. .. .. .. .. .. .
. .

Skvelý nepečený koláč ... banánovo-kokosový korpus, jahody a krém z bielej čokolády - RECEPT 59639

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 214481 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Skvelý nepečený koláč ... banánovo-kokosový korpus, jahody a krém z bielej čokolády


[ recept č. 59639 zo dňa  ]


Skvelý nepečený koláč ... banánovo-kokosový korpus, jahody a krém z bielej čokolády


POTREBNÉ PRÍSADY

korpus : 2 zrelé banány, 120g jemnej kokosovej múčky (hrubšiu premixujeme), 80g mletých mandlí príp. vlašských orechov, 2 PL kakaa, ak robíme len pre dospelých môžeme pridať kvapku rumu alebo brandy ... krém : 1 smotana na šľahanie (180 ml), 1 a pol bielej čokolády (ja som použila Milku, ktorá je jemná a dobre sa rozpúšťa), 250g mascarpone (môžeme nahradiť mäkkým tvarohom), 3 plátky želatíny ... sekané pistácie na dozdobenie alebo čokoládové hoblinky

POSTUP PRÍPRAVY

... voňavý, jemný, lahodný koláčik ... banány roztlačíme vidličkou, pridáme ostatné prísady a dobre premiešame a dáme do tortovej alebo koláčovej formy (ja som použila s priemerom cca 24 cm) a dáme do chladničky stuhnúť ... pokiaľ korpus odpočíva v chladničke urobíme si krém - smotanu zahrejeme až pod bod varu a nalejeme na polámanú bielu čokoládu, miešame pokiaľ sa čokoláda úplne neroztopí ... necháme vychladnúť a potom po častiach ručne vmiešame mascarpone a želatínu, ktorú pripravíme podľa návodu ... nalejeme na vychladnutý korpus, uložíme jahody a dáme do chladničky stuhnúť (ja som nechala cez noc) ... pred podávaním ozdobím sekanými pistáciami alebo čokoládovými hoblinkami ... koláčik je úžasné voňavý a lahodne krémový
<< Frozen - Olaf oslavuje svoje 1. narodeniny | Skvelý nepečený koláč ... banánovo-kokosový korpus, jahody a krém z bielej čokolády | mojej najmilšej dcére k 14-tke >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (6.7.2016, 18:30)
je v ňom všetko čo milujem (Y) :-)
ODPOVEDAŤ
Eva M. (evita76) ID 15730 (30.6.2016, 11:54)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (^) (^) (^) (^) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Jana T. (janina) ID 290, mimibazar.sk/janina (24.6.2016, 19:32)
Dobrý deň. Dnes som skúšala Váš recept, ale tá plnka je akási riedka, robila som presne podľa postupu, tak neviem, čo sa stalo. Je pravda, že som želatínu robila
1 x, zdalo sa mi, že je o.k. Akú by mala mať konzistenciu pred pridaním k ostatnej hmote? Ďakujem vopred za odpoveď. Jana
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (zumma) ID 214481 (24.6.2016, 22:56)
...to ma mrzí, ja som ho robila prvý krát takto a podaril sa ... keď som krém dávala na korpus bol konzistencie asi ako redšie cesto na palacinky - dal sa liať, ale v chladničke (cez noc) stuhol tak, aby sa neroztekal keď som koláčik odkrojila - pekne držal ... neviem kde môže byť chyba, ibaže by želatína vrela keď sa rozpúšťala, vtedy vraj nestuhne ... alebo skúsiť dať viac plátkov želatíny alebo viac čokolády
ODPOVEDAŤ
Jana T. (janina) ID 290, mimibazar.sk/janina (25.6.2016, 22:23)
Zuzka, potom som zistila, kde som to pobabrala. Ja som totiž urobila 3 plátky želatíny s takým objemom vody akoby som robila so 6 plátkami, čiže 0,5 ml, a bolo toho veľa. Keďže som mala už korpus urobený, rýchlo som musela vymyslieť nejaký plán B. A tak som urobila novú želatínu, na koláč som dala čerstvé jahody a kompótové ovocie a zaliala novou želatínou. Musím povedať, že to bolo super, fakt ten korpus je jednoduchý a fantasticky chutí. Ale aj tak sa chystám ešte raz spraviť tú verziu so spomínanou plnkou. Tak sa na to teším, keďže viem, ako to mám správne urobiť. Ďakujem za receptík, Vysoko chválim . |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (zumma) ID 214481 (26.6.2016, 17:36)
... som rada, že koláčik chutil ... a nabudúce sa určite podarí (Y) (flower)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu