. .. .. .. .. .. .
. .

Vylepšená výborná zamatová/ dvojfarebná roláda - RECEPT 6923

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 45553 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Vylepšená výborná zamatová/ dvojfarebná roláda


[ recept č. 6923 zo dňa  ]


Vylepšená výborná zamatová/ dvojfarebná roláda


POTREBNÉ PRÍSADY

6 vajec* 13 dkg pr. cukru* 2 lyžice kakaa* 2 lyžice výberovej múky* 1/2 lyžičky sódy bicarbóny* Krém: 2 dcl mlieka* 1 vanilkový cukor* 1 vajce* 1 lyžica výberovej múky* 6 lyžíc pr. cukru* kakao* 250g masla (Palmarín, Hera)* čokoládová poleva* 2-3 banány

POSTUP PRÍPRAVY

Tentokrát znova bez obr. postupu, piekla som túto úžastne dobrú roládu naraz aj s pudingovými kockami, čiže som nemala čas zabávať sa fotením. Je to skvelá dobrota, recept, síce trocha iný už na MMB taktiež máme, no niektoré maminky tvrdili, že krému je príliš veľa. Prinášam teda recept, kde je toho krém akurát, a roládka je vylepšená banánom. U nás nesmie chýbať na žiadny sviatok a zjeme ju vždy ako prvú. Do zjedenia!


Cesto: Bielka vyšľaháme s cukrom do hustej peny,primiešame žĺtky, jemne primiešame zmes kakaa, výb. múky a sódy. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri teplote 200°C. Po upečení horúcu piškótu vycapneme na vlhkú utierku a stočíme do rolády. Necháme vychladnúť.

Krém: V mlieku rozhabarkujeme múku a cukor práškový aj vanilínový. Pridáme vajce, poriadne rozhabarkujeme a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme za občasného miešania vychladnúť. Vychladnutú kašu po lyžiciach primixujeme k vymiešanému maslu. Rozdelíme na polovice, do jednej vmiešame kakao podľa chuti. Na cesto natrieme najprv svetlú plnku, na to navrstvíme kakaovú plnku, na kraj rozložíme banány a stočíme do rolády. Povrch natrieme čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť.
<< Cuketa so sampionmi | Vylepšená výborná zamatová/ dvojfarebná roláda | Torta mala byť s pirátom :-))))))) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (21.8.2008, 9:20)
(clamp) (clamp) (clamp) Silvinka, super, si šikuľka. Veľmi sa mi páči aj nápad s tým banánikom (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (21.8.2008, 14:48)
Ďakujem, ten banán tam robí svoje (Y). Len na foto sa mi trocha zmiešala plnka. (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (21.8.2008, 15:33)
Vyzerá super a už si viem predstaviť tú jemnú zamatovú chuť s tým banánikom (zajic)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (21.8.2008, 15:38)
mňaaaaaaam netreba robiť chútky, lebo už nič nezostalo............. 8o|
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (21.8.2008, 15:40)
(smich) (flower) (hello)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (21.8.2008, 15:47)
(L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Hanka K. (Kohan) ID 315, mimibazar.sk/kohan (21.8.2008, 15:29)
aká múka je výberová .... polohrubá alebo hladká *-)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (21.8.2008, 15:31)
Hani, polohrubá (flower)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (21.8.2008, 15:33)
presne tak (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu