. .. .. .. .. .. .
. .

Oškvarkovo-zemiakové pagáče - RECEPT 50897

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 44717 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Oškvarkovo-zemiakové pagáče


[ recept č. 50897 zo dňa  ]


Oškvarkovo-zemiakové pagáče


POTREBNÉ PRÍSADY

700 gr múky (350 gr polohrubá, 350 gr hladká), 4 menšie uvarené zemiaky v šupke, 200 gr oškvarkov, domáca masť, kyslá smotana (menší kelímok), mlieko, 1 ks kvasnice, soľ, vegeta, mlieko, cukor, olej, 2 žltka, vajíčko na potretie, na posypanie nastrúhaný syr, kmín čo má kto rád

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky samokysky si nachystáme preosiatu múku, posypeme solou, vegetou, pochúťkovú smotanu, vychladnuté nastrúhané zemiaky. Kvások si zarobíme - teplé mlieko, žltky, cukor, sol, kvasnice. Vylejeme do misky a spracúvame cesto. Dolejeme od oka asi tak 1 dcl oleja. Podľa konzistencie buď dolejeme mlieko alebo dosypeme múku. Ja robím zásadne hnetacími hákmi, som lenivá miesiť ručne. Takže minimálne 10 min, necháme pracovať háky, cesto by malo byť tuhšie. Ak sa nám pekne odliepa od okrajov, je nachystané na kysnutie. Dáme na teplé miesto. Ja nechám 3x puknúť misku samokysku, t.j. 3x premiesim. Medzitými si pomeliem oškvarky a pridám k nim asi tak za 3 PL masti, soľ a vegetu, premiešame spolu. Po nakysnutí si dám cesto na vymúčenú dosku, rozvalkám asi tak 0,5mm hrúbku. Vareškou si tam dám 1/2 oškvarkovej zmesi a snažím sa rozotrieť. Cesto prekladám. Vrchná časť preložiť, na to preložiť spodok. Potom jeden bok a na to druhý bok. Necháme asi 20 min. oddychovať. Znova rozvaľkáme a zopakujeme so zostávajúcou oškvarkovou zmesou. Po 20 min. rozvaľkáme a vykrajujeme, ktorá má aké rád. Nachystáme si plechy s papierom na pečenie, rozmixované vajíčko na potretie, a na posypanie syr, rascu. Pustíme trúbu, nech sa nám pekne rozohreje. Po minutí celého cesta na pagáče, začíname piecť cca 180C tak 20-30 min. podľa sfarbenia. A už len vymieňame plechy. Mňamka
<< Cesnaková nátierka | Oškvarkovo-zemiakové pagáče | Horúca čokoláda >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana P. (janie) ID 2934, mimibazar.sk/janie (14.11.2012, 19:54)
MŇAM, nádherné (Y)
ODPOVEDAŤ
Bibiana S. (Bambi1474) ID 44717 (14.11.2012, 19:59)
veru veru a bohovsky chutia ^o) treba vyskúšať :-)
ODPOVEDAŤ
Sofia S. (sofika03) ID 11207, mimibazar.sk/sofika03 (14.11.2012, 18:04)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Bibiana S. (Bambi1474) ID 44717 (14.11.2012, 19:53)
ďakujem (L) sú fajnové, mäkkučké a krásne sa listujú :-)
ODPOVEDAŤ
slavka b. (slawi75) ID 113183 (14.11.2012, 17:36)
Jezis, hned by som si dala.Su peknucke (Y)
ODPOVEDAŤ
Bibiana S. (Bambi1474) ID 44717 (14.11.2012, 19:54)
aj fantasticky chutia (Y) minulý týždeň som urobila prekladané zemiakové a teraz som tieto :-$ sú bohové a krásne sa listujú ^o)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu