končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Martina Z. (mata198511) ID 20128 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Žuvačkový guláš :o))[ recept č. 2000 zo dňa 17.8.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie kuracích žalúdkov, 1 veľká cibuľa, olej, 1 PL mletej červenej papriky, gulášové korenie, soľ, vegeta, majoránka, zemiačiky, 2 rajčiny, 2 papriky a 1 sáčková gulášová polievka. POSTUP PRÍPRAVY Na rozpálenom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, potom pridáme mletú červenú papriku. Medzi tým si žalúdky - rozmrazené a umyté, nakrájame na menšie kúsky a pridáme k cibuľke a paprike a restujeme, dávame pozor až sa nepripália, potom pridáme rajčiny a papriky, ktoré sme umyli a nakrájali na drobné kúsky, alebo môžeme dať lečo, to je jedno. Okoreníme, osolíme a ovegetíme ale len trošinku a podlejeme vodou, až sa to dusí. Potom si očistíme zemiačky, nakrájame na drobno a pridáme k žalúdkom a zeleninke, zalejeme vodou, do trištvrte hrnca, záleží, koľko ho chceme mať. Pridáme gulášovú polievku, to preto, aby sme nemuseli zahusťovať, ale kto chce môže tento krok vynechať a klasicky na konci zahustiť múkou, ale ja to robievam takto polievkou. Keď budú žalúdky mäkké aj zemiačky vyskúšame a podľa chuti pridáme ešte soľ. Je to vlastne klasický guláš, len namieto mäska sa tam dávajú žalúdky, ak ste ho ešte nejedli, tak ho určite vyskúšajte. Môjmu 3-ročnému synčekovi veľmi chutí, najmä tie žalúdky a práve on ich volá žuvačky, preto nie žalúdkový ale žuvačkový guláš. Prajem dobrú chuť. |
Sofia S. (sofika03) ID 11207, mimibazar.sk/sofika03 (19.8.2007, 16:10) | |
Martinka gulášik je supiš len davajte pozor lebo v sáčkovej polievke je glutén a to neni dobre pre Vášho synčeka,môj z toho dostal alergiu. Timi | |
ODPOVEDAŤ |