. .. .. .. .. .. .
. .

Zapečné kuracie srdcia - RECEPT 8249

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

KURACIE MÄSO A HYDINA

ID 60738 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Zapečné kuracie srdcia


[ recept č. 8249 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

400 g kuracích sŕdc, 500 g brokolice, 1 konzervu lúpaných paradajok, 1 cibuľu, 100 ml bieleho vína, 200 ml vývaru, 250 ml bešamelovej omáčky, 1 žĺtok, 100 g tvrdého strúhaného syra, štipku strúhaného muškátového oriešku, 2 Pl nasekanej petržlenovej vňate, 2 Pl masla, maslo na vymazanie a strúhanku na vysypanie zapekacej misy, soľ, korenie. Bešamelová omáčka: 500 ml mlieka /popríp. zeleninový vývar /, štipku strúhaného muškátového oriešku, 1 Pl nasekanej petržlenovej vňate, 50 g masla, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

najprv si pripravíme bešamelovú omáčku: maslo rozohrjme a za stálho miešania pridáme múku. Získame svetlú záprašku, ktorú zriedime mliekom a za občasného miešania varíme na miernom plameni do zhustnutia. Nakoniec omáčku trocha osolíme, okoreníme muškátovým orieškom, prisypeme petržlenovú vňať a ešte 2 nim. povaríme. Na masle zpeníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistené celé srdcia, podlejeme vínom a necháme chvíľu dusiť. Potom pridáme olúpané a nakrájané paradajky, osolíme, okoreníme, podlejeme vývarom a pozvoľna dusíme do mäkka. Keď srdcia takmer zmäknú, pridáme k nim na ružičky rozobratú brokolicu a dodusíme spoločne. Zmes potom vložíme do maslom vymazanej a strúhankou vysypanej zapekacej misy a zalejeme bešamelovou omáčkou rozmiešanou so žĺtkom, syrom, štipkou muškátového orieška a naskanou petržlenovou vňaťou. V stredne rozohriatej rúre pečieme do zlatova. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi alebo ryžou.
<< marlenka s ozdobou z trojfarebnej čokoládovej modelovacej hmoty | Zapečné kuracie srdcia | rýchly jablkový koláč >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu