. .. .. .. .. .. .
. .

Giovanni rezy - RECEPT 21829

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 119089 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)


Giovanni rezy


[ recept č. 21829 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


Giovanni rezy


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 3x4 vajcia, 4 PL múky, 4PL cukru, 1/2 prášku do pečiva Jahodová náplň: jahodový kompót, voda, cukor, 2 pudingy Krém: 600ml mlieka, 1 puding, 1PL múky, cukor, maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Bielky vyšľaháme do tuha, postupne pridávame žĺtky, cukor múku s práškom do pečiva. Upečieme a po vychladnutí nanesieme na jeden plát, jahodovú náplň na to krém, prikryjeme plátom, znovu jahodovú náplň a znovu krém prikryjeme tretím plátom a zaťažíme. vrch potrieme krémom.
Jahodová náplň: jahodový kompót rozmixujeme a dolejeme vodou aby sme mali 1 liter. Dosladíme podľa chuti a uvaríme s pudingovými práškami.
Krém: uvaríme klasickým spôsobom
<< Orechové sušienky | Giovanni rezy | Bodkované medové rezy >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (20.10.2010, 20:43)
Ukladám si... vyzerajú naozaj krásne a osviežujúco... (Y) (Y) (Y)
Hneď by som si zo dva tri kúsky dala ,-)
ODPOVEDAŤ
Veronika M. (rawenah) ID 170175 (20.10.2010, 20:35)
(jidlo) (jidlo) (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Andrea J. (mandusa) ID 24820 (7.7.2010, 23:36)
Ďakujem za receptík, je to výborný osviežujúci zákusok. Piekla som manželovi a synovi na meniny. Plánujem vyskúšať aj s marhuľovou náplňou. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (21.6.2010, 0:20)
nebezpecne dobre vyzeraju.. no fakt musim vyskusat nejake tie rezy.. na Petove meniny ma inspiracie az az (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janka B. (JANUSKA6) ID 119089 (28.6.2010, 0:13)
(hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (12.2.2010, 14:03)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
libusa b. (mobilka5) ID 81842 (4.1.2010, 19:54)
ahojky mozem poprosit o recept ,dakujem mobilka5@azet.sk
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (1.1.2010, 17:51)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Martina J. (Martinnka71) ID 130331 (1.1.2010, 15:14)
ja som našla na tento zákusok takýto recept to byť dobrotka :-) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Helena A. (hela60) ID 19552, mimibazar.sk/hela60 (1.1.2010, 15:38)
Asi to je tento recept..
ODPOVEDAŤ
Helena A. (hela60) ID 19552, mimibazar.sk/hela60 (1.1.2010, 15:39)
Prísady:
Cesto:
4 vajcia
75 g práškového cukru
90 g polohrubej múky
25 g Gustinu Dr. Oetker

Vanilkový krém:
1 bal Pudingu s vanilkovou príchuťou Dr. Oetker
1/4 l mlieka
1 žĺtok
70 g cukru
1 bal Vanilínového cukru Dr. Oetker
250 ml smotany na šľahanie
1/2 bal želatíny čírej Dr. Oetker
50 ml vody

Jahodová náplň:
400 g jahôd
1 bal Želatíny čírej Dr. Oetker
150 ml vody
trochu citrónovej šťavy
50 g cukru
Na posýpanie:
práškový cukor


Príprava:
1. Vajce ušľaháme pomocou elektrického šľahača na najvyššom stupni do peny. Potom vmiešame cukor. Vajce s cukrom šľaháme cca 2 minúty. Pridáme preosiatu múku s Gustinom a zľahka oboje na dvakrát vmiešame elektrickým šľahačom na najnižšom stupni k vaječnej hmote. Cesto vylejeme na plech (cca 28 x 36 cm) vyložený papierom na pečenie. Dáme piecť:
Elektrická rúra: cca 180 °C (predhriať)
Plyn: stupeň 3 (predhriať)
Doba pečenia: cca 15-20 min

2. Pudingový prášok rozmiešame v troške studeného mlieka a pridáme žĺtok. Do zbytku mlieka dáme cukor, vanilínový cukor a privedieme do varu. Potom vmiešame rozpustený pudingový prášok so žĺtkom a povaríme. Puding necháme za občasného miešania vychladnúť. Želatínu namočíme do 100 ml vody. Šľahačku ušľaháme do tuha a vmiešame ju do vychladnutého pudingu. Napučanú želatínu zahrejeme podľa návodu (nesmie sa variť!), necháme chvíľu vychladnúť a potom dôkladne vmiešame do pudingového krému. Necháme odstáť, kým zmes nezačne tuhnúť.

3. Jahody umyjeme, očistíme a rozmixujeme na kašu. Jahodovú kašu zmiešame s cukrom a citrónovou šťavou. Želatínu necháme napučať vo vode a potom ju zahrejeme (nesmie sa variť!). Potom do jahodovej hmoty vmiešame rozpustenú želatínu. Necháme v chladničke trochu stuhnúť – občas premiešame, aby nám zhora netuhla zatiaľ čo dole by zostala riedka zmes.

4. Z upečeného korpusu stiahneme papier a necháme vychladnúť. Korpus dvakrát pozdĺžne rozrežeme na 3 pruhy. Jeden plát dáme na tácku a rozotrieme naň 1/2 vanilkového krému. Z papiera na pečenie odstrihneme pruh široký 10 cm a obalíme ním dookola plát korpusu s vanilkovým krémom (pomôžeme si kancelárskymi sponkami) – vytvoríme si tým akúsi formu, aby rezy držali tvar. Na takto pripravený pruh korpusu s vanilkovou náplňou potom rovnomerne natrieme 1/2 zľahka stuhnutej jahodovej náplne. Na jahodovú zmes dáme druhý pruh korpusu a zľahka pritlačíme. Náplne opakujeme (vanilkovú a jahodovú) Navrch dáme posledný pruh korpusu a opäť zľahka pritlačíme. Necháme v chladničke stuhnúť najlepšie cez noc, min. 4 hodiny.

5. Po stuhnutí odstránime papierový okraj. Poprášime práškovým cukrom. Servírujeme nakrájané na hrubšie plátky.

Pozn.: Tento recept je náročný, ale výsledok stojí za to.
ODPOVEDAŤ
Mária M. (likavka) ID 53375 (1.1.2010, 15:12)
(Y) (Y) 8o|aj je sa pripajam a prosim recept (zima)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (1.1.2010, 14:18)
perfiš |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Dasa K. (DasaKrup) ID 125749 (1.1.2010, 14:07)
pripajam sa aj ja s prosbou o recept...lakavo vyzerajuci kolacik... (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Martina Z. (Maťa149) ID 90159 (1.1.2010, 11:07)
A receptík nebude?Vyzerá veľmi dobre (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva M. (evica39) ID 125668 (1.1.2010, 10:00)
Vyzerá úžasne!!! Nech sa Vám vždy vydaria takéto krásne zákusky!!!
ODPOVEDAŤ
Janka B. (JANUSKA6) ID 119089 (5.1.2010, 22:10)
dakujem (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lenka S. (Lenička) ID 29695 (1.1.2010, 9:57)
jani ten zakusok vyzera super,poprosim o receptik.
lenkaszalaiova@seznam.cz
(D) |:o) (silvestr) (silvestr2) (novy rok)
ODPOVEDAŤ
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (1.1.2010, 8:59)
tieto rezy vypadajú užasne jedlo!!!! prosíííííííím receptík
ODPOVEDAŤ
MARTINA P. (matísek1) ID 12023, mimibazar.sk/matisek1 (31.12.2009, 22:41)
To vyzerá (Y) (Y) (Y) (Y)
Bude aj recept??? :^) :^) :^) :^)
ODPOVEDAŤ
Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (31.12.2009, 22:34)
:-$receptík? (F)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu