Maria P. (teleflex) ID 105501 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Broskyňovo likérové rezy...
[ recept č. 53366 zo dňa 21.4.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
receptík som našla v časopise, prešiel mojimi drobnými úpravami a tu je výsledok: ♥♥♥♥♥ 4 vajcia, 220g kryštálového cukru, 3 balíčky vanilínového cukru, 200g polohrubej múky, 20g zemiakového škrobu, 1/2 balíčka kypriaceho prášku♥♥♥♥♥ 1 pohár zavaráných broskýň, marhuľový džem ♥♥♥♥♥ Krém: 3 vanilkové pudingy /po 40g/, 100g kryštálového cukru,1 liter mlieka, 250g smotany na varenie, 4 PL želatíny, 8 PL broskyňovej šťavy, 100g práškového cukru♥♥♥♥♥500ml smotany na šľahanie, 3 stužovače šľahačky, 75 ml vaječného likéru /podľa chuti môžeme ešte pridať práškový cukor - ja ho nedávam, pňretože likér je aj tak dosť sladký/♥♥♥♥♥trochu likéru na pokvapkanie a strúhaná čokoláda
POSTUP PRÍPRAVY
CESTO: žĺtka vyšľaháme s vanilínovým a kryštálovým cukrom do biela, múku zmiešame s kypriacim práškom a zemiakovým škrobom, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh...do žĺtkovej hmoty vmiešame múčnu zmes a tuhý sneh z bielkov, rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme na 180 °C asi 10- 15 minút, necháme vychladnúť.
♥♥♥♥♥
Broskyne scedíme, šťavu zachytíme a broskyne nakrájame nadrobno.
♥♥♥♥♥
KRÉM: z litra mlieka odoberiem asi 1/3 a zvyšok dáme variť s kryštálovým cukrom. V 1/3 mlieka rozmiešame pudingy a vlejeme do vriaceho mlieka. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme v studenom vodnom kúpeli za občasného premiešania vychladnúť. Želatínu necháme napučať v broskyňovej šľave a potom ju vo vodnom kúpeli rozpustíme. Vychladnutý puding vyšľaháme s práškovým cukrom, opatrne /ručne/ vmiešame smotanu, a nakoniec rozpustenú želátínu.
♥♥♥♥♥
Vychladnutý korpus natrieme lekvárom a posypeme nakrájanými broskyňami. Zalejeme krémom /ja si okolo korpusu zvyknem dávať"ráfik", ale postačí aj hlboký plech alebo urobiť si mantinely z alobalu/ a necháme asi 1 - 11/2 hod. tuhnúť v chladničke.
♥♥♥♥♥
Smotanu so stužovačmi /a cukrom/ vyšľaháme, keď je takmer hustá, prilejeme likér a došľaháme dotuha. Rozotriem na stuhnutý krém, pokvapkáme likérom a posypeme strúhanou čokoládou... |
| Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (24.4.2013, 16:48) |
...ďalšie úžasne rezy |
ODPOVEDAŤ |
| | Maria P. (teleflex) ID 105501 (25.4.2013, 11:02) |
ďakujem... |
ODPOVEDAŤ |
| Mária S. (atsi) ID 264015 (22.4.2013, 18:41) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Maria P. (teleflex) ID 105501 (24.4.2013, 13:50) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (22.4.2013, 18:33) |
Tak toto musi byt mlsnota . Milujem tieto slahackovo-kremove rezy . Skoda, ze som lava na pecenie...ja len take kolace peciem, kde sa zmiesa vsetko do kopy a vyleje na plech . |
ODPOVEDAŤ |
| | Maria P. (teleflex) ID 105501 (24.4.2013, 13:49) |
Veru je, a príprava je tiež veľmi jednoduchá - netreba sa toho báť... |
ODPOVEDAŤ |
Milada Z. (MiladyZ) ID 187268 (22.4.2013, 9:10) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Maria P. (teleflex) ID 105501 (22.4.2013, 18:03) |
|
ODPOVEDAŤ |
| dada t. (cica-mica) ID 102843 (21.4.2013, 20:34) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Maria P. (teleflex) ID 105501 (22.4.2013, 18:03) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Maria P. (teleflex) ID 105501 (22.4.2013, 18:03) |
|
ODPOVEDAŤ |