končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Andrea K. (anca66) ID 16418 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Mandľová torta ála IKEA[ recept č. 18941 zo dňa 16.10.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY Zatiaľ uverejňujem bez obrázkového postupu, recept som našla na internete. Foto je moje. Suroviny: 5 bielkov, 200 g nahrubo zomletých / posekaných / mandlí, 200 g prášk. cukru, 1 PL polohrubej múky, 1 ČL prášku do pečiva. Plnka: 1 šľahačková smotana, 1 stužovač šľahačky, 1 vanilkový cukor, 4 PL kryšt. cukru, 5 žĺtkov, 2 PL mlieka. Pri druhom pokuse som použila krém od ID 23274 s menšou obmenou a bol výborný: 100 ml šľahačkovej smotany, 4 žĺtka a 4 PL kryšt.cukru šľahať nad parou do krémova - nesmie sa variť. Do vymiešaného masla 220 g, postupne pridávať vychladnutý krém a ešte prešľahať. POSTUP PRÍPRAVY - Bielky so 100 g cukru ušľaháme na tuhý sneh - Sekané mandle rozmiešame so zvyškom cukru, múkou, práškom do pečiva a opatrne vmiešame do snehovej hmoty - Pečieme v tortovej forme cca 30-35 min. na 180 stupňov - Žĺtky vyšľaháme s cukrom nad parou, až masa zhustne - pri 1.pokuse odpadá :-)) - Šľahačku vyšľaháme so stužovačom a vanilk. cukrom a k nej opatrne primiešame vychladnutý žĺtkový krém - pri 1. pokuse odpadá :-)) - Korpus rozrežeme na dve polovice. Polovicu krému natrieme medzi dva korpusy, zvyšok na vrch a boky. Posypeme sekanými mandľami, alebo lupienkami /Ja som ich opražila nasucho na tefl.panvici / -Hotovú tortu dáme na pár hodín do mrazničky. Nasledujúce čítanie je už iba na zasmiatie, ako sa nedarilo....2.pokus bol na Vianoce 2009 Budem rada, keď ju niektorá šikovnica vyskúša a podelí sa o poznatky. Ja som dala stužovač až do takmer vyšľahanej šľahačky, a žĺtkový krém som spravila až moc tuhý, tak neviem či z toho dôvodu, ale krém mi redol :-)), ani v chladničke sa mu nepáčilo, tak torta skončila v mrazničke celý čas / nie ako je v recepte-že na pár hodín/ Keď sme mali chuť, vybrali sme ju, odkrojili a kto chcel, jedol ako nanuk :-((, alebo počkal, až krém povolil. Inak včera v IKEI chutnala podobne, iba cesto bolo tmavé... |
zuzana S. (zrzka) ID 6396 (10.11.2009, 14:27) |
ja ju dnes vyskušam urobit, už davno sa nanu chystam lebo mi moc chuti v IKei |
ODPOVEDAŤ |
Andrea K. (anca66) ID 16418 (10.11.2009, 20:13) | ||
už sa teším.... | ||
ODPOVEDAŤ |
Blanka a. (blankaa11) ID 50642 (9.11.2009, 14:43) | |
ja som robila podla receptu z MMB http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7818 a bola ako z IKEY a robila sa uplne v poho. odporucam skusit |
|
ODPOVEDAŤ |
Andrea K. (anca66) ID 16418 (10.11.2009, 12:49) | ||
a ten recept je na MMB už rok? Nenapadlo ma tu hľadať. Na internete som našla dva recepty, v tom druhom sa do plnky nasekajú 3 tyčinky Daim /IKEA/. Možno tie zafarbia cesto na hnedo ? A v obidvoch receptoch sa použije iba šľahačka, bez masla... Ale každá rada pomôže, vyskúšam a ďakujem |
||
ODPOVEDAŤ |
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (10.11.2009, 13:47) | |||
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2342 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4855 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4856 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7818 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=18941 tieto vypluje vyhladavac receptov ked das hladat "ikea" |
|||
ODPOVEDAŤ |
Andrea K. (anca66) ID 16418 (10.11.2009, 20:22) | ||||
ďakujem... rozmýšľam , že keď každú nedeľu upečiem podľa iného receptu /počítam aj ten náš už vylepšený / na Vianoce to bude naostro z receptu, ktorý sa najviac osvedčí | ||||
ODPOVEDAŤ |
Monika G. (monculienka) ID 111484, mimibazar.sk/monculienka (9.11.2009, 9:24) |
ahoj andrejka, prvykrat som robila snehove cesto a splaslo mi to - vraj je to tym, ze som to vytiahla z rury prilis skoro? ze vraj take cesto musi "dojst" v rure este aspon hodinku, hm? cez vikend skusim este raz, lebo recept je vazne skvely |
ODPOVEDAŤ |
Andrea K. (anca66) ID 16418 (9.11.2009, 14:34) | ||
jupííí, konečne niekto našiel odvahu Tortička ale v skutočnosti nie je vysoká, hoci na foto sa tak tvári Veď je tam iba 1 PL múky... A v trúbe po upečení zostala tak asi 10 minút, a nešla do moc vyhriatej rúry... V Ikei bola presne taká vysoká, ako naša.. Ja som sa skôr zľakla, že je nedopečená a to boli tie biele nasekané mandle. Možno nabudúce nasekám na jemnejšie. Brat si tortičku rozkázal aj na Vianoce... | ||
ODPOVEDAŤ |
alena h. (ajka.ch) ID 110271 (17.10.2009, 13:44) | |
Andrejka, ja som ju síce nejedla, musí byť fakt dobrá . Rozmýšľala som nad tým ako si písala, že ti tá plnka redla, ja by som asi skúsila šlahačku s vanilkou uvariť deň dopredu, potom ju vyšlahať a pridať k žltkovej mase, neviem , snáď by to pomohlo. A ešte nechať chvíľu pri izbovej teplote nech plnka vsiakne trochu do cesta a až potom ju dať chladiť. Možno ešte dá niekto tip... |
|
ODPOVEDAŤ |
Andrea K. (anca66) ID 16418 (9.11.2009, 14:41) | ||
a ja som nezaďakovala za radu? Keď nikto už inak neporadí, tak skúsime takto. Inak tá plnka aj chcela vsiaknuť do cesta, ale z krajov stekala dole, tak ju mamina naháňala po tanieri a dávala naspäť navrch. Dobre že ju dala na veľký tanier, lebo aj v mrazničke bola na tanieri vytečená a primrznutá...ale bol to fajnový nanuk | ||
ODPOVEDAŤ |