. .. .. .. .. .. .
. .

Pšenové variácie - RECEPT 52928

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 104195 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Pšenové variácie


[ recept č. 52928 zo dňa  ]


Pšenové variácie


POTREBNÉ PRÍSADY

1 hrnček pšena, 100g mrazeného listového špenátu, hrsť medvedieho cesnaku, olej, soľ, syr feta♥♥♥ 1 mladá cukina, 1 mladá cibuľka, 1 biele tofu, sójová omáčka, 100g mrazeného hrášku, olej, soľ♥♥♥ 1 mladá cukina, 100g mrazeného hrášku, 1 KL karí korenia, soľ, olej, medvedí cesnak, syr feta♥♥♥200g čerstvých šampiňónov, 1 mladá cibuľka, soľ, drvená rasce, medvedí cesnak, olej♥♥♥ NA SLADKO - jablko, hrozienka, orechy

POSTUP PRÍPRAVY

V poslednej dobe som si veľmi obľúbila pšeno, je nenáročné na prípravu, ľahko stráviteľné, má vysoký obsah železa, fosforu, vápnika a vitamínov B1 a B2. Je bezlepkové a ako jediná obilnina zásadité. Vhodné pre všetkých na slano aj na sladko. Ponúkam vám štyri veľmi chutné varácie na slano.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

PRÍPRAVA PŠENA - pšeno dáme do misky, zalejeme vriacou vodou, zlejeme a opakujeme ešte 2x. Potom dáme pšeno na sitko, prepláchneme studenou vodou a necháme odtiecť. Dáme do hrnca, zalejeme 2 hrnčekami vody, pridíme trošku soli,oleja a dusíme 15 minút na miernom ohni. Potom vypneme, necháme dôjsť. Teraz si ho môžeme pripraviť na slano alebo na sladko.
Uvarené pšeno.
PŠENO SO ŠENÁTOM A CESNAKOM - špenát podlejeme troškou vriacej vody a necháme chvíľku podusiť, potom vodu vydusíme, pridáme nakrájaný medvedí cesnak, olej, chvíľku restujeme, nakoniec troška posolíme. Zmiešame s polovicou uvareného pšena, podľa chuti pridáme pokrájaný syr feta. Ak máte špenát rozmrazený alebo čerstvý, môže sa hneď orestovať na oleji spolu s medvedím cesnakom.
PŠENO S CUKINOU A TOFU SYROM - pokrájanú mladú cibuľku opečieme na troške oleja, pridáme cukinu pokrájanú na malé kúsky aj so šupou, opekáme, tofu pokrájame na kocky, pokvapkáme sójovu omáčkou, pridáme do panvice spolu s mrazeným hráškom a stále opekáme. Zelenina by nemala byť rovarená, ale urobená do chrumkava. Pridáme polovicu uvareného pšena a podľa chuti ešte dosolíme. ja som si tam ešte nasekala medvedí cesnak, ale nemusí byť.
PŠENO NA KARÍ - cukinu pokrájame na menšie kúsky aj so šupou a dáme opekať na olej za stáleho miešania. Potom pridáme mrazený hrášok, miešame, pridáme soľ a karí korenie. Do hotovej zeleniny primiešame uvarené pšeno podľa chuti, posypeme rozmrvený feta syrom a medvedím cesnakom podľa chuti.
PŠENO S HUBAMI - Mladú cibuľku osmažíme na troške oleja, pridáme pokrájané šampiňóny, opekáme, keď huby zmenšia svoj objem, pridáme soľ a drvenú rascu. Nakoniec vmiešame posekaný medvedí cesnak, prehrejeme a pridáme pšeno, zamiešame. Ak nemáme cesnak, môžeme použiť petržlenovú vňať.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Pšenovo - figové guľky | Pšenové variácie | Jovo-sacher s višněmi a jahodami >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Andrea S. (judama) ID 32160 (17.7.2014, 19:56)
odkladám, ďakujem (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (5.8.2014, 19:21)
Aj ja ďakujem! (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Natalia S. (Natty235) ID 112847 (12.4.2013, 11:53)
Dnes som sa konečne odhodlala ho vyskúšať, no chcela by som sa opýtať, akú má mať konzistenciu? Ako ryža? Pretože som ho robila podľa návodu, ktorý uvádzate hore, no je akési rozvarené, priam kašovité :-@ |-)...vedeli by ste mi nejak poradiť? Ďakujem :-)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (13.4.2013, 10:55)
Natalka, pšeno má byť po uvarení ako ryža, sypké, ešte sa mi nestalo, že by bolo rozvarené, na prvom obrázku je to vidieť, aké je po uvarení, dala si ho odtiecť po sparení, lebo vtedy tam je ešte dosť vody, až potom ho dávam variť. (L)
ODPOVEDAŤ
Eva M. (evica39) ID 125668 (9.4.2013, 13:02)
ako tak čítam, všetky recepty sú vhodné aj pre nás bezlepkáčov (Y). Určite vyskúšam, díky moc (Y)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (upravené 5.8.2014, 19:21)
Áno, Evka, ja som si pšeno veľmi obľúbila, je to zabudnutá obilnina a neprávom, dajú sa z nej vykúzliť veľmi chutné jedlá. (L)
ODPOVEDAŤ
anka m. (ANKA M.) ID 132725 (24.3.2013, 20:22)
Super receptíky, také zdravé, inšpiratívne. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (24.3.2013, 20:23)
Anka, ďakujem a sú aj chutné, kupodivu... ,-) (L) (L) (L) (velikonoce20)
ODPOVEDAŤ
Natalia S. (Natty235) ID 112847 (24.3.2013, 19:52)
Vyzerá to výborne a zdravo! (clamp) Určite to vyskúšam a dúfam, že aj obľúbim (Y) :-)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (24.3.2013, 20:02)
Natalka, pšeno nemá nejakú výraznú chuť, takže sa dá veľmi dobre dochutiť. Dnes som robila ďalšiu verziu s hubami. (L) (velikonoce5)
ODPOVEDAŤ
Milada Z. (MiladyZ) ID 187268 (24.3.2013, 13:43)
medvedí cesnak v novom šate...super nápad, vyskúšam (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (24.3.2013, 19:58)
Miladka, ďakujem! (L) (velikonoce6)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (23.3.2013, 23:10)
Pšeno môžem to špenátové skúsim na zelený štvrtok (velikonoce8) (velikonoce11) (velikonoce12) (velikonoce15) (velikonoce)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (24.3.2013, 19:57)
Sonička, budem len rada (L) (velikonoce16)
ODPOVEDAŤ
Mária K. (konteska) ID 177553 (23.3.2013, 21:05)
(Y) (Y) jéééj pšeno ja môžem :-) tak vyskúšam receptík (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (24.3.2013, 19:57)
Budem len rada, Mária. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (23.3.2013, 18:16)
to pseno so spenatom a cesnekom skusim...... (Y)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (23.3.2013, 19:33)
Tak dúfam, že Ti bude chutiť. (L) (velikonoce11)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (23.3.2013, 16:35)
Tak a pššeno so špenátom a cesnakom bude na zelený štvrtok :-)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (23.3.2013, 16:39)
Super, teším sa, veľmi mi chutí a tak vymýšľam rôzne variácie. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Liana R. (liaro) ID 62105 (23.3.2013, 18:36)
aj mne , darinka..zatial som mala na sladko a este ako zavarku do polievky..saldka kasa:pseno, mak, hrozienka alebo postruhan ekjablko, semienka, domaci lekvar, kokosovy olej za lyzicu-vydatne ranajky...a uz rastie medvedi cesnak?
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (23.3.2013, 19:36)
Lianka, tiež ho mávam na raňajky, neviem sa ho dojesť, ale mak som si ešte nedávala, vyskúšam. (radost) Cesnak už u nás rastie, doniesla mi ho kamarátka, chodí so psíkom von, tak vždy donesie čerstvý. (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu