končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Janka B. (JANUSKA6) ID 119089 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Giovanni rezy[ recept č. 21829 zo dňa 31.12.2009 ] PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 3x4 vajcia, 4 PL múky, 4PL cukru, 1/2 prášku do pečiva Jahodová náplň: jahodový kompót, voda, cukor, 2 pudingy Krém: 600ml mlieka, 1 puding, 1PL múky, cukor, maslo POSTUP PRÍPRAVY Bielky vyšľaháme do tuha, postupne pridávame žĺtky, cukor múku s práškom do pečiva. Upečieme a po vychladnutí nanesieme na jeden plát, jahodovú náplň na to krém, prikryjeme plátom, znovu jahodovú náplň a znovu krém prikryjeme tretím plátom a zaťažíme. vrch potrieme krémom. Jahodová náplň: jahodový kompót rozmixujeme a dolejeme vodou aby sme mali 1 liter. Dosladíme podľa chuti a uvaríme s pudingovými práškami. Krém: uvaríme klasickým spôsobom |
Eva A. (Eviana) ID 114156 (20.10.2010, 20:43) | |
Ukladám si... vyzerajú naozaj krásne a osviežujúco... Hneď by som si zo dva tri kúsky dala |
|
ODPOVEDAŤ |
Veronika M. (rawenah) ID 170175 (20.10.2010, 20:35) |
ODPOVEDAŤ |
Andrea J. (mandusa) ID 24820 (7.7.2010, 23:36) |
Ďakujem za receptík, je to výborný osviežujúci zákusok. Piekla som manželovi a synovi na meniny. Plánujem vyskúšať aj s marhuľovou náplňou. |
ODPOVEDAŤ |
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (21.6.2010, 0:20) | |
nebezpecne dobre vyzeraju.. no fakt musim vyskusat nejake tie rezy.. na Petove meniny ma inspiracie az az | |
ODPOVEDAŤ |
Janka B. (JANUSKA6) ID 119089 (28.6.2010, 0:13) | |
ODPOVEDAŤ |
Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (12.2.2010, 14:03) | |
ODPOVEDAŤ |
libusa b. (mobilka5) ID 81842 (4.1.2010, 19:54) |
ahojky mozem poprosit o recept ,dakujem mobilka5@azet.sk |
ODPOVEDAŤ |
dada t. (cica-mica) ID 102843 (1.1.2010, 17:51) | |
ODPOVEDAŤ |
Martina J. (Martinnka71) ID 130331 (1.1.2010, 15:14) |
ja som našla na tento zákusok takýto recept to byť dobrotka |
ODPOVEDAŤ |
Helena A. (hela60) ID 19552, mimibazar.sk/hela60 (1.1.2010, 15:38) | ||
Asi to je tento recept.. | ||
ODPOVEDAŤ |
Helena A. (hela60) ID 19552, mimibazar.sk/hela60 (1.1.2010, 15:39) | |||
Prísady: Cesto: 4 vajcia 75 g práškového cukru 90 g polohrubej múky 25 g Gustinu Dr. Oetker Vanilkový krém: 1 bal Pudingu s vanilkovou príchuťou Dr. Oetker 1/4 l mlieka 1 žĺtok 70 g cukru 1 bal Vanilínového cukru Dr. Oetker 250 ml smotany na šľahanie 1/2 bal želatíny čírej Dr. Oetker 50 ml vody Jahodová náplň: 400 g jahôd 1 bal Želatíny čírej Dr. Oetker 150 ml vody trochu citrónovej šťavy 50 g cukru Na posýpanie: práškový cukor Príprava: 1. Vajce ušľaháme pomocou elektrického šľahača na najvyššom stupni do peny. Potom vmiešame cukor. Vajce s cukrom šľaháme cca 2 minúty. Pridáme preosiatu múku s Gustinom a zľahka oboje na dvakrát vmiešame elektrickým šľahačom na najnižšom stupni k vaječnej hmote. Cesto vylejeme na plech (cca 28 x 36 cm) vyložený papierom na pečenie. Dáme piecť: Elektrická rúra: cca 180 °C (predhriať) Plyn: stupeň 3 (predhriať) Doba pečenia: cca 15-20 min 2. Pudingový prášok rozmiešame v troške studeného mlieka a pridáme žĺtok. Do zbytku mlieka dáme cukor, vanilínový cukor a privedieme do varu. Potom vmiešame rozpustený pudingový prášok so žĺtkom a povaríme. Puding necháme za občasného miešania vychladnúť. Želatínu namočíme do 100 ml vody. Šľahačku ušľaháme do tuha a vmiešame ju do vychladnutého pudingu. Napučanú želatínu zahrejeme podľa návodu (nesmie sa variť!), necháme chvíľu vychladnúť a potom dôkladne vmiešame do pudingového krému. Necháme odstáť, kým zmes nezačne tuhnúť. 3. Jahody umyjeme, očistíme a rozmixujeme na kašu. Jahodovú kašu zmiešame s cukrom a citrónovou šťavou. Želatínu necháme napučať vo vode a potom ju zahrejeme (nesmie sa variť!). Potom do jahodovej hmoty vmiešame rozpustenú želatínu. Necháme v chladničke trochu stuhnúť – občas premiešame, aby nám zhora netuhla zatiaľ čo dole by zostala riedka zmes. 4. Z upečeného korpusu stiahneme papier a necháme vychladnúť. Korpus dvakrát pozdĺžne rozrežeme na 3 pruhy. Jeden plát dáme na tácku a rozotrieme naň 1/2 vanilkového krému. Z papiera na pečenie odstrihneme pruh široký 10 cm a obalíme ním dookola plát korpusu s vanilkovým krémom (pomôžeme si kancelárskymi sponkami) – vytvoríme si tým akúsi formu, aby rezy držali tvar. Na takto pripravený pruh korpusu s vanilkovou náplňou potom rovnomerne natrieme 1/2 zľahka stuhnutej jahodovej náplne. Na jahodovú zmes dáme druhý pruh korpusu a zľahka pritlačíme. Náplne opakujeme (vanilkovú a jahodovú) Navrch dáme posledný pruh korpusu a opäť zľahka pritlačíme. Necháme v chladničke stuhnúť najlepšie cez noc, min. 4 hodiny. 5. Po stuhnutí odstránime papierový okraj. Poprášime práškovým cukrom. Servírujeme nakrájané na hrubšie plátky. Pozn.: Tento recept je náročný, ale výsledok stojí za to. |
|||
ODPOVEDAŤ |
Mária M. (likavka) ID 53375 (1.1.2010, 15:12) | |
aj je sa pripajam a prosim recept | |
ODPOVEDAŤ |
Eva K. (evekei) ID 31604 (1.1.2010, 14:18) |
perfiš |
ODPOVEDAŤ |
Dasa K. (DasaKrup) ID 125749 (1.1.2010, 14:07) | |
pripajam sa aj ja s prosbou o recept...lakavo vyzerajuci kolacik... | |
ODPOVEDAŤ |
Martina Z. (Maťa149) ID 90159 (1.1.2010, 11:07) | |
A receptík nebude?Vyzerá veľmi dobre | |
ODPOVEDAŤ |
Eva M. (evica39) ID 125668 (1.1.2010, 10:00) | |
Vyzerá úžasne!!! Nech sa Vám vždy vydaria takéto krásne zákusky!!! | |
ODPOVEDAŤ |
Janka B. (JANUSKA6) ID 119089 (5.1.2010, 22:10) | |
dakujem | |
ODPOVEDAŤ |
Lenka S. (Lenička) ID 29695 (1.1.2010, 9:57) |
jani ten zakusok vyzera super,poprosim o receptik. lenkaszalaiova@seznam.cz |
ODPOVEDAŤ |
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (1.1.2010, 8:59) | |
tieto rezy vypadajú užasne jedlo!!!! prosíííííííím receptík | |
ODPOVEDAŤ |
MARTINA P. (matísek1) ID 12023, mimibazar.sk/matisek1 (31.12.2009, 22:41) | |
To vyzerá Bude aj recept??? |
|
ODPOVEDAŤ |
Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (31.12.2009, 22:34) | |
receptík? | |
ODPOVEDAŤ |