. .. .. .. .. .. .
. .

Bravčové na divoko - RECEPT 4712

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BRAVČOVÉ MÄSO

ID 33802 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Bravčové na divoko


[ recept č. 4712 zo dňa  ]


Bravčové na divoko


POTREBNÉ PRÍSADY

500g bravčového mäsa, toľko plátkov slaniny,koľko plátkov mäsa nakrájame, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, soľ. ml.č. korenie, ml. sladkú červenú papriku, korenie na divinu, provensálske korenie, bazalku, gyros, majoránku, sušenú pažítku, červené víno, olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

Toto mäsko je ďalšie z našich TOP receptov, keďže som mala málo bravčového karé, tak som skúsila aj kuracie, preto v postupe budem vždy v zátvorke uvádzať ako som ja improvizovala. Už som ho robila aj bravčového stehna. Je to mňamka, len škoda, že na obrázku to tak nevyzerá.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

naklepané, nasolené a nakorenené bravčové kare a kuracie cecky
na olivovom oleji speníme cibuľu a osmažíme mäso ( aj kuracie), aby sa my ho ľahšie opekalo, tak som si opečené vyberala do misky
cesnak , korenie na divinu a víno, značku si vyberte podľa vlastného uváženia, nie som odborník na víno, ja ho nemusím , ale darovanému koňovi sa na zuby nepozerá ( ak to budete variť, keď nebudete mať nablízku chlapa, tak si dajte otvoriť vínko skôr, ja som s ním zápasila, kým som ho otvorila)
najprv vrátime do hrnca bravčové mäso, pridáme cesnak nakrájaný na tenké kolieska, korenie na divinu, ml.červ. papriku, podlejeme vínom a varíme 10 minút ( potom pridáme kuracie mäso a varíme ďalších 10 minút), ak je málo šťavy dolejeme víno
musí to byť takto zaliate
keď je aj kuracie uvarené, pridáme majoránku, gyros, provensálske korenie, bazalku a necháme krátko prejsť varom
mäsko preložíme do pekáča, na každý plátok mäsa položíme plátok slaniny ( môže kľudne aj viac), zalejeme šťavou posypeme pažítkou (ja som memala) a pečiem v rúre asi 20 minút, kým sa šťava nezahustí a slaninka pripečie
upečené
podávame s dusenou ryžou a kompótom, alebo šalátom, komu sa čo ráči a samozrejme vínkom ( ale bude ho treba dve fľaše, lebo ja som spotrebovala celú len na mäso)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Tvarohovo-pudingový krém (ako pribináčik) | Bravčové na divoko | Jablkový koláč >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (24.5.2008, 10:57)
Ahoj Evka, tak dnes som po sto rokoch presvedčila (B) toho môjho na bravčovinku a robím ju podľa tohto receptu. Už sa nám zapeká a vyzerá to byť super (pl). Akurát, že som troška improvizovala a dala som biele víno, lebo momentálne sme mali otvorené to, ale vôbec to nevadí, už som ďobala z pekáča ;-) a chutí to super. Ak môžem poradiť, tak skús nabudúce pridať aj zo 15 bobuliek borievok, tie dávam do diviny vždy a spravia super chuť. Napíšem či chutilo, ale určite bude. (L) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (24.5.2008, 11:14)
Ahoj Lucka , dik za tip, určite vyskúšam aj tie borievky (Y) (Y) (Y) (Y) (Y), jaj jak mi slinky tečú ,dala by som si 8o| 8o|, daj aj foto do albumiku ako ti to vyšlo s bielym vínkom (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
zuzana v. (zuziqa) ID 21362 (7.5.2008, 20:02)
Tak toto som varila minulú nedeľu a mňamka neskutočna.Trocha aromatická no zato netradičná chuť.Keby som nevedela aké mäsko to je tak poviem ,že čista dzivočina.Fakt vrelo odporúčam babenky.ahojky (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (8.5.2008, 11:34)
Teším sa, že chutilo (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (21.4.2008, 14:46)
Tak som v sobotu rozmýšľala, čo urobím, čo sme ešte nemali a našla som tento receptoš. Musím povedať, že to bol dobrý výber a to isté si myslí aj môj manžel. Takže, Evulqa, odskúšané, zapísané, všetkým veľmi chutilo -->určite sa bude u nás opakovať. (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (21.4.2008, 21:08)
ani nevieš ako ma to teší (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Zdenka A. (azdenka) ID 26949 (6.4.2008, 14:04)
Dnes sme toto mäsko mali na obed,pripravila som ho z bravčového stehna a podávala so zemiakmi s cibuľkou a petržlenovou vňatou,bolo výborné určite sa nevarilo naposledy.
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (6.4.2008, 17:57)
tak to ma veĺmi teší (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (3.4.2008, 0:25)
tak toto určite skúsim. A myslím vážne, Evka, vyzerá to super. Dúfam, že aj tomu môjmu to bude brať, čo je od diviny, to on môže. Takto aspoň zamaskujem, že je to bravčovina. ;-)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (3.4.2008, 19:55)
tak daj potom vedieť, či to zistil (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (5.4.2008, 9:13)
Evulqa, vedieť dám určite, ale jeho neoblafnem ;-). Je to vyučený kuchár, tak naňho triky s koreninami neplatia. Má na to nos (smich) (smich) (smich). A keďže u nás je bravčové tak raz za dva mesiace ;-), tak to bude v pláne niekedy v apríli, máji. ;-)Lebo pred týždňom sme dojedli segedínsky guláš. ALe určite ho spravím ako budem mať bravčovinu. (PL) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (5.4.2008, 10:16)
Jej, aj ja chcem mať doma kucháraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 8o| 8o| 8o| ;-)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (5.4.2008, 12:43)
By si si ty rýchlo rozmyslela, keby sa ti špáral do každého hrnca s radou, ale varechy by sa nechytil :-D :-D :-D :-D . A ak niekedy sa náhodou aj chytí, tak by si nechcela čistiť ten šporák. (smich) (smich) (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (5.4.2008, 17:43)
môj síce nieje kuchár, ale ten sa mi motá kolo hrncov, vždy mi všetko len mieša, lebo sa asi bojí, že mi to prihorí, nevie pochopiť, že mäso sa musí vo vlastnej šťave najprv dobre vydusiť,a by bol ten výpek, tak mi dvíha pokrievku a mieša, ja sa hnevám a on že to podlej vodou no ale to už bude varené, vieš, čo chcem povedať, ale zase mi aj dosť pomáha :-) :-)
ODPOVEDAŤ
MARIANA B. (12MAJKA21) ID 18382, mimibazar.sk/12majka21 (31.3.2008, 22:19)
no ja by som z tokto receptu bola opitá :-D, vyzera skvelo ale kde ide alkohol to nemusím, pa :-) :-) (D)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (31.3.2008, 22:30)
Marianka, ja som mala taký nejaký čudný pocit poobede , ale len chvíľku, veď ten alkohol sa z toho vyparí počas varenia aj pečenia, ale ak ho vôbec nechceš, tak sa to dá aj bez neho, dala by som viac červenej papriky, bujón aj tak tam tú chuť prebije slaninka, mňaaam (F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (31.3.2008, 7:46)
Vyzerá to veľmi fajn, určite vyskúšam (clamp) (clamp) (clamp). Mám rada takéto receptíky
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (31.3.2008, 22:16)
Cauko Ivka, daj potom vedieť, či chutilo (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu