. .. .. .. .. .. .
. .

klíčenie munga plus pšenica - RECEPT 13939

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

STRUKOVINY

ID 4775 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


klíčenie munga plus pšenica


[ recept č. 13939 zo dňa  ]


klíčenie munga plus pšenica


POTREBNÉ PRÍSADY

100 g mungo, 100 g pšenica potravinárska (prípadne sa môže použiť aj cícer, šošovica a iné)

POSTUP PRÍPRAVY

Mungo a pšenicu (alebo iné strukoviny) prepláchneme, jednu noc necháme namočené vo vode. Ráno prepláchneme a necháme vlhké na miske. Takto zmes prepláchneme aspoň 2x za deň - ráno a večer. Naklíčená zmes je hotová do cca 3-4 dní. Záleží od teploty v kuchyni alebo v izbe. Nenechávame na priamom slnku.
<< Šošovičková polievka trochu inak | klíčenie munga plus pšenica | Pšenové šúlance s makom BIO >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (10.5.2009, 10:14)
mungo fazuľku milujem, chutí ako mladý hrášok, mňam (Y)
ja to nechávam v jednom hlbokom tanieri a prikrývam druhým hlbokým tanierom, aby na to nesvietilo slnko :-)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (10.5.2009, 11:37)
(Y) (Y) (Y) suhlasim (L)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andulka2) ID 48309 (11.5.2009, 8:11)
Tiež dávam klíčiť mungo, pridávam ho aj do zeleninových šalátov a cestovín, aj na chlieb s maslom, na praženicu atď. Dávam ho klíčiť do 7 dcl zaváracieho pohára, 1 sáčik munga výjde na 3 plné naklíčené poháre.
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (11.5.2009, 9:28)
dakujem za tip (Y) (Y).
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (10.5.2009, 9:52)
jeeeeeeeeeee,dakujem za recept. (Y)Uz davno chcem skusit muhgo vyhonky.Urobim si,skusim pomalicky,lebo kojim,aby drobca nebolelo brusko.
Este otazka....ake dlhe vyhonky sa konzumuju*musi sa to po nakliceni asi hned spotrebovat,vsak? (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (10.5.2009, 11:36)
ahoj Lubka, tie vyhonky (mungo) maju mat cca 0,5 cm. Psenica ich ma mensie a aj tensie. Po nakliceni je lepsie ich skonzumovat. (urcite sa daju nejak uskladnit, ale netusim, ze ako - v obchodoch predavaju tiez naklicene mungo, tak len preto viem, ze sa to da ;-), ale neskusala som - asi pre istotu)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andulka2) ID 48309 (11.5.2009, 9:51)
Výhonok môže byť až 1,5 - 2 cm, v podstate potom z celej fazuľky zostane len šupka. Keď šupku odstránite, odstránite plynatosť. Pohár s klíčkami v chladničke vydrží cca 2 dni. Preto treba odhadnúť spotrebu. Ja to robím tak, že sáčik munga rozdelím do 3 zaváracích pohárov, z ktorých jednu dávku začnem klíčiť, druhú o dva dni a tretiu o ďalšie dva dni. Takže keď začnej klíčiť tretí pohár, prvý už je vlastne spotrebovaný. Pri menšej spotrebe rozdeľte do 4 pohárov.Poháre rozoznáte ich podľa stavu klíčkov. Preplachujte aj keď ich dáte do chladničky. Keď hrozí, že by sa klíčky nespotrebovali, urobím šalát napr.: z čínskej kapusty a okrem inej zeleniny pridám všetky zvyšné klíčky . Keď chcete spomaliť klíčenie, tak ich prvý deň nenechávajte vo vode ale ich prepláchnite a nechajte ich bez vody, stačí že sú mokré, začnú aj tak klíčiť.
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (11.5.2009, 10:30)
(Y) (Y) (Y) (Y) super si to tu rozpisala. Ďakujeem. pomohla si maminkam-nemaminkam ktore ešte nenakličovali (Y) (Y) (Y)ďakujem
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu