. .. .. .. .. .. .
. .

Calin a la francais - RECEPT 45726

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 32399 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)


Calin a la francais


[ recept č. 45726 zo dňa  ]


Calin a la francais


POTREBNÉ PRÍSADY

Všetko spolu v postupe:

POSTUP PRÍPRAVY

Kompozícia torty: kakaový korpus, creme brulee, dacquoise, ganache de nougat, creme brulee, kakaový korpus, mousse au chocolat au lait, poleva

Kakaový korpus:
6 vajec
6 PL kryštál.cukru
6 PL polohrubej múky
2 PL kakaa
100 ml oleja
20 ml vody
Vyšľahať bielka s cukrom, do tuhého snehu pridať žĺtka, ešte spolu vyšľahať, potom pridať múku, jemne premiešať, pridať kakaový olej (kakao zmiešané s olejom, aby sa nerobili hrudky) a vodu, jemne premiešať. Po upečení korpus prekrojiť na 2 časti.

Creme brulee
6 žĺtok
500 ml smotany
50 g cukru
1 vanilkový struk
1 sáčik želatíny
Prevariť smotanu, rozrezaný vanilkový struk a cukor. Za stáleho miešania naliať na žĺtka, precediť naspať do hrnca, prevariť s napučanou želatínou. Mierne vychladiť. Jednu časť naliať na kakaový korpus, druhú časť na dacquoise s vychladnutým nugátom, dat stuhnúť do chladničky.

Korpus dacquoise- bezmúkový, bielkový
6 bielkov
150 g kryštál.cukru
100g práškového cukru
250 g mletých mandlí
1PL kakaa
Vyšľahať bielky s kryštál.cukrom na tuhý sneh. Cukor treba pridávať na 3 krát. Zmiešať práškový cukor, mandle a kakao...potom zmiešať spolu s vyšľahaným snehom. Hmota musí byť lesklá a nie veľmi tekutá (skoro ako na macarons). Cukrárskym vreckom, na papier na pečenie nastriekať potrebný tvar. Piecť na 180-ke cca 10-12 min.

Ganache de nougat
200 g nugátu ( ja som dala nugátovú náplň Callebaut)
100 ml smotany
Spolu roztopiť, natrieť na dacquoise a dať stuhnúť do chladničky

Mousse au chocolat au lait (existujú dva druhy, ja som zvolila ten tuhší šľahačkový, nie vajíčkový)
200 g mliečnej čokolády
100 ml tekutej smotany
100 ml vyšľahanej smotany
Zohriať čokoládu a tekutú smotanu, po miernom vychladení jemne zmiešať s vyšľahanou smotanou.

Poleva
100g horkej čokolády
100ml smotany
25 g masla
Zohriať, všetko spolu dobre vymiešať, vlažné naliať na tortu.

Ozdoby som vytvárala z temperovanej horkej čokolády ( teda aspoň si myslím, že sa mi ju podarilo správne vytemperovať, snaha bola) za pomoci čokotransferu a štrukturálnej fólie. Na dozdobenie som použila zlatý cukor.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Takto to vyzerá vo vnútri
Takýto systém som si vymyslela na polievanie. Zvyšok čokolády sa dá uskladniť a použiť neskôr. Alebo aj zjesť so šľahačkou :-) je to ako parížsky krém, ale ešte nevyšľahaný


