. .. .. .. .. .. .
. .

Lahodné nekysnuté koláčiky - RECEPT 6968

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CUKROVINKY

ID 9968 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov)


Lahodné nekysnuté koláčiky


[ recept č. 6968 zo dňa  ]


Lahodné nekysnuté koláčiky


POTREBNÉ PRÍSADY

1 maslo 250g, skusila som aj heru a moze byt.... 250-300g hladkej múky, 3 žľtka, 3 PL bieleho vína

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto uzasne kolaciky som uz robila asi trikrat a vzdy sa po nich zaprasi, tak vam ho davam do pozornosti. Recept je z ceskeho MMB a s laskavym dovolenim pani Blanky B.(Bubalka) ID 38457 vam ho predstavujem. Su perfektne na oslavy a posedenia, pretoze vobec neosychaju, po upeceni su krehke a na druhy den , alebo po vychladnuti zvlacneju. Z tejto davky vyjde zhruba 30 takychto plnenyh kolacikov, zalezi na velkosti, ale doporucena velkost je tych 4-5cm v priemere.
Toto cesto sa da aj vyvalkat a nasledne vykrajovat ako linecke a po upeceni obalovat v praskovom cukre ako vanilkove rohlicky.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

zo zmeknuteho masla a ostatnych prisad urobime cesto, mozte pridat za dve lyzice cukru, povodne je muky len 250g a cesto nema byt moc tuhe, ale trosku lepive, lepsie sa zatvaraju kolaciky, moja skusenost.....ked som pridala moc, tak je sice lepsie tvarovatelne ale zle sa plnili, nesli mi urobit pekne buchticky a otvarali sa , a po upeceni boli suchsie...... takze cesto redsie...je to trosinku piplacka, ale stoji za to. Dame VYCHLADIT aby STUHLO do chladnicky aspon na 2 HODINY.
potom cesticko plnime roznymi plnkami, makovu, orechovu aj tvarohovu, ja som plnila slivkovym lekvarom, plnky nesmu byt moc riedke aby kolaciky nepraskli, ak je cesticko take redsie, tak ho vyvalame na hada a nakrajame na koliecka a vlozime plnku a v dlaniach urobime buchticku, treba podsypavat muky....na mojom obrazku som skusala dat vtedy viac muky a vtedy sa sice dalo vyvalkat, ale uz sa horsie plnilo, otvaralo sa ,tak som urobila take roladky..... takze sa nezlaknite ak mate to cesto redsie, podla povodneho receptu tych 250g muky, aj kolaciky su vtedy lepsie!
na pripravene kolaciky sa dava drobenka z cukru a masla a dame do ruzova upiest
tu su upecene, treba ich aj pocukrovat, lebo cesto sladke nie je, su uplne fantasticke, tu je link na povodny receptik http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=21691link som dala aj nizsie do komentaru, da sa nanho kliknut:)))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< LIATY MEDOVNIK | Lahodné nekysnuté koláčiky | narodeninová torta >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Mariana O. (Herrmiona) ID 8388 (22.9.2008, 14:41)
no, môžem povedať, že boli dobré...
naplnili sme ich s nehrudkovým tvarohom vymiešaným s 2 lyžicami práškového cukru a 1 lyžicou kakaa
Malý povedal, že chuť to má ako pribináčik, takže úspech... (sampus) (radost)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (22.9.2008, 21:35)
Paradicka (clamp)to ma tesi (dance)a moc |:o)dakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana L. (zanabela) ID 17727 (22.9.2008, 14:34)
Lucka, koláčiky boli perfektné, vyšlo mi 25kúskov, plnila som ich slivkovým lekvárom a bolo to mňamkové. Len sme ich pojedli ešte teplé a bruchá nás boleli ešte hodinu....ale nejedz to, keď sú také dobré. A dala som len 2 žĺtka a 2 lyžičky mlieka, namiesto vína. Neviem ako chutí originál, ale tieto boli úžasnéééé (Y) (Y) (Y) ďakujeme za recept (C) (C) (C)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (22.9.2008, 21:28)
Zuzi, super (clamp)tesim sa, ze sa vydarili a chutili |:o)poznam to ;-)ked sa neda odolat (zajic)dakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Majka S. (skyvka) ID 4227, mimibazar.sk/skyvka (26.8.2008, 18:56)
Ja tento recept poznam, ale davam ho na 2 hod. do chladnicky. Potom sa s nim lepsie pracuje. A ak nemam vino, tak ho tam nedavam. (F)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.8.2008, 21:16)
Majka, dakujem, uz som doplnila tie dve hodiny (F)do obrazkoveho postupu, pre istotu, lebo tam bolo len vychladit v chladnicke, ale veru je lepsie, cim dlhsie (F)to som rada, ze pises, ze bez vina mozu byt (F)fakt tam nechyba? Ano ho nicim nenahradzas? (D)
ODPOVEDAŤ
Majka S. (skyvka) ID 4227, mimibazar.sk/skyvka (26.8.2008, 21:26)
Nie. Nicim ho nenahradim. Tan recept mam po mojej babke a podla mna su najlepsie plnene tvarohom. Ale rovnako ako ty aj ja vymyslam rozne tvary a aj plnky (Y) Robim ich uplne malicke, take jednohubky a tu mrvenicku som este nedavala, ale vyskusam. Ja som ich vzdy len poprasila praskovym cukrom. Vyhoda je v tom, ze tie kolaciky su cerstve este aj na 5 den, co mam vyskusane. (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.8.2008, 22:28)
Dik Majka, skusim aj s tvarohom, super ze tak vydrzia (Y)mnam (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Katarina T. (katarinat) ID 32163, mimibazar.sk/katarinat (26.8.2008, 9:43)
Lucka da sa to plnit aj lekvarom??? nejakym hustejsim slivkovym napriklad... *-)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.8.2008, 17:08)
Katka jasneee (Y)da sa, tie na obrazku su plnene slivkovym lekvarom, tym z obchodu |:o)aj tie roladky, zatial som ani inu plnku nedavala ;-)vzdy ked som ich robila, tak som mala len lekvar....napisem to aj do receptu (L)vdaka (hello)
ODPOVEDAŤ
janka m. (jmacejovska) ID 38867 (25.8.2008, 17:47)
|:o)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.8.2008, 9:23)
:-$ (hello) (flower)
ODPOVEDAŤ
Martina Z. (matazero) ID 5422, mimibazar.sk/matazero (24.8.2008, 23:47)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.8.2008, 9:22)
|:o) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (24.8.2008, 22:55)
Lucka, tak to teda vyzerá fantasticky. Receptík je už medzi obľúbenými, určite v budúcnosti vyskúšam. (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.8.2008, 9:21)
Silvi, vyskusaj (F)su velmi dobre (Y)aspon teda u nas maju uspech (zajic) (L)
ODPOVEDAŤ
Estera L. (saxinka) ID 14692 (24.8.2008, 18:37)
Lucka, klobuk dole ped Tvojimi výmyslami tvarov kolacikov (Y) (clamp)
ja podobný recept robievam -ako vianocné pečivo, ale tie sa len vykrajujú a upečené sa obalujú v cukre
tam ide len múka, hera, víno :-p
takže ked dáš o zltko menej, možná sa nebude tak lepiť *-)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (24.8.2008, 18:41)
Esterka (F)dakujem, skusim aj tak, ako pises, su perfektne, v nasej rodine take nik nerobi, tak sa chlapci aj ja ideme s tym (zajic)zadrhnut ;-) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Jiří B. (BlankaB) ID 2194, mimibazar.sk/blankabohacova (24.8.2008, 16:23)
(F) (F) (F) (F) Jsou úžasné, doporučuji vyzkoušet, Lucinko, jste velká šikulka (F) (F) (F) (F) (L) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (24.8.2008, 18:35)
Dakujem (L)veru su (Y) (Y) (Y)u nas sa teda velmi ujali (Y) (Y) (Y)ste [A]vdaka velika patri vam (L) (F) (F) (F) (F) (F) (L) http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=21691
ODPOVEDAŤ
EVA J. (EVINA) ID 106 (24.8.2008, 13:33)
(zajic) mňamky,tie ale vizeraju skvelo,
vyskúšam aj ked sa trošku bojim toho lepkaveho cestíčka,ale myslím že to stojí za pokus,dík za receptík! (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (24.8.2008, 18:31)
Evi, netreba sa bat, nechat cesto poriadne schladit a treba viac podsypavat na doske a ide to super, da sa pridat trosku viac muky, ale nie moc, potom su suchsie, takze stoji za to vyskusat a su mnaaaaam (Y) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (24.8.2008, 13:17)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (24.8.2008, 18:29)
(L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu