končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
ZVERINA |
melania l. (lararuby) ID 130989 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) STEHNO Z JELENA NA HUBACH*****[ recept č. 23113 zo dňa 4.2.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY Stehno z jeleňa, údená slanina,soľ,mleté čierne korenie,jalovec,bobkový list,huby v kyslom náleve,šľahačková smotana,múka,olej,citron POSTUP PRÍPRAVY Stehno z jeleňa prešpikujeme prúžkami údenej slaniny a opečieme zo všetkých strán na oleji.Osolíme a okoreníme.Pridáme jalovec a bobkový list a v pekáči podlejeme vriacou vodou alebo ešte lepšie, mäsovým vývarom.Prikryjeme a dusíme za občasného podlievania,kým nie je mäkké.Dáme pozor,aby sa mäso nerozvarilo,lebo sa nebude dať pekne krájať,ale sa bude mrviť.Vyberieme z pekáča a necháme vychladnúť. Do výpeku vlejeme trocha vody-pozor,ozaj nie veľa a prevaríme,aby sa nám tie prilepence z bokov pekáča pekne dostali späť doň.Precedíme,vložíme scedené huby,ktoré sme pokrájali na menšie kúsky .V smotane rozmiešame trocha polohrúbej múky a cez sitko vlejeme do precedeného výpeku.Necháme prevrieť a dochutíme citronovou šťavou,ak treba,soľou a zjemníme štípkou cukru.Mäso sa lepšie krája,ked je vychladnuté. Podávame so zemiakovou kašou. BON APETIT |
Miroslava F. (mackopf) ID 5745 (7.2.2010, 13:08) | |
ODPOVEDAŤ |
melania l. (lararuby) ID 130989 (7.2.2010, 15:44) | ||
ODPOVEDAŤ |