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Slaná torta-košík | Calin a la francais | Tigger >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
peter š. (ferrari2) ID 178476 (29.9.2013, 16:21)
zdravím-chcem sa spýtať, ze kaby som chcel dat na vrch ešte jednu mensiu tortu dalo by sa to ked vlastnew na vrchu je pod cokoladou krem? Či nemate s takym skusenosť? dakujem za odpoved...
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (6.8.2012, 20:13)
waw.. hladam nejaku lepsiu torticku na 30-tku.. a tato vyzera excelentne (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) aj ked troosku obtiaznejsie, ale posobi tak, ze za to stoji..
Asi uz hladat nemusim dakujem za skvely tip ked ju urobim, ozvem sa (po polovici augusta) (F) (F) (F) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (14.5.2012, 13:19)
- robila som ju na výročie sobáša a veruže miestami som sa až zapotila ,-) chuťovo je ale super a jak pohádka a všetci si pochvaľovali, ale tak skoro ju asi robiť nebudem, nervy moje :-D no aj tak vrelo odporúčam všetkým aspoň trochu skúseným žienkam (Y) |:o)
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=861589
ODPOVEDAŤ
Lucia K. (elmira) ID 166786 (27.2.2012, 14:41)
do cesta netreba prasok do peciva?
ODPOVEDAŤ
Anna V. (hanicka78) ID 203116 (1.2.2012, 10:14)
úúúúúúúúúúúúúúúúúúžasnááááááá (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (30.1.2012, 23:26)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)super
ODPOVEDAŤ
Ľubica M. (chuli) ID 112888 (1.2.2012, 8:43)
nádhera
ODPOVEDAŤ
Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (30.1.2012, 22:43)
(clamp)prekrásna... (Y)
ODPOVEDAŤ
monika n. (árminka) ID 129239 (30.1.2012, 22:06)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (30.1.2012, 21:35)
Elenka, to je hotove veldielo. Nemam slov, uplne mi padla sanka. Skladam velku poklonu za tuto nadheru a nepochybne velku dobortku. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (^) (^) (^) (^) (^)
ODPOVEDAŤ
Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (30.1.2012, 21:53)
Adrika ďakujem za krásne slová ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) som veľmi rada, že ti tortička spravila radosť (F) (F) a odporúčam, ak budeš mať niekedy more času (lebo toľko budeš pri tejto torte potrebovať), tak ju určite vyskúšaj, tá chuť stojí fakt za to. (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Kristýna E. (Reiki a výklad karet) ID 211541, mimibazar.sk/reikiavykladkaret (30.1.2012, 21:29)
(Y) (clamp) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (30.1.2012, 21:25)
Elenka, tak teda toto je niečo úžasné, recept vytlačený, určite vyskúšam urobiť (cinky) k okrúhlemu výročiu, potom napíšem, ako sa podarila. (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (30.1.2012, 21:56)
Darinka ďakujem :-) :-) :-). Určite ju vyskúšaj a daj vedieť ako sa ti podarila, tá chuť je neopísateľná...niekto by povedal, že je to lepšie ako sex ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína M. (Kaciatko.M) ID 110994 (30.1.2012, 20:03)
no waw... (clamp)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (30.1.2012, 18:32)
no niečo nádhernééé, toto je moja (C) môžem sa ešte opýtať na priemer použitej formy? :-$
ODPOVEDAŤ
Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (30.1.2012, 19:20)
Dakujem. Torta mala priemer 24 cm. (^) (^) (^)
ODPOVEDAŤ
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (30.1.2012, 16:20)
(clamp) (clamp) (clamp)...N A D H E R A !!! Nie som tortový tip, ale táto aj vo vnútri vyzerá (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Eva M. (evita76) ID 15730 (30.1.2012, 16:03)
úžasná tortička |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
MARIA L. (majecka) ID 765, mimibazar.sk/majecka (30.1.2012, 12:23)
nadhera niet co dodat (F) (F) (F) (F) (F) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (30.1.2012, 12:56)
Dakujem (L) (L)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (30.1.2012, 12:13)
(Y) (Y) (Y)úžasná tortička (clamp) (clamp) (clamp)Určite stojí za vyskúšanie.Musí byť famózna (Y) (clamp) (Y) (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (30.1.2012, 12:55)
Možno, že postup nie je najjednoduchší, ale z tej chuti budete unesená :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (30.1.2012, 11:28)
no proste fantazia..... neni co viac dodat..... (L) (Y) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (^) (zajic) (hello)
ODPOVEDAŤ
Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (30.1.2012, 12:56)
Dakujem ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Beáta P. (Bejulík) ID 171264 (30.1.2012, 10:54)
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (^) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu