končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MLETÉ MÄSO |
Antonia M. (antonia4b) ID 36720 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Kel plnený mletým mäsom[ recept č. 9249 zo dňa 8.12.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1 stredne veľký kel, 250g hovädzieho mäsa, 150g bravčového mäsa, 1 cibuľa, 80g ryže, mleté nové a čierne korenie, 3 strúčiky cesnaku, 30g údenej slaniny, olej, soľ POSTUP PRÍPRAVY Z kelu odstránime vrchné listy, umyjeme a sparíme vo vriacej vode. Mäso umyjeme, pokrájame a zomelieme. Pridáme cibuľu pokrájanú na drobno, pretlačený cesnak, udusenú ryžu, majorán, osolíme, okoreníme, a premiešame. Na vychladnutom keli rozvinieme listy, srdiečko vyberieme a postupne medzi listy vkladáme plnku a listy pritláčame. Nakoniec previažme niťou. Na pekáči rozškvaríme slaninu pokrájanú na kocky, vložíme kel, podlejem horúcou vodou, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme dve hodiny. |