. .. .. .. .. .. .
. .

Vatová piškóta na viac spôsobov :so salajkou /amonium/ alebo bez nej - RECEPT 24563

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 80145 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Vatová piškóta na viac spôsobov :so salajkou /amonium/ alebo bez nej


[ recept č. 24563 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

1.SPOSOB PRÍPRAVY: 6 celých vajec, 20 dg kryštálového cukru vyšľaháme nad parou na hustú penu. Potom zmes za mierneho prešľahávania necháme vychladnúť, pridáme 1/2 balíčka Solamylu/12,5dg/ so štvrť ČL salajky alebo 1/2 bal. kypriaceho prášku /niekto dáva štvrť ČL salajky a štipku pdp zároveň/ a to tak, že túto sypkú zmes preosievame cez sitko a zároveň zľahka vmiešavame do vaječnej peny. Upečieme. Môžeme upiecť z 12 vajec zároveň a prekrojiť piškótu, ktorá je vysokánska.++++++++++++++++++++++++++++++2. SPOSOB: 9 vajec, 30 dg cukru, 17 dg maizeny, 4 dg grízovej múky, 1 pdp / neskúšala som / Plnka sa robí kvalitná, z vaječnej zmesi šľahanej nad parou + rozpustená čokoláda do toho a maslo alebo bez čokolády a s rumom. Ak znova budem piecť pridám foto rozkrojenej torty. Staršie cukrárky túto piškótu určite poznáte. Bez vychvaľovania a zveličovania, je skutočne vynikajúca. Ešte pred pár rokmi sa bez takejto torty /aspoň v našom kraji/ nezaobišla žiadna svadba alebo čo i len trošku slávnosnejšia chvíľa.

POSTUP PRÍPRAVY

xxxxxxx
<< Torta NODDY | Vatová piškóta na viac spôsobov :so salajkou /amonium/ alebo bez nej | Dračí hrad >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zdenka A. (azdenka) ID 26949 (20.3.2010, 9:54)
Môžem potvrdiť,že aj v mojom okolí a to sme skoro susedky (pusa) sa vatové (^) často piekli.Neboli síce tak nazdobené ako dnes,len tak jednoduhšie,ale bolo to výborné jemné cestíčko. (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (22.3.2010, 19:36)
Vďaka Zdenka, že si sa ozvala a poznáš túto piškótu [A] [A] [A] [A] [A] a aj keď
neboli tak nazdobené, o to boli lepšie, však (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (hello)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (upravené 24.3.2010, 5:29)
Zelka,ukladám si,ja zrovna tortopekárka nie som,ale klasické torty ako ich piekli cukrárky akosi z nášho života vymizli.Pritom ich piekli nie vyúčené cukrárky,ale tetušky,a to aj na svadby,na východe aj pre400-500 hostí,kde svadba trvala tri dni.
A poviem ti ,boli chutné,žiadna umelina,čo navonok vyzerá perfektne,ale chutí mizerne.Normálne si mi narobila chute. (Y) (Y) (Y) (F) (F) (^) (K) (hello)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (22.3.2010, 19:34)
Veru Meli, áno presne tak - tetušky boli veľmi šikovné (clamp) a tie klasické torty my máme najradšej (L) (L) (L) (L) (L) (L) (F) (F) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
JANA B. (JOHNINKA) ID 9504, mimibazar.sk/johninka (13.3.2010, 15:13)
(Y)dakujem (L)urcite vyskusam,znie to dost zaujimavo :-p...uz len to,ze bude vysokanska (^) ,-) receptik mam uz ulozeny ^o) (hello)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (13.3.2010, 15:15)
Rado sa stalo (L) (L) (L) (L) (L) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu