace klobasky a slaninu, zrejme pre celu familiu ,-)
uz sa tesim na velkonocnu chalovacku
:-p
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (22.3.2010, 19:40)
My sme min. roku robili aj klobasy a moj expert dal 70percent telaciny a ostatok bravcove, boli suche ale chutneeeeeeeeee- :)ja idzem na Velku noc do Humennoho ta se cesim na oblivacku,ktoru som roky neznasala ta pric dam ci okostovac berem mami :))))
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (22.3.2010, 19:48)
,-) ja bars rad take udzene domace,ale najľepši pre mne i tak syrek :-p
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (22.3.2010, 15:44)
Marijanka,ale si sa poponáhľala,dakujem veľmi krásne..Povypýtuj sa,udiarničku máme po starých majiteľoch chalupy,len omiesť pavučiny a vešať a udiť.Dobre vedieť všelijaké finty okolo údenia,na rok skúsim. (Y) (Y) (Y) (Y) (K) (L)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (22.3.2010, 19:41)
hmm som dopisala tak dufam,ze sa podariiiiiiii :) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (22.3.2010, 21:42)
Dakujem ešte raz,určite si ma navnadila. (Y) (Y) (Y) (F) (L) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu