. .. .. .. .. .. .
. .

Náš obľúbený - vysmážaný karfiol - RECEPT 5441

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZELENINOVÉ JEDLÁ

ID 9254 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Náš obľúbený - vysmážaný karfiol


[ recept č. 5441 zo dňa  ]


Náš obľúbený - vysmážaný karfiol


POTREBNÉ PRÍSADY

Stará dobrá klasika -na prípravu tohto skvelého jedla potrebujeme karfiol,vajíčka, múku, strúhanku, soľ, olej.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je všeobecne známy - karfiol narezaný na menšie kúsky si predvaríme v osolenej vode. Ak už je taký polouvarený, vyberieme ho z vody, necháme vychladnúť, osolíme ho a postupne jednotlivé ružičky obaľujeme v múke, vajíčku a strúhanke. Obalené kúsky vysmažíme v horúcom oleji a môžeme podávať ( pozor - nechať aj trošku vychladnúť, inak je obarená pusa istotou :-)) ) . Pre nás veľkých papkáčov sa ako príloha podávajú varené zemiačiky a tatarská omáčka. Dobrú chuť.
<< Orechová torta | Náš obľúbený - vysmážaný karfiol | Cyklistka na výletě >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana R. (Jana z VM) ID 182471 (18.10.2011, 6:45)
karfiol - květák - taky milujeme nejvíce smažený, ale celý život jej nikdy nepředvařuji!! Obaluji syrový a je daleko, daleko chutnější, :-$ vyzkoušejte a poznáte!!
ODPOVEDAŤ
Yarka Š. (Yarkaaa) ID 217566 (18.10.2011, 0:30)
Dámy i páni, šikovné namiesto predvárania karfiolu ako aj inej zeleniny (brokolica, mrkva, zemiaky..) vo vode, je príprava na pare. K tomu netreba špeci parný hrniec, stačí plechové sitko na parené buchty a trochu vody do hrnca. Zelenina je tak chutnejšia, krajšia a zdravšia. Dobrú chuť :-) (pl)
ODPOVEDAŤ
Milada M. (markosko) ID 31422 (20.6.2008, 19:48)
Ja už karfiol roky neobaľujem.Aby som doma všetkých zasýtila karfiolom,musela by som ho obaľovať minimálne pol dňa.Na také dačo nemám čas,ale karfiol si doprajeme v lete často.Karfiol si najprv predvarím v osolenej vode,potom ho nasekám na menšie kúsky,pridám k nemu múku,strúhanku,vajíčka a mlieko,všetko to zmiešam a lyžicou kladiem do oleja kôpky tejto zmesi.Jeme ho bez prílohy .Podľa detí aj manžela je chutneší než klasicky obalovaný
ODPOVEDAŤ
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (21.5.2008, 20:03)
No dnes som usilovne predvárala, obaľovala, potom upratovala okolo pracovnej dosky brajgel čo dcéra - moja najväčšia pomocníčka pri obaľovaní - urobila, vyprážala, prestrela stôl, nabrala jedlo a ten karfiol chutil neskutočne odporne - bol kyslastý a taký drevený, 8o| mala som chuť (child12)! Teraz som ho vyniesla na balkón v smetnom koši :'( a karfiol neurobím aspoň pol roka! Mala som naň takú chuť a vyzeral tak nádherne :-@!
ODPOVEDAŤ
Peťka B. (Korinna) ID 45364, mimibazar.sk/korinna (20.6.2008, 18:01)
Inak odporúčam - práve aby ten brajgel okolo toho nebol - moja mamina to všetko robieva v mikroténových sáčkoch. V jednom múka, v druhom strúhanka. Potom stačí len karfiol vložiť do sáčku, potriasť, karfiol sa pekne obalí, potom už len do vajíčka namočiť a zopakovať to isté so strúhankou. :-)

A babina robieva taký nevyprážaný - naukladá rozružičkovaný karfiol do zapekacej misy, občas k tomu prihodí nejaké to mäsko alebo šunčičku, a zaleje to zmesou múky, strúhanky a vajíčka. (H)
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (21.5.2008, 21:00)
No to je hrooozna skoda,asi bol stary, a to verim aj mna by asi slaktrafil :-@ :-S 8o|. A este kolko je okolo toho roboty,slinky tecu a nakoniec nic (child12) (child12) (child12) (child12) (child12).Ale hlavu hore a snad nabuduce to uz bude supeeer (F) (F) (F) (jidlo) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (22.5.2008, 12:26)
Bude, bude :-D :-D :-D
ODPOVEDAŤ
Marcela K. (Marciii) ID 11337 (21.5.2008, 8:17)
úplne najľahšie obaľovanie karfiolu čo sa týka múky je také,že vlažný karfiol dáš do mikroténového sáčku a potresieš s ním.Múka sa Ti dostane úplne všade a kuchyňa nie je upatlaná.Toto ja robím aj so strúhankou akurát sa jej minie oveľa viac,lebo musíš dať tej strúhanky,aby sa ovajíčkovaný karfiol nedotýkal sáčku.
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (21.5.2008, 19:20)
Dobry napad (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Božena F. (bofa) ID 25235, mimibazar.sk/bofa (20.5.2008, 20:00)
Ja toto jedlo milujem (jidlo) len strasne sa mi nechce obalovat ho... *-)
ODPOVEDAŤ
Lívia C. (Livka299) ID 8343, mimibazar.sk/livka299 (21.5.2008, 20:03)
ja som na tom tak isto DAKUEJME ZA RADU (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (20.5.2008, 19:26)
Ja som toto , v deststve tak milovala, že asi ako 13-14 ročná som sa rozhodla, že si ho urobím sama, ja čo som kuchyňu na 100km obchádzala, dopadlo to tak, že som karfiol nerozobrala na ružičky, lebo som ani šajnu nemala ako sa varí, potom mi pri varení z jeho útrob povyliezali také malé zelené húseničky ;-) ;-) ;-), keď som to zbadala, tak ma s prepáčením naplo, že som len vypla plameň pod hrncom ,prikryla ho pokrievkou a čakala na mamku, kedy príde z práce domov a čvacne to celé do......... :-D :-D :-D :-D odvtedy sa mi sestry aj mamka vysmievali, že keď sa vydám tak mi muž utečie, alebo umerie od hladu :-D :-D :-D :-D,ale chvala bohu som našla časom cestu do kuchyne , som šťastne 18 rôčkov vydatá a manžel je s mojim kuchárskym umením spokojný, nezaškodilo by nám všetkým dať nejaké kilo dole ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ale karfiol milujem naďalej, ani táto skúsenosť mi chuť naň nevzala, tak toľko na pobavenie :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
ODPOVEDAŤ
Gabi H. (gaha1) ID 4525 (21.5.2008, 8:48)
Ja mám tiež podobnú skúsenosť +o(a môžem povedať, že som na to do dnešného dňa nezabudla +o( a doteraz mám ku karfiolu "rešpekt" (H)
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (21.5.2008, 7:09)
No krasneee :-) :-) :-) :-) a gratulujem k tym 18rokom manzestva (clamp) (clamp), my sme zatial len na zaciatku cesty a manzelia sme 2aj tristvrte roka (pusa) (pusa)
ODPOVEDAŤ
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (20.5.2008, 17:55)
Práve ho mám v chladničke, bude zajtra na obed! :-$
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (20.5.2008, 19:06)
No ja som ho varila dnes na obed s tym ze ostane aj na zajtra :-D :-D :-D ostal prazdny hrniec, vsetko sme zbastili (zajic) (zajic) (zajic)....takze co budeme zajtra jest??????
ODPOVEDAŤ
Eva T. (volcanic) ID 33603, mimibazar.sk/volcanic (20.5.2008, 17:16)
mňaaam,moja obľubena papa z detstva.... (L) (Y) :-p
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu