Svätomartinské rohlíčky

412 Svätomartinské rohlíčky

Ingrediencie

  • 440 g hladkej múky Babičkina voľba
  • 1 sáčok prášku do pečiva
  • 250 g tvarohu
  • 1 vajíčko
  • 7 lyžíc rozpusteného masla
  • cca 7 lyžíc vody

 

Na dokončenie:

  • maslo
  • cukrová múčka
  • mak

Použitá múka

Postup

Rúru vyhrejeme na 180°C.

Do misky nasypeme všetky suroviny a vypracujeme hladké cesto. Vytvoríme z neho valček a necháme 30 minút odležať pod potravinárskou fóliou.

Potom cesto rozdelíme na štyri rovnaké diely. Každý diel vyvaľkáme na zľahka pomúčenom vale do tvaru kruhu, ktorý rozdelíme na 6 rovnakých trojuholníkov. Na každý trojuholník nanesieme makovú náplň k najširšej strane a zarolujeme smerom k špičke.

Rohlíčky vyskladáme na plech vyložený papierom na pečenie, necháme 20 minút odstáť. Pečieme v rozohriatej rúre do zlatista.

TIP: Ihneď po vytiahnutí z rúry potrieme maslom a pocukríme.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.