. .. .. .. .. .. .
. .

pečené jablko a chrumkavé mandle "á la mode" - RECEPT 6144

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 3078 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


pečené jablko a chrumkavé mandle "á la mode"


[ recept č. 6144 zo dňa  ]


pečené jablko a chrumkavé mandle


POTREBNÉ PRÍSADY

tento recept je z receptára pribaleného k olivovému oleju a naozaj vám ho veľmi odporúčam vyskúšať, podáva sa ešte horúci na studenej zmrzlinke a je neskutočne dobrý. ja by som kľudne aj tú zmrzlinu oželela a spráskala celý pekáč len tak, "bez ničoho" mňaaaaam........................................ takže ingrediencie:3 polievkové lyžice (PL) olivového oleja, 4 mäkšie jablká, vhodné na pečenie, ošúpané, zbavené jadrinca a nakrájané na tenké plátky, pol šálky hnedého cukru ( v našom prípade trstinového ), 2 PL polohrubej múky, 3/4 čajovej lyžičky prášku do pečiva, 3/4 šálky nakrájaných mandlí, zmrzlina podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

väčšinou robievame z dvojnásobnej dávky, lebo je to fantastické a aj tak sa zje polovica ešte pred servírovaním zmrzliny :-DDD
uvedené suroviny sú cca na 6 porcií.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

vyhrejeme rúru na 180 stupňov. vymažeme pekáč olejom ( my dávame ten trochu menší teflonový, nie ten s klasickými rozmermi - myslím, že veľkosť nie je ani veľmi podstatná ) ošúpané jablká nastrúhame na tenké plátky a naukladáme ich na dno pekáča.
v ďalšej mise premiešame múku, hnedý cukor a prášok do pečiva - poriadne, hlavne, aby sa ten PDP rozptýlil rovnomerne, aby ho potom nebolo v tých jablkách cítiť. pridáme olivový olej a mandle. miešame, dokiaľ sa zmes nespojí - vyzerá to asi takto :-)
v pôvodnom recepte sa píše, že "rozlejte" zmes rovnomerne na jablká, no z predchádzajúceho obrázku vyplýva, že vzhľadom na konzistenciu zmesi by bolo to "rozlievanie" pomerne komplikované :-D ale takto to vyzerá stále, nezľaknite sa, tak to aj má byť, preto spomínané rozlievanie nahradíme jednoduchým rovnomerným navrstvením masy na jablká. pečieme cca 30 min alebo tak dlho, než jablká zmäknú a horná vrstva dostane zlatohnedú farbu.
a tu mi chýba fotka upečených jabĺčok, keďže vo víre oslavy sme to my organizátori nestíhali dokumentovať :-(
no tu je aspoň výsledok - zmrzlinku ozdobíme ešte teplými jablkami a iným podľa vlastnej fantázie a časových možností , napr. my čoko polevou a lístkom medovky a podávame.
verím, že to teraz, v zmrzlinkovej sezóne, vyskúšate a že vám to bude chutiť :-))))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Šípkový pro mamku k svátku | pečené jablko a chrumkavé mandle "á la mode" | Narodeninove srdiecko s karamelovymi nitami >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Erika B. (BrDo) ID 3728 (7.7.2008, 20:17)
vyzerá to naozaj super, toto určite vyskúšame :-) len škoda, že som na tej oslave nebola...toto je asi najväčšia chyba toho receptu ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (11.8.2008, 15:22)
no, erika, presne tak ;-) ale ked sa jedneho dna naozaj vyberiete k nam, ako uz tolko slubujete ;-) tak ti toho urobim plny vagon ^o) (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
Estera L. (saxinka) ID 14692 (7.7.2008, 19:53)
podobá sa to na kanadsky jablčník :-$ :-)
http://www.alinka.sk/kanadsky-jablcnik-apple-crumble/
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (8.7.2008, 12:51)
...ako u nas hovorime - take iste, len ine ;-) ;-) ;-) ale vyzera to vyborne (Y), urcite vyskusam - este mam v mraznicke struhane jablcka ^o)
to z mojho receptu vsak nie je klasicky mucnik, nedrzi to tvar, skor sa to nabera lyzicou na tu zmrzku... (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (7.7.2008, 20:09)
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=928
ODPOVEDAŤ
Estera L. (saxinka) ID 14692 (8.7.2008, 20:51)
(Y) (clamp) :-) |:o)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (6.7.2008, 22:33)
ja sa to pokúsim vyskúšať, aj keď som si povedala, že si dám pečiacu pauzu, vyzerá to zaujímavo a asi neodolám 8o| 8o| 8o| 8o|
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (upravené 8.7.2008, 15:49)
evka, ved to ani nie je pecenie v pravom slova zmysle ;-) takze kludne skusaj, svoj slub neporusis :^) (H)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (6.7.2008, 22:50)
a ked nebudes pozerat len nove recepty a pohrabes sa aj v tych starsich tak budes piect asi od rana do vecera ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu