. .. .. .. .. .. .
. .

Smotanovo jogurtova torta - RECEPT 15380

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 9468 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Smotanovo jogurtova torta


[ recept č. 15380 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

• 600 – 800 ml kyslej smotany • 400 ml bieleho jogurtu • 200 g práškového cukru • 1 balíček vanilínového cukru • asi 500 – 750 g čerstvého ovocia (vhodné je mäkšie ovocie, napríklad jahody, maliny alebo na kolieska nakrájané banány, kivi) alebo jeden veľký pohár kompótového ovocia • 3 balíčky okrúhlych piškót

POSTUP PRÍPRAVY

• 600 – 800 ml kyslej smotany
• 400 ml bieleho jogurtu
• 200 g práškového cukru
• 1 balíček vanilínového cukru
• asi 500 – 750 g čerstvého ovocia (vhodné je mäkšie ovocie, napríklad jahody, maliny alebo na kolieska nakrájané banány, kivi) alebo jeden veľký pohár kompótového ovocia
• 3 balíčky okrúhlych piškót
1. Kyslú smotanu zmiešame s jogurtom, cukrom a vanilínovým cukrom. Vymiešame na hladký krém. Ovocie umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Ak použijeme ovocie z kompótu, necháme ho odkvapkať na sitku a ak je to potrebné, nakrájame na menšie kúsky.
2. Tortovú formu vyložíme potravinárskou fóliou, aby sa hotová torta ľahšie vyberala. Dno aj okraje tortovej formy vyložíme piškótami tak, aby bolo celé dno zakryté. Na piškóty poukladáme polovicu ovocia a vylejeme naň polovicu smotanového krému. Celý postup znova zopakujeme: poukladáme druhú vrstvu piškót a na ne uložíme zvyšné ovocie. Nezabudnime piškótami vyložiť aj bočné steny tortovej formy. Zalejeme zvyškom smotanového krému, prikryjeme potravinárskou fóliou a odložíme, najlepšie cez noc, stuhnúť do chladničky.
3. Na druhý deň tortovú formu opatrne otvoríme, stuhnutú tortu vyberieme z formy a preložíme na tortovú misu. Podávame ozdobenú kúskami ovocia, šľahačkou alebo iným zdobením podľa vlastnej fantázie.
RADA:
Táto torta musí v chladničke dobre stuhnúť a piškóty dobre nasiaknuť. Preto si ju pripravte radšej vopred, najlepšie ešte večer pred párty.
<< K 25. výročiu svadby | Smotanovo jogurtova torta | VAREŠKOVY ZAKUSOK >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína M. (katkam) ID 62614, mimibazar.sk/katkam (18.6.2009, 21:46)
http://dobrejedlo.pluska.sk/dobre-jedlo/clanky/sladke-dezerty-a-mucniky/smotanovo-jogurtova-torta.html :-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu