končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Elena Š. (*ela*) ID 4972 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) Kura na soli[ recept č. 1702 zo dňa 2.7.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY kura * 1 kg soli POSTUP PRÍPRAVY Kura bude šťavnaté a na povrchu chrumkavé, ako grilované. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 38 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Renata H. (R05) ID 330158 (6.8.2018, 13:13) |
Robila som ho prvýkrát, neviem kde som spravila chybu ale koža chrumkavá len na chrbáte , na prsiach a stehnách biela / vyhodila som ju /, keďže sa kura nemá otáčať a všetci píšete že super chrumkavá .A to som ho piekla 2 hodiny,inak chuťovo výborné šťavnaté |
ODPOVEDAŤ |
eva t. (mimi1968) ID 114154 (30.11.2017, 16:18) |
ODPOVEDAŤ |
martina G. (feedorka) ID 35909 (9.11.2017, 22:39) |
no, ale mne fakt nie je jasné, načo tam to kilo soli teda je... nechápem jej význam, vie niekto? |
ODPOVEDAŤ |
Adriana J. (ajka007) ID 2990, mimibazar.sk/ajka007 (14.6.2015, 17:56) |
Môžete mi niekto poradiť v akej časti rúry ho pečiete ? Rošt je v strede alebo nanajnižšej polohe ?Asi diletantská otázka , ale doterz som robievala kura na soli prsiami hore a v jenskej mise zakryté - tam bolo tiež mňam, rošt som mala v strede , len koža na prsiach sa veľmi nafúkla ... |
ODPOVEDAŤ |
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (16.9.2015, 10:12) | ||
Kura pečiem v strednej časti rúry, prsiami dole a odokryté. Rúru počas celej doby pečenia neotváram. Myslím, že v tom je finta, že vzduch cirkuluje v celej rúre a soľ zabráni vysušeniu. Koža býva tiež trochu nafúknutá. | ||
ODPOVEDAŤ |
Maria P. (teleflex) ID 105501 (13.8.2013, 14:32) | |
robievam a je fakt chrumkavé | |
ODPOVEDAŤ |
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (12.8.2013, 21:41) |
ODPOVEDAŤ |
Veronika P. (zabenka) ID 139101 (12.8.2013, 18:51) | |
Tak, pridám aj ja moju skúsenosť... výbornéé...Včera sme sa na to odvážili a bolo fakt dobre, nepresolene a ta kožička chrumkavučká mnam. včera vydrzalo iba na obed lebo ked sa do toho pustil moj muz, ja a naša tak to nevydržalo ani pol hodinu po dopecení....takže výbornéééé | |
ODPOVEDAŤ |
Veronika H. (Vejka0) ID 190101 (8.11.2011, 8:26) |
Tak toto kuriatko som včera robila aj keď som sa z počiatku tej soli bála ale výsledok: bolo úžástné úplne bez práce a tá chrumkavá kožička . Len škoda že sme nemali výpek na poliatie ryže ale inak bolo naozaj super. Ďakujem za receptík |
ODPOVEDAŤ |
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (31.12.2011, 15:45) | ||
Veronika, nemáš zač. Keď človek prelomí strach, tak potom ho kuriatko milo prekvapí chrumkavou kožkou presne ako píšeš. Ten výpek chýba aj mne, ale kuriatko je dosť šťavnaté, tak ten výpek sa dá oželieť. | ||
ODPOVEDAŤ |
Ivana K. (vivana) ID 63968, mimibazar.sk/vivana (21.9.2011, 14:58) |
zaujimalo by ma ci tychto novych rurach kde je vela funkcii pecenia pouzit teplovzdusnu ruru alebo pecenie zdola aj zhora? bo inac prave ho robim a dala som ako vzdy teplovzdusnu funkciu |
ODPOVEDAŤ |
iveta š. (maca.tt) ID 201137 (21.8.2011, 13:22) |
kto ešte nenabral odvahu ,tak hor sa do toho-je to fantázia bez roboty,pred rokmi som počula tento spôsob a konečne som to aj vyskúšala nemá to chybu,pod sol som dala papier na pečenie celé vyhodila pekáč schovala |
ODPOVEDAŤ |
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (22.8.2011, 22:16) | ||
Super Ivetka, treba zahodiť zábrany. Mne sa to tiež podarilo pri tomto recepte a trvalo mi to teda dosť dlho. Papier na pečenie je skvelý tip. |
||
ODPOVEDAŤ |
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (16.8.2011, 10:58) | |
a keby som ho predsa trochu okorenil, alebo pouzil bylinky, vadilo by to? Tiez som tento recept vydel uz dost davno, ale kylo soli je kylo soli, bal som sa toho Ked ale citam take kladne recenzie, tak to este tento tyzden vyskusam |
|
ODPOVEDAŤ |
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (16.8.2011, 15:17) | ||
Kľudne ho okoreň a obylinkuj podľa svojho gusta. A kila soli sa neboj! Ukáž strachu . Ja som mala tiež z tohoto receptu obavy, ale po mnohých rokoch som sa odhodlala a výsledok bol na . Daj potom vedieť, či recept splnil očakávania. Ja som podľa Tvojho receptu domáci syr ešte nestihla urobiť. Syridlo už mám rok v chladničke , pýtala som sa Ťa naň v komentároch. Až syr spravím, ozvem sa ako som sľúbila. |
||
ODPOVEDAŤ |
Slávka C. (slawka312) ID 62748, mimibazar.sk/slawka312 (15.8.2011, 14:47) | |
Mne uz rozvoniava po byte | |
ODPOVEDAŤ |
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (16.8.2011, 15:11) | ||
Super! | ||
ODPOVEDAŤ |
Barbora K. (barborka k) ID 76396, mimibazar.sk/barborkak (4.6.2011, 18:49) | |
akurat sa pecie som zvedava na efekt akurat ma dojima ked citam ze ci sa este neda pouzit ta sol... ved kilo soli stoji 20 centov prinajhorsom.. keby sa to kura pripravovalo inak, stalo by to ovela viac.. ale pre tych naozaj sporovlivych ma manzel jeden tip: odkladat na zimu a potom s nou posypat zamrznuty chodnik :D PS: da sa este nejak pouzit vyprazeny olej?? | |
ODPOVEDAŤ |
Soňa K. (SoK) ID 100241, mimibazar.sk/sok (upravené 15.8.2011, 17:40) | ||
no sranda je v tom že dá...ako pohonná hmota...kamarát na tom jazdí ale on má to auto nejak prerobené ne to niekde som tu inak videla tento recept a tam pisali že sa kurča nesolí iba tam položí.. tak teraz neviem... |
||
ODPOVEDAŤ |
Miroslava K. (Mirina20) ID 63516, mimibazar.sk/mirina20 (12.4.2011, 13:28) | |
dnes robím toto kuriatko opäť je perfektné a bez akejkoľvek námahy určite ho odporúčam je vynikajúce | |
ODPOVEDAŤ |
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (15.4.2011, 14:19) | ||
Teším sa, že chutilo. Keď som ho piekla naposledy, neustrážila som čas, takže sa pieklo dlhšie, ale vôbec to nevadilo. Kuriatko zostalo šťavnaté a koža výborne chrumkavá. | ||
ODPOVEDAŤ |
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (25.3.2011, 10:13) | |
toto kuriatko urobím v nedeľu, veď je to bez roboty kedysi, keď som bola veľmi malá, to moja mamina robievala a chutilo famózne | |
ODPOVEDAŤ |
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (15.4.2011, 14:15) | ||
Je výborné a fakt bez roboty. Už som skoro ňaň aj zabudla. Ešteže si tu recepty v komentároch z času na čas pripomíname. | ||
ODPOVEDAŤ |
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (29.3.2011, 8:27) | ||
kuriatko bolo naozaj super | ||
ODPOVEDAŤ |
Mariana D. (frno) ID 104795 (28.8.2010, 12:28) |
ODPOVEDAŤ |
Darinka J. (dadkag1) ID 128257 (7.8.2010, 16:15) |
Kurciatko sme uz par krat robili a viem ,ze este vela krat budem ho robit ,lebo man velmi chuti stersne nam pripomina kurciatko co sme si obcas kupovali v tescu odporucam ostatnym |
ODPOVEDAŤ |
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (13.8.2010, 8:47) | ||
Aj my máme toto kuriatko veľmi radi. A tá fajn chrumkavá kožka - mňam. | ||
ODPOVEDAŤ |
Katka P. (katrinecka) ID 19295 (1.5.2010, 17:28) | |
chceme ho robiť teraz v nedeľu...držte palce | |
ODPOVEDAŤ |
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (1.5.2010, 21:01) | ||
Držím a verím, že bude všetkým chutiť. | ||
ODPOVEDAŤ |
Eva K. (Jolana) ID 36903 (24.7.2009, 10:08) |
Ja som takto piekla aj stehná, aj krídelká, ale zo spodu sa mi pomerne dosť pripiekli a asi preto boli aj veľmi slané. Totižto keď sa takto pečie celé kurča, tak tá soľ akoby dávala vlhkosť na celé kurča a zaručila chrumkavú kôrku. Ale keď sa pečú stehná tak soľ ide priamo na mäso. Skúšala som dať aj menej soli, ale výsledný efekt nebol taký chrumkavý ako pri použití 1 kg soli. |
ODPOVEDAŤ |
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (28.7.2009, 23:48) | ||
Evi, dík, že si pridala svoju skúsenosť s pečením samotných stehien a krídel. Presne ako píšeš, tá soľ je tam kvôli vlhkosti. Tak ma napadlo, čo keby sa soľ dala len na okraj pekáča a stehná do stredu? Nabudúce vyskúšam a potom dám vedieť. |
||
ODPOVEDAŤ |
Gabika S. (Gabikas) ID 975 (24.7.2009, 9:28) |
Vyskúšané a super! Konečne viem na kuriatku upiecť aj kožku. Ďakujeme ze receptík. |
ODPOVEDAŤ |
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (28.7.2009, 23:15) | ||
Teším sa. Super! Naši sa idú kvôli kožke pomaly aj . Asi by som mala kupovať kožky ešte extra navyše. |
||
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 38 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |