končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
miroslava z. (maminkamirka) ID 80583 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Ovocné osvieženie[ recept č. 14840 zo dňa 3.6.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: 80 g mäkkého masla alebo margarínu, 100 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 3 vajcia, 1/2 kypriaceho prášku do pečiva, trocha nastrúhanej kôry z umytého citróna, štipka soli, 100 ml mlieka, Ovocná náplň: 200 ml vody, 100 g cukru, 1 červ. tortové želé, 500 g malín alebo jahôd (dala som jahody), Smotanový krém: 3 plátky Želatíny v plátkoch (najlepšie Dr.Oetker), 250-300 ml smotany na šľahanie, 1 PL práškového cukru, 1 PL rumu, Ozdoba vŕšku: 400-500 g rebarbory nakrájanej na 2 cm kúsky, 250 ml vody, 6-8 PL cukru (môžte aj viac, rebarbora je dosť kyslá), 1 tortové želé červené. POSTUP PRÍPRAVY 1. Maslo, práškový cukor a vanilínový cukor vyšľaháme na penu. Po jednom do peny zamiešame vajcia. Múku, kypriaci prášok, citrónovú kôru a soľ premiešame a striedavo s mliekom zapracujeme do našľahanej peny. Cesto vylejeme do tortovej formy, na spodok formy som dala papier na pečenie a dáme piecť do rúry. Čas pečenia: 30-40 minút 2. Po upečení dáme papier na pečenie dole a korpus necháme vychladnúť. Vychladnuté cesto rozrežeme pozdĺžne, dolný plát odložíme naspäť do formy. 3. Na ovocnú náplň pripravíme želé podľa návodu, ale s tým našim množstvom cukru. Do horúcej náplne nasypeme ovocie (jahody alebo maliny, ktoré chcete vy), premiešame a hneď ako začne náplň tuhnúť, ovocie vyberieme a poukladáme ho na cesto, potom nalejeme želé. Odložíme aspoň na 1 hodinu do chladničky. 4. Na smotanový krém namočíme tie plátky želatíny (na obale je napísaný návod na prípravu), šľahačom ušľaháme smotanu s práškovým cukrom. Želatínu jemne zbavíme vody, pridáme rum a necháme rozpustiť. Do rozpustenej želatíny vmiešame asi 2 PL šľahačky, a potom pomaly pridávame ostatnú šľahačku. Krém natrieme na ovocie a zakryjeme druhým plátom cesta (rezanou stranou hore). 5. Rebarboru premiešame s vodou, cukrom a tortovým želé a necháme krátko speniť (2-3 minúty povaríme, ale dávajte pozor, lebo ja som nechala dlhšie a rebarbora sa mi jemne rozvarila). Rebarborové dieliky rozdelíme na tortu a opatrne zalejeme zvyškom želé. Dáme do chladničky, najlepšie na noc, aby chute splynuli. Vyzerá to dosť ťažko, ale nie je! Dúfam, že Vám bude chutiť!!!!! Veľa šťastia!!!!!!!! |
Iveta S. (yvett) ID 11052 (4.6.2009, 19:36) | |
vyzerá to veľmi dobre | |
ODPOVEDAŤ |
miroslava z. (maminkamirka) ID 80583 (5.6.2009, 11:24) | ||
dik aj je | ||
ODPOVEDAŤ |