. .. .. .. .. .. .
. .

Plnené briošky z formičky - RECEPT 17737

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 48300 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Plnené briošky z formičky


[ recept č. 17737 zo dňa  ]


Plnené briošky z formičky


POTREBNÉ PRÍSADY

400 g poloh.múky (dala som hl.špaldovú + poloh.), 1/2 kocky droždia, 2 vajcia, 200 ml vlažné mlieko, 50g kr.cukor (dala som hnedý), 50g Hera-rozpustená, 1/2 ML soľ................Plnka: 50g marhuľový džem, 50g hrozienok, 50g sekané orechy, 50g sekané piškóty, 50ml rum -dala som bazový sirup ........... múka a maslo na vymazanie a vysypanie formičiek, prípadne plechu, 1 vajíčko a vanilka na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

- toto sú také mňamkové briošky - trošku neobvyklé, so sladučkou náplňou ... dajú sa urobiť aj ako plnená vianočka na plechu, ale aj ako klasické briošky .... povodný receptík je tiež z jednej kucháročky ... iba ja to robím ako tieto briošky, pretože sa mi tvarovo páčia takto :) ... vobec nie sú suché , to len tá foto vyzerá sucho s tou špaldovou múkou ... dnes som ich robila ako zdravšiu verziu - cestíčko je veľmi krehulinké a strašne dobré

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

- v miske rozmiešame múku, žĺtka, cukor, heru, soľ a kvások s mliekom
- pridáme vyšľahaný sneh z 2 bielkov a poriadne vypracujeme cesto
- necháme kysnúť 30 min
- podkysnuté cesto si ešte na doske pár krát prehnetieme - aby sa nám pekne prevzdušnilo
- rozdelíme rovnomerne na 12 kúskov
- 6 ks si trošku rozvaľkám na takéto placky
- kolieska vložím do formičiek /ja mám iba tento 1 plech (zišli by sa 2 - briošky by boli menšie) a naplním náplňou
- rum /prípadne ako som ja použila sirup - lebo nemám rada rumové príchute/ a džem si zohrejeme na ohni - rozmiešame, odstavíme z plameňa a pridáme ostatné nasekance
- zo 6 ks cesta, čo nám zostalo - ušúľame takéto caa 30-35 cm hady
a špirálovo ich uložíme na kolieskas nápňou
- okraje trošku špirálok pritlačíme a necháme podkysnúť ešte 20 min vo formičkách,( prípadne na plechu - ak robíme plnenú vianočku )
- potrieme vajíčkom rozmiešaným s 1 PL mlieka a pečieme pri teplote180 stupňov.....
- upečené ... horúce pomažem maslom a posypem vanilkovým cukrom ... polovychladnuté briošky som vytiahla z formičiek ... úúúplne bez problémov
- a tu sú v plnej nádhere ešte trošku presypané pr.cukrom ... krehučké, makučké, voňavučké .... mňam


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< AUTOBUS K 50 | Plnené briošky z formičky | sušené paradajky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
hana h. (hankazk) ID 90615 (18.12.2013, 18:39)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Sára777 T. (Sára777) ID 89069 (8.9.2009, 22:54)
Martinka, namiesto tej špaldovej múky by som mohla dať aj hladkú špeciál ? lebo špaldovú nezvykneme kupovať a u nás ju ani neviem dostať. Inak briošky vyzerajú nádherne (Y) a určite sú vynikajúce, mňam hneď by som si z nich dala. ;-)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (9.9.2009, 6:34)
Sári, recept som v napísala povodnom znení, po skúsenostiach - ja vždy miešam tu konkrétne v týchto brioškách - polohrubú s hladkou - zdá sa mi to jemnejšie a krehkejšie .. aj tá špaldová múka bola hladká - dokonca aj dlho vydržia makučké :-p .... len toto bola ako som písala zdravšia verzia ..... celá finta aj v tej nadýchanosti je, že to cestíčko sa músí ešte pár krát premiesiť po vyklopení z misky na dosku |:o) .. papa a ďakujem za komentárik (L)
ODPOVEDAŤ
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (7.9.2009, 22:28)
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (8.9.2009, 15:33)
- veru sú veľmi mňam a tá náplň je vynikajúca (F) (F)
ODPOVEDAŤ
andrea o. (hillary) ID 61659 (7.9.2009, 21:44)
Tie briošky sú veľmi krásne (clamp) a mám tiež taký plech už dlho odložený a nepoužívaný, ďakujem za skvelý tip (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (8.9.2009, 15:34)
Ďakujem za pochvalu Andrejka (L) , ... mne by sa zišiel ešte jeden ... super s ním pracuje a dáva krásny tvar :-)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (7.9.2009, 20:08)
super nápad (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (7.9.2009, 20:30)
- povodne som mala na pláne Ivetka, tie Tvoje vanilkáčky (pl) - ale keďže som zistila, že nemám smotanu 8o| - a do obchodu ďaleko, tak som upiekla aspoň toto pre detičky ...
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (7.9.2009, 20:05)
(clamp) Matka, co ty nevymyslis (clamp) vyzera to byt velka dobrotka (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (7.9.2009, 20:27)
Ďakujem Evka, ... zajtra majú (X) (X) dlhší deň v škole tak taká vačšia desiatka (jidlo) - aby mi netrpeli hladom :-) .. a sú skutočne straašne dobré
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu