. .. .. .. .. .. .
. .

Špenátové lasagne - RECEPT 11074

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYŽA A CESTOVINY

ID 50427 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)


Špenátové lasagne


[ recept č. 11074 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

1 bal. mrazeného špenátového pretlaku, 1 bal. lasagní, cibuľa, olivový olej prípadne iný ktorý máte doma, 1-2 sladké smotanky prípadne nahradíme jednu troškou mlieka, soľ, vegeta, čierne korenie, muškátový orech, plátkový syr asi 20-30 dkg, syr na strúhanie na posypanie navrch

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrájanú cibuľku orestujeme na troške olivového oleja pridáme špenát (ja dávam taký aký je mrazený) a pomáličky nechám špenát rozmraziť na najslabšom ohni a priebežne miešame. Keď už je špenát rozmrazený prisolíme, dáme troška vegety, troška muškátového orecha nie moc aby to nebolo príliš aromatické a podľa chuti troška čierneho korenia. Prilejeme smotanku a necháme troška prevrieť. Plnka by mala mať troška redšiu konzistenciu aby sa lasane mali v čom uvariť v trúbe.Na plech si dáme troška olivového oleja a potom naukladáme lasagne (nevarím vopred). Robíme medzi nimi 1cm odstrup, keď sa urobia roztiahnu sa. Na lasagne natrieme vrstvu špenátovej omáčky a naukladáme plátky syra toto opakujeme (lasagne, šp. omáčka, syr) kým máme špenátovú omáčku asi 3 vrstvy. Vrch by mal končiť špenátovou omáčkou. Takto to dáme upiecť asi na 20-30 min., kým nie je urobená cestovina. Potom navrch nasypeme strúhaný syr a necháme ho roztopiť a chytiť farbu. Treba sledovať lebo syr dosť rýchlo zhnedne. Po dopečení nechajte aspoň 10 min. vychladnúť. Túto omáčku robím aj k cestovinám a veľmi nám chutí. Ten pretlak a smotanky dávajte podľa toho aký veľký máte plech alebo jánske sklo. Ja niekedy robím z polovice špenátu a jednej smotanky alebo pol podla chuti do menšej misy z jánskeho skla. Prajem dobrú chuť.
Keď budem najbližšie robiť tak pridám foto.
<< Kapustový šalát | Špenátové lasagne | Otazky a odpovede:) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Mchaela V. (stuplik174) ID 169103 (16.6.2013, 21:58)
vyborne! manzel dokonca povedal ze lepsie ako masove :-)
ODPOVEDAŤ
Ingrid Horváthová (ineska.h) ID 104703 (27.2.2012, 18:33)
dnes som robila, moja dcéra len tak mmmmkala keď ich papala , ozaj fajnučké, ale nemala som smotanu na šlahanie ale na varenie tak som dala tú a nemala som ani toľko syru ,-) ale aj tak boli fantastické ... mňam mňam rýchly super receptík ... (Y) (Y) (jidlo)
ODPOVEDAŤ
miriam k. (mihula) ID 6995, mimibazar.sk/mihula (10.5.2011, 14:30)
super recept zamilovala si ich dcéra aj muž robila som ich už niekoľko krát (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Miriam K. (Mikri) ID 50427, mimibazar.sk/mikri (1.6.2011, 21:30)
Som rada že Vám chutia. Aj my ich (L)
ODPOVEDAŤ
katarina s. (bara1) ID 76550 (upravené 28.1.2010, 12:53)
boli výborné (Y) (Y) (Y) vdaka Mirka
ODPOVEDAŤ
Miriam K. (Mikri) ID 50427, mimibazar.sk/mikri (14.2.2009, 13:01)
Tak nech sa vydari a nech malinkemu chutí (jidlo). (hello)
ODPOVEDAŤ
Michaela G. (MaranesiMichaela) ID 16332, mimibazar.sk/maranesimichaela (12.2.2009, 20:48)
:-$ môj malý špenát miluje tak to vyzerá , že receptík vyskúšame (child4) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu