. .. .. .. .. .. .
. .

Domáce rezance (niťovky) - RECEPT 5908

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYŽA A CESTOVINY

ID 18276 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)


Domáce rezance (niťovky)


[ recept č. 5908 zo dňa  ]


Domáce rezance (niťovky)


POTREBNÉ PRÍSADY

na 1 vajce pridáme 100 g múky (hladká 70 g, hrubá 30 g), štipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

Uvedené suroviny vymiesime do cesta. Viac v obr. postupe.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Pripravíme si múku a vajíčka, soľ. Ja som použila hladkú aj hrubú múku, ale stačí aj hladká.
Teraz jeden tip od J. Olivera - suroviny chvíľu spracujeme v robote. Veľmi si tým uľahčíme prácu - netreba miesiť ručne.
Vznikne nám takéto cesto. Moja dávka bola zo 6 vajíčok a 600 g múky + 1 lyžička soli.
Ešte raz cesto.
Cesto ešte spracujeme do takéhoto valca.
Z valca si odkrojíme 4-5 ks placiek (cca 1 cm) a tie trochu rozvaľkáme na pomúčenej doske. Valec cesta zakryjeme fóliou, aby nám nevyschlo.
Pripravíme si strojček na cestoviny. Začíname rozvaľkávať na č. 1 pokračujeme 3, 5, 7, 8...
...a končíme na č. 9.
Vznikne nám takýto pás cesta. Vyvaľkané cesto kladieme na utierku alebo obrus.
Cesto necháme uschnúť (cca 30 min.) Z dávky 6 vajec / 600 g múky vzniklo 23 ks.
Cesto si rozkrájame.
Z rozkrájaného cesta robíme na strojčeku rezance.
Asi takéto.
Rezance necháme uschnúť. Občas ich rukou prevzdušníme.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Omeletové toasty | Domáce rezance (niťovky) | Malinovo-ríbezľový lekvár >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana S. (jansam) ID 243759 (10.4.2013, 21:05)
:-)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (13.12.2012, 1:33)
Úplne rovnako robím rezance , len používam polohrubú múku, nedávam soľ vôbec, lebo soľ viaže vodu, tak aby nenavlhli ... a dávam troška oleja... tak za lyžicu na dve vajíčka. U mňa na strojku je najjemnejšie vaľkanie na 1 :-) a každé cesto preženiem mašinou len 2 x... čiže to druhé je už to najtenšie. Najhoršie je sušenie ,-) to by mal niekto vymakať (H) ,-) Btw. aby som nezabudla - pekne nafotené (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Monika S. (moncici53) ID 162295 (12.12.2012, 21:57)
(dest) :-D
ODPOVEDAŤ
marta t. (marta1964) ID 180344 (4.11.2011, 22:24)
(Y)
ODPOVEDAŤ
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (6.3.2011, 11:03)
super tiez robim domace nitovky a cestoviny-500g polohrubej muky-5 vajec-sol nedavam,cesto robim rucne |:o) |:o) |:o)ked treba dam za pol škrupinky vody
ODPOVEDAŤ
Lucia M. (molucia) ID 25475, mimibazar.sk/molucia (6.3.2011, 10:55)
(clamp) (clamp) (clamp)veľmi pekne ďakujem za tento skvelý receptík, síce som dala len polohrubú múku :-$ ako robí naša babka :-) ale výsledok je fantastický (H) robila som z dávky 3 vajcia a 300g pol. múky :-) a mám tak na mes pokoj :-) už aj obe (X) (X) prišli ochutnať aj ked ešte neuvarené (smich) .... nápad s mixérom nemal chybu (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
gabriela k. (mamuko) ID 136379 (6.6.2010, 12:06)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Denisa H. (denisa28) ID 23595 (31.5.2009, 10:31)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)SUPER , SKÚŠALA SOM A SÚ SKVELÉ A ĽAHKÉ !!!!!!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (K)Denisa
ODPOVEDAŤ
Margita P. (gitusa77) ID 74851 (1.1.2009, 11:16)
Zaujal ma tento recept, lebo samozrejme robím aj ja len domáce rezance, avšak ja používam len hrubú múku, 1 vajíčko a trošku soli. Všetko spracujem na tuhé cesto na pracovnej doske. Najkôr vidličkou, potom rukami.
Po spracovaní cesta hneď vaľkám na doske valčekom, tak dlho, až sú vidieť letokruhy na doske. Musí byť tak tenké /to ma učila moja mama/.
Cesto je hneď také, že môžeme krájať. Krájala som v mladosti aj ručne, ale teraz je šikovnejšie na strojčeku na niťovky. Takže cesto pokrájam na dlhé pásy a tieto dávam do strojčeka tak, že po každých asi 7 cm, cesto trošku potiahnem, aby sa odtrhlo a zas ďalej krájam vsunutím. Niťovky sú tak dlhé, ako dlho nepretrhnem plát cesta. Ponechám na doske obschnúť takto pokrájané. Potom preložím do krabičky a mám v pohotovosti kedy potrebujem.
Avšak najlepšie sú čerstvé. Vtedy zaváram hneď do vývaru polievky a všetci ich máme radi. Z hladkej múky sa nám zdajú byť klzké.
ODPOVEDAŤ
Marta F. (Marfuska10987@.!) ID 336633 (7.12.2023, 22:29)
Dobry den, konecne niekto kto pouziva hrubu muku, pouzivam ju aj ja :-). Velmi dlho som ich nerobila, ale zacala som, pretoze som si kupila strojcek na cestoviny. no a bojujem s cestom nakolko neviem odhadnut ako dlho treba uschnut cesto. Neviem z akeho dovodu ked je trosku dlhsie tak mi ho stroj nechce zobrat, doslova ho musim tam nadžgat aby to stroj zobral. Ale pokial je take cerstve tak ho berie v pohode, len byva v kope zlepene. Cesto pritom nepripada ze je suche. No skusam mam kratko ale nie je novy stroj, kupeny spod ruky.
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (1.1.2009, 15:35)
moja mama ich robi z polohrubej
ODPOVEDAŤ
Zuzana D. (avanka) ID 14337 (20.6.2008, 10:03)
Super, dlho som hladala recept na domace rezance, tak to skusim.....en ich budem musiet robit rucne, lebo nemam strojcek na cestoviny , ale nevadi (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu