. .. .. .. .. .. .
. .

Šampiónová torta alebo quiche - RECEPT 7195

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

HUBY

ID 15868 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)


Šampiónová torta alebo quiche


[ recept č. 7195 zo dňa  ]


Šampiónová torta alebo quiche


POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 250 g hl. múky, 125 g margarínu (Rama), 1 vajce, 1 kopcovitá pol. lyžica kyslej smotany, štipka prášku do pečiva, soľ ***** plnka: 250-300 g šampiónov, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 smotana na šľahanie, 200 g syru ementál, 3 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, rozmarín alebo koriander

POSTUP PRÍPRAVY

Už dávno som chcela vyskúšať slanú tortu alebo quiche a tento recept vznikol z dvoch úplne iných. A výsledok? Bol preč asi tak za 15 minút :-). Príprava je nenáročná, zvládne ju hravo aj kuchár-pekár začiatočník a na pohostenie je ako stvorená - dá sa jesť nielen teplá ale aj studená, prípadne sa dá ľahko prihriať. Samozrejme ju môžete pripraviť aj so slaninkou, vyskúšať iné typy syrov aj zeleniny ako napr. cukety, paradajky, baklažán....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Múku preosejeme do misky a zmiešame s troškou prášku do pečiva. Ramu nastrúhame na hrubo, osolíme, pridáme vajce a kyslú smotanu, rýchlo spracujeme cesto.
Zabalíme do fólie a necháme odpočívať v chladničke aspoň 2-3- hodinky, najlepšie však cez noc.
Cibuľu si nakrájame na tenšie prúžky, opečieme na troške oleja do sklovita.
Pridáme pretlačený cesnak a na plátky nakrájané šampióny. Za stáleho miešania opekáme asi tak 6-8- minút, odstavíme z ohňa.
Syr si nastrúhame, primiešame 3 vajcia a smotanu, osolíme, okoreníme.
Vychladené cesto si rozvaľkáme asi na veľkosť, ktorou vystelieme nízku formu aj po bokoch, ako na obrázku. Odstávajúce cesto jednoducho zrežeme. Popicháme vidličkou.
Zaťažíme šošovicou na papieri na pečenie. Predpečieme v rúre pri 180 stupňoch asi 10-15 minút.
Papier aj so šošovicou odstránime, šampiónovo-cibuľový základ dáme na cesto.
Zalejeme pripravenou zmesou syru, vajec a smotany. Pečieme ďalej asi 40 minút.
Ak vrch hnedne veľmi rýchlo, prikryjeme alobalom a pečieme ďalej, aj u mňa sa vyskytol tento prípad :-), hnedol už po 15 minútach.
Trocha počkáme a krájame ako tortu. Dobrú chuť!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Kuracia Čína | Šampiónová torta alebo quiche | kaktus >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Ivana L. (piskvorka) ID 17897 (9.9.2008, 6:41)
ako sa dá nastráhať Rama? *-)
ODPOVEDAŤ
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (9.9.2008, 9:51)
Ak je studená, dá sa. Ja ju vždy strúham ak sa jedná o cesto, ktoré musí ísť do chladničky. Tu sa maslo nemá vyberať a nechať postáť do získania izbovej teploty, má byť studené a aj teplotou ruky sa maslo zahrieva, preto to netreba preháňať ani s miesením ;-). Cesto je hotové tak do troch-štyroch minút. (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Ivana L. (piskvorka) ID 17897 (9.9.2008, 12:11)
namiesto Ramy nemôže ísť napr. Hera? Tú si viem lepšie predstaviť strúhať *-)
ODPOVEDAŤ
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (9.9.2008, 15:38)
Jasné, aj Hera je vynikajúca. (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
Ivana L. (piskvorka) ID 17897 (10.9.2008, 14:23)
super, ďakujem pekne za rady (Y) :-p
ODPOVEDAŤ
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (upravené 18.9.2008, 14:55)
Ivanka, prišla som na to, prečo sa čudujete na strúhaní Ramy! *-) Tú totiž kupujem vždy v Maďarsku a tam ju predávajú aj ako margarín na pečenie! U nás ju nemajú vôbec a Vy ste pravdepodobne mysleli na Ramu vo vaničke alebo v kelímku, tak tú nastrúhať by bolo fakt na počudovanie! Už chápem Váš údiv! U nás je najlepšia asi Hera, tú používam ak sa mi náhodou minú zásoby. (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (7.9.2008, 23:03)
To je fajove quiche,ja mam tiez recept na jeden druh,mam kolegynu z Korziki France to je fajnovka ona mi dala recept,a ked to spavim,tak prve zmizne zo stola ;-) (Y) (Y) (Y) super vyprobujem-skusim pa (L) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (9.9.2008, 9:53)
Budem rada! Ahoj! (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